Spelrecension

SPEL: THE QUARRY

”Missa för allt i världen inte denna underhållande skräckslasher.”

 

What doesn´t kill you, will make you stronger! Så står det i alla fall på skylten vid Hackett´s Quarry dit Max och Laura är på väg.
Efter att ha irrat bort sig på småvägar, nästan krockat med något okänt, kört av vägen och blivit trakasserad av en galen småstadspolis är det just ond bråd död som väntar de allra flesta som närmar sig Hackett´s Quarry.

Eller ja, utmaningen i Supermassive Games senaste Survival Horror-slasher är just att få så många av spelkaraktärerna att överleva genom att ta mer eller mindre smarta val i en högst dödlig situation.

Det handlar såklart också om att bidra med lite snabba reflexer då och då när en och tio QTE:s ploppar upp på skärmen (så kallade Quick Time Events). Exempelvis att en av dina karaktärer blir jagad av något mordiskt ute i en mörk skog, en gren dyker upp från ingenstans i huvudhöjd, tryck på en särskild knapp innan grenen planterar sig i ditt pannben. Great success!

Tycka vad man vill om just det spelmomentet, huvudsyftet med The Quarry är trots allt att bjuda på en högkvalitativ digital skräckupplevelse och det lyckas Supermassive Games verkligen med, bland annat med hjälp av QTE:s eftersom dessa kan innebära att din karaktär stryker med helt eller klarar sig.

Med spel som Until Dawn och spelen i The Dark Pictures Anthology-serien Man of Medan, Little Hope och House of Ashes på meritlistan är det kanske inte så konstigt att även The Quarry är ett riktigt underhållande spel.

Alla dessa spel har genomsyrats av höga produktionsvärden såsom superb grafik, klockren musik och riktigt bra röstskådespelare. För att inte tala om de stundtals smått otroliga ansiktsanimationerna, ständigt levande miljöer och överlag fantastiskt grafisk upplevelse. Tillsammans med kameravinklar i spelet som ger dig, och dina eventuella soff-kompisar, som också kan vara med i couch co-op-läget, kalla kårar i överflöd.

 

 

Supermassive är verkligen mästare på att bygga upp en härlig skräckstämning där man känner att något långsamt är på väg att hända, och sen bryter hela helvetet löst.

Den stora mängden karaktärer gör också sitt för att ge bra flyt i historien och det blir aldrig långtråkigt. Såklart att själva storyn kanske inte är i absolut världsklass i den här typen av äventyr, men den går absolut inte av för hackor när det kommer till typiskt skräckfilmsupplägg. Massvis med stora skogar, hoppa till effekter och obehagligt folk som lurar i skuggorna och viskar läbbiga saker i ditt öra. Som det ska vara helt enkelt.

Missa för allt i världen inte denna underhållande skräckslasher. Den påminner mycket om Until Dawn i upplägget så gillade ni det spelet kommer ni inte bli besvikna på det här.

Varje karaktär kan dö på runt tio olika sätt under de i runda slängar åtta till tio timmarna spelet varar och spelets olika slut kommer få dig att vilja spela om det gång efter gång.

Mycket spelglädje i relativt liten förpackning alltså!

 

 

THE QUARRY

 Genre: Skräck

Utvecklare: Supermassive Games
PEGI: 18
Testat på: PS5 (Finns även till PS4, Xbox One och Xbox Series X)

 

Spelglädje 8/10
Grafik 8/10
Ljud 8/10
Online 8/10

Totalt 8/10

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår