Film

Retro-rys med mordisk Anita Ekberg

Filmdivan Anita Ekberg gör sin mest obskyra roll i nunspolitation-klassikern The Killer Nun.

Annons:

 

Filmdivan Anita Ekberg (1931-2015) gör tveklöst sin mest obskyra roll i nunspolitation-klassikern The Killer Nun (1978).

Efter att ha opererats för en hjärntumör återvänder syster Gertrude (Ekberg) till sitt jobb på ett katolskt äldreboende. Men hon flippar snart ut och börjar leva dubbelliv. Paranoid och hög på morfin börjar Gertrude ragga främlingar på krogen och hallucinera.

På sjukhuset blir åldringar torterade och när man drabbas av en rad oförklarliga mord vänds misstankarna mot Gertrude.

Storyn är löst baserad på verkliga händelser kring Cécile Bombeek, en nunna som begick flera bestialiska mord på ett äldreboende i belgiska Wetteren 1977.

Filmen blev totalförbjuden i England och hamnade på den ökända ”Video Nasty-listan”, men slapp åtal. 1993 släpptes filmen på video, men scenen där en kvinna blir huggen i ansiktet med nålar och en skalpell var kortad med 13 sekunder.

I Sverige granskades filmen aldrig av censuren och gavs ut oklippt på hyrvideo av Mariann som Mord i klostret. Det dröjde till 2007 innan brittiska Shameless släppte filmen ocensurerad på dvd i sin ”Yell´O-case-serie.

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår