Nyhet Film tv-serier

Nytt på C More i maj

Den 28 april så fylls C More på med 1 500+ timmar klassiska och nya brittiska serier från BritBox. I maj kan vi bland annat kolla på en ny säsong av Fartblinda, sagan om Nokia i finska Made in Finland, dansk mini-serie om Drottning Margareta och drama på fotbollsvärldens skuggsida i The Window

Annons:

Originaltitlar från C More i maj

Fartblinda, säsong 2 – premiär 16 maj
18 månader efter händelserna i säsong ett möts Peder och Bea igen, på Malta. Bea är nu en framgångsrik och lite mätt journalist, men blixtrar till när hon får vittring på ett ljusskyggt samarbete mellan det hajpade kreditbolaget Easy och spelbolaget Together Casino. När Bea inser att Peder kan kopplas till Easys fiffel övergår deras kärlekshistoria i öppet krig.

Serier på C More i maj

Bedrägeriet, säsong 1-3 – premiär 2 maj
Prisbelönt danskt kriminaldrama om makt, korruption och ekonomisk brottslighet ‐ i bankvärlden, på börsen och i storföretagens styrelserum. Varje säsong följer ett nytt större fall ur både polisens och de misstänktas perspektiv och i bakgrunden rör sig ständigt Nicky, en småkriminell bilmekaniker med stor tendens att hamna i trubbel. Bedrägeriet är skapad av Jeppe Gjervig Gram (Borgen, Anna Pihl).

 

Harry Wild – premiär 8 maj
När den nypensionerade Cambridge-professorn Harry Wild faller offer för ett rån får hon en tillfällig fristad hos sin son Charlie, som arbetar som polis. Harrys frispråkighet är dock allt annat än lätt att leva med och till råga på allt börjar hon lägga sig i Charlies pågående mordutredning. Kan det möjligtvis vara så att mördaren följer ett mönster från en välkänd teaterpjäs?

 

Drottning Margarete – premiär 9 maj
1400-talsdrottningen Margareta har lyckats med det som ingen man innan henne har klarat av. Hon har samlat Danmark, Norge och Sverige i en fredsunion och har nu bara ett mål i sikte, att stävja sina fiender. En allians med England ska säkra unionens status som en ny europeisk stormakt och förhindra attacker, men plötsligt ställs Margareta inför ett omöjligt dilemma som sätter allt på spel.

 

The Window – premiär 11 maj
The Window är en mörk dramathriller om det dolda maktspelet bakom elitfotbollens transfersystem. Serien kretsar kring den fiktiva engelska fotbollsligan ESL och skildrar svek, korruption och dödliga konspirationer under en intensiv transfersäsong. På olika sidor om spelplanen står agenter, journalister, spelare och finansiärer som alla kämpar om sin del av kakan i den växande miljardindustrin.

 

Devils, säsong 2 – premiär 18 maj
London 2016. Massimo är nu vd på NYL, och har med hjälp av den nya tradingchefen Wu Zhi dragit in stora vinster åt bankens kinesiska delägare, men Brexit hotar att förstöra allt. Samtidigt återvänder Dominic Morgan och försöker värva Massimo i ett nytt datakrig mellan Kina och väst. När tragedin slår till i hjärtat av Massimos team visar sig vägvalet framåt vara direkt livsavgörande...

 

Wentworth, säsong 1-3 – premiär 20 maj
I Wentworth-fängelset i Australien är samtliga av fångarna kvinnor. De lever under tuffa förhållanden där det ibland kan vara en utmaning att bara klara sig igenom frukosten. Varje avsnitt ger en inblick i karaktärernas bakgrund och anledningarna till att de har hamnat bakom galler. Wentworth bygger på den klassiska tv-serien Kvinnofängelset och har exporterats till över tjugo länder.

 

Made in Finland – premiär 23 maj
Originalserie från C More Finland om företaget Nokias framgångar till att bli världens ledande tillverkare av mobiltelefoner, för att senare nästan utplånas från smartphonemarknaden. I rollerna ses bland andra Magnus Af Sandeberg, Jonathan Harboe och Rafael Edholm.

 

Echos – premiär 27 maj
Några uttråkade ungdomar arrangerar en olaglig fest i Münchens katakomber, helt utan vetskap om att vissa människor - samhällets dolda sorgebarn - faktiskt bor där nere i underjorden. När en brand utbryter spårar festen ur och mitt i kaoset står unga Nellie vars bror Max är spårlöst försvunnen. Nellie och hennes vän Janosch tar sökandet i egna händer och snart tätnar mystiken...

 

Badehotellet, säsong 9 – premiär 31 maj
Det har gått fyra år och det är nu 1945. Danmark är fritt igen. Amanda har blivit ensamstående mamma efter ett förhållande med en man från Göteborg och återvänder nu tillsammans med sin lilla dotter till hotellet, vilket är ganska slitet efter att ha varit ockuperat av tyska soldater under de mellanliggande åren. Efter fem hektiska veckor kan dörrarna äntligen öppnas för hotellets stamgäster, men alla kan inte lägga ockupationsperioden bakom sig. Mitt i allt anländer fru Fejldsø med sitt svenska barnbarn, den förtjusande 16-åriga Sarah, som aldrig har fått veta att hennes riktiga far är Edward Weyse.

Walter Presents

The Sketch Artist – premiär 5 april
Kriminaldramat The Sketch Artist kretsar kring en liten polisenhet i Montreal som alltid står redo att hugga i, vare sig det gäller nyare brott eller cold case-fall. Här jobbar den metodiska chefen Maryse, den hemlighetsfulle utredaren Bernard och den nyanställde teknikern Anthony sida vid sida med Eve som inte bara är en uppskattad skisskonstnär, hon är en fena på att läsa av människor också...

 

Thou Shalt Not Kill, säsong 2 – premiär 23 maj
Italienskt kriminaldrama om den envisa utredaren Valeria Ferro i Turin som löser komplicerade mord relaterade till svartsjuka, bråk och undertryckt ilska. Samtidigt uppenbarar sig spöken från det förflutna när Valerias mor släpps ut från fängelset efter 17 långa år. Du skall icke dräpa (Non uccidere) är en del av Walter Presents-utbudet som består av handplockade kvalitetsserier från hela världen.

Filmer och dokumentärer på C More i maj

Klovn: The Movie – premiär 1 maj
Vännerna Frank och Casper från komediserien Klovn ger sig här ut på äventyr i en filmversion. Frank får reda på att Mia är gravid men hon tycker inte att han har pappa-potential. När så Casper och Frank ska på kanottur - med en del andra ljusskygga äventyr inplanerade på trippen- råkar de få Mias 13-årige brorson Bo på halsen. Galenskaperna avlöser varandra under en resa alla sent ska glömma.

 

Klovn Forever – premiär 1 maj
Fem år efter förra filmen är Frank och Casper tillbaka i en ny galen komedi. Här står vännerna vid ett vägskäl när Casper bestämmer sig för att flytta till Los Angeles på egen hand för att satsa på karriären. Men för att rädda vänskapen åker Frank efter och nu följer snart en rad fullständigt besinningslösa upptåg och äventyr i änglarnas stad.

 

The Wife – premiär 1 maj
Glenn Close briljerar i rosat drama om Joan som alltid stått i skuggan av sin kände författarmake Joseph (Jonathan Pryce) och hållit tillbaka sina egna skrivdrömmar. Men när han ska få Nobelpriset har hon nått en gräns och en stor hemlighet riskerar att komma upp i ljuset. Svenske regissören Björn Runge fick en internationell succé med denna filmatisering av Meg Wolitzers roman "Hustrun".

 

The Next Three Days – premiär 1 maj
När Lara Brennan (Elizabeth Banks) grips för mord på sin chef slås hennes och familjens liv i spillror. Lara hävdar att hon är oskyldig men bevisen talar emot henne och hon döms till fängelse. Hennes man John (Russell Crowe) gör allt för att försöka få henne frikänd. Men när inget hjälper börjar han fundera på en radikal annan plan. The Next Three Days är regisserad av Paul Haggis (Crash).

 

Grown Ups – premiär 3 maj
Fem vänner som inte träffats på 30 år återförenas för att hedra minnet av sin gamle baskettränare. Med fruar och barn i släptåg hyr de ett hus vid en sjö där de ska tillbringa helgen tillsammans, en helg de sent ska komma att glömma. För trots att de nu är äldre, betyder det knappast att de är vuxna. Galen komedi med Adam Sandler, Chris Rock, Kevin James, David Spade och Rob Schneider.

 

Hancock – premiär 3 maj
Superhjälten Hancock (Will Smith) har sett bättre dagar. Han har övermänsklig styrka och kan flyga men är luggsliten, störig och utbränd. De flesta hjälteinsatserna i Los Angeles slutar i kaos och allmänheten avskyr honom. För att bli mer populär anlitar han en PR-agent (Jason Bateman) men trasslar till det genom att komma på kant med dennes fru (Charlize Theron).

 

Street Fighter - premiär 3 maj
Capcoms framgångsrika Street Fighter blev 1994 ett av de första tv-spelen att ta steget till vita duken med denna färgstarka actionstänkare. I landet Shandaloo har den ondskefulle general Bison kidnappat några hjälparbetare och överste Guile får i uppdrag att frita dem. I huvudrollen syns Jean-Claude van Damme i sällskap av en brokig ensemble där vi hittar alla från Raul Julia till Kylie Minogue.

 

Whiplash – premiär 4 maj
Hyllat drama om unge trumslagaren Andrew (Miles Teller) som blir antagen till en prestigefylld musikskola i New York. Han är begåvad men lite omogen, och får snart den sadistiske läraren Fletcher efter sig. Denne perfektionist är ökänd för att drilla studenterna stenhårt, men Andrew är närmast besatt av att lyckas. Skådisveteranen J.K. Simmons belönades med en Oscar för sin insats som Fletcher.

 

Ace Ventura: Pet Detective – premiär 4 maj
Tokrolig amerikansk actionkomedi med Jim Carrey i rollen som Ace Ventura, okonventionell privatdetektiv specialiserad på fall som involverar djur av alla slag. Venturas galna stil stör den lokala polisen, men ingen kan förneka att han gör ett bra jobb. Men kommer han verkligen att kunna lösa mysteriet med den kidnappade delfinen? Carreys stora genombrottsroll.

 

Ace Ventura: When Nature Calls – premiär 5 maj
Galen amerikansk actionkomedi där Jim Carrey är tillbaka som den okonventionella djurdetektiven Ace Ventura. Här får han ett mycket ovanligt uppdrag som tar honom hela vägen till Afrika. En sällsynt vit fladdermus som anses helig av en stam har försvunnit spårlöst, och lokalbefolkningen misstänker att ett brott har begåtts.

 

Mördande legender – premiär 5 maj
90-talsskräckis som utspelar sig på ett college där eleverna gärna delar skräckfyllda vandringssägner. Men när en rad sadistiska mord sker i trakten blir studenterna Natalie och Paul övertygade om att en seriemördare inpirerats av legenderna. Samtidigt försöker de ta reda på sanningen om Pendletons egen legend om en skolmassaker. I rollerna syns bland andra Jared Leto och Alicia Witt.   

 

Storken Richard – premiär 5 maj
Storken Richard är ett animerat äventyr om sparven Richard som växer upp i en storkfamilj, och tror därför att han är en av dem. När storkarna på hösten flyttar söderut måste de lämna honom – en liten sparv skulle aldrig överleva den långa resan. Men modige Richard bestämmer sig för att följa efter, och tillsammans med ugglan Olga och undulaten Kiki beger han sig iväg efter sin familj.

 

The Marksman – premiär 6 maj
Actionthriller med Liam Neeson som Jim Hanson, en ranchägare och krigsveteran med ett förflutet som krypskytt inom marinkåren. Hans ägor ligger nära Mexiko där människor ständigt försöker ta sig över gränsen till USA. En dag blir han inblandad i skottlossning längs gränsen och räddar en pojke på flykt undan en knarkkartell. Det blir början på en dödlig jakt på paret genom USA.

 

Money Train – premiär 6 maj
Actionkomedi med Wesley Snipes, Woody Harrelson och Jennifer Lopez. Poliserna John och Charlie jobbar i New Yorks tunnelbana och är ständigt på kant med sina chefer. Charlie har spelskulder och planerar råna ett tunnelbanetåg fullt av pengar för att betala sina skulder och ge cheferna en näsbränna. Samtidigt härjar en seriemördare i tunnelbanan, och killarna får en intressant ny kvinnlig kollega.              

 

Inside Job – premiär 7 maj
Finanskrisen 2008 var en global härdsmälta som kostade över 20 biljoner dollar och resulterade i att miljoner människor förlorade sina hem och sina jobb. Denna lika fängslande som avslöjande dokumentär visar att krisen var ett resultat av högst mänskliga faktorer och ett system fullt av korruption. Matt Damon står för berättarrösten till Inside Job som vann Oscar för bästa dokumentär.

 

Captain Phillips – premiär 8 maj
Piratproblemen vid Afrikas horn står i centrum för denna dramathriller som bygger på verkliga händelser från 2009, då somaliska pirater bordade ett amerikanskt fraktfartyg och tog kaptenen som gisslan. Tom Hanks spelar huvudrollen och nykomlingen Barkhad Abdi har överrösts med priser för sin insats som piratledare. För regin står Paul Greengrass som även gjort "Jason Bourne"-filmerna.

 

Lilla vampyren – premiär 12 maj
Animerat äventyr om Lilla Vampyren som är fasligt uttråkad trots att han bor i ett hemsökt hus med ett gäng glada monster. En dag smiter han ut med sin trogna hund Gastkramdjuret och stöter på 10-årige Mikael som blir hans kompis. Men deras vänskap fångar en skräckinjagande fiendes uppmärksamhet. Filmen bygger på serieböckerna av Joann Sfar som även regisserat.

 

Arrival – premiär 13 maj
När mystiska rymdskepp landar på jorden, samlas ett expertteam med bland andra språkvetaren Louise Banks (Amy Adams) och fysikern Ian Donnelly (Jeremy Renner), för att försöka ta reda på utomjordingarnas avsikter. Det hyllade sci fi-dramat Arrival nominerades till åtta Oscar, däribland bästa film. För regin står av Denis Villeneuve som gjort filmer som Sicario, Dune och Blade Runner 2046.   

 

Manchester by the Sea – premiär 13 maj
Ensamvargen Lee jobbar som vaktmästare i Boston när hans bror Joe plötsligt dör. Det visar sig att han utsett Lee till förmyndare för 16-årige sonen Patrick. Lee måste nu återvända till hemstaden men ställs där också inför den ofattbara tragedi som en gång fick honom att lämna Manchester-by-the-Sea. Rosat drama som nominerades till sex Oscar, där Casey Affleck vann för bästa huvudroll.

 

C.I.APA – premiär 19 maj
Familjeäventyr om väldigt speciell agent, chimpansen Sam, som är som klippt och skuren för att stoppa superskurkar. Men den topptränade agent-apan och hans chef Bondi James får här riktigt ett knivigt uppdrag. Skurken Alpha Dog håller till på en hemlig ö och smider planer på att ta över världen med robothundar. Nu måste Sam infiltrera ön och stoppa honom.

 

The Adventure of A.R.I.: My Robot Friend – premiär 31 maj
Familjeäventyr om tonårige Noah som hittar en kasserad robot på sin pappas jobb. Till sin förvåning upptäcker han snart att den fortfarande fungerar och besitter en rad spännande förmågor. Plötsligt har han en ny kompis som vill hänga med till skolan, men det gäller att ligga lågt då en hänsynslös labbchef vill ha tag i hans nye vän och förvandla honom till ett supervapen.

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår