Nyhet pressrelease tv-serier

Kenny Starfighter är tillbaka!

Kultklassikern Kenny Starfighter, som sändes i SVT 1997, kommer tillbaka i höst!

Annons:

huvudrollerna ser vi Johan Rheborg och Maja Rung, som galaxhjältarna Kenny och Penny Starfighter. Tillsammans ska de försöka stoppa den ondskefulle Dr Deos grymma hämnd mot mänskligheten. Till sin hjälp har de en grupp barn med 11-åriga Ester i spetsen.

– Det känns så roligt att vi kan bjuda på det här storslagna och roliga rymdäventyret för hela familjen i höst. Man kan nästan säga att Kenny Starfighter är som en egen genre. Star Wars möter Deadpool möter Superhjältar - och kärlek uppstår! säger Johanna Gårdare, programchef på SVT Barn.

 

Maja Rung är galaxhjälten Penny Starfighter. Foto: Pontus Löwenhielm/Jarowskij


Sofia och Tyrone från originalseriens barnhjältegäng har vuxit upp. Tillsammans har de fått två barn, Ester och Milo. En dag när Ester kommer hem från skolan upptäcker hon att hela familjen har försvunnit. Tillsammans med sina bästa vänner Errol och Vincent påbörjar hon sökandet efter sin familj.

Samtidigt når en mystisk signal fram till Galaxhjältarnas högkvarter på planeten Mylta. En sändare på Jorden, från 1997, har plötsligt aktiverats och det finns tecken på att superskurkarnas superskurk, Dr Deo, är tillbaka. Om så är fallet, vem ska stoppa honom? Kenny har inte synts till på 20 år… Så vem ska då hämta sändaren?

Manusförfattare och regissörer är Calle Åstrand, Pontus Löwenhielm och Mats Lindberg som också låg bakom originalserien från 1997 och långfilmen Kenny Begins från 2009:
– Vi ville så gärna göra Star Wars, E.T. eller Blade Runner, men resultatet blev Kenny Starfighter. Det är oerhört smickrande att så många kommer ihåg vår serie från 90-talet. Vi vill att dom som såg serien då ska få ett kärt återseende, och att de tar med sig en ny generation barn in i vår skruvade värld.

 

Foto: Karl Nordlund/SVT

Foto: Pontus Löwenhielm/Jarowskij Johan Rheborg är galaxhjälten Kenny Starfighter.

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår