Kontakten Hemmabio #4 2023

Ska man skaffa en DVD-spelare eller?

Hej! Undrar över ett par saker. Hur angeläget är det med DVD-spelare?

Annons:

Ska man skaffa en DVD-spelare eller?

Hej!
Undrar över ett par saker.
Hur angeläget är det med DVD-spelare. Om ni och jag tycker att det är en bra idé, undrar jag vilken ni håller framför den andre och varför.
De två som jag funderar över är Sony BDP S 6700 Vs Panasonic DMP BDT 180EB.

Tacksam för svar.
Tomas

Hej Tomas!

Både Sony BDP S6700 och Panasonic BDT180 (finns även BTD184, BDT185 som är samma spelare via olika försäljningskanaler) är Blu-rayspelare. De spelar förstås gamla DVD-filmer men också de mer moderna och kvalitetsmässigt betydligt bättre Blu-rayfilmerna.

Steget ovanför det är då Ultra HD Blu-ray som fortfarande är den bildkälla som ger högst bildkvalitet, och då är det modellerna Sony UBP-X700 eller Panasonic DP-UB154 man väljer mellan.

Båda spelarna är något dyrare men detta är värt att tänka på eftersom för den extra femhundringen eller tusenlappen också ger tillgång till just det bästa kvalitetsformatet för film som är just Ultra HD Blu-ray. 

4K-Streaming har blivit bättre genom åren fast är fortfarande något av en kompromiss mot UHD Blu-ray. Är man också ute efter ljudkvaliteten brukar ljudspåren finnas i bättre kvalitet på Blu-ray och UHD Blu-ray jämfört med ljudet via streaming.

Givetvis är det en bra idé med en spelare, då förutsatt att man har en befintlig samling filmer på DVD och Blu-ray. Eller planerar att fylla på sitt bibliotek. Dessa modernare spelare är också bättre än äldre de flesta äldre DVD-spelare på att spela just DVD-filmer. Har man en gammal DVD-spelare som fortfarande tuffar på kan man få en förbättring även på DVD-filmer med modernare enheter.

Båda spelarna skulle jag säga är nära nog identiska ifråga om den bildkvalitet de producerar. Panasonics spelare kommer däremot ge fler och mer omfattande möjligheter att påverka bilden, ifall det är något man önskar.

Mvh/Thomas Ytterberg

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår