Film

The Other Fellow

Mitt namn är Bond, James Bond – från Småland

Annons:

2007 bytte James Bond-fantasten Gunnar Schäfer, 65, officiellt namn och heter James Bond på riktigt. Passande för en passionerad eldsjäl som driver världens enda Bond-museum i småländska Nybro.

Här finns tusentals props och föremål från alla de klassiska Bondfilmerna samlade. Men James drivs också av ett sällsynt personligt engagemang i filmhistoriens mest berömde agent.

James pappa Johannes var befäl i den tyska flottan. Under slutet av Andra världskriget flydde han från Tyskland och hamnade i Sverige. Han gifte sig och fick tre barn.

När James var två år gammal åkte pappan till Tyskland för att besöka sina föräldrar, men kom aldrig tillbaka. Det är något som kommit att prägla hela James uppväxt och vuxna liv.

– Kanske är det sant som ryktena påstod, att pappa hade varit spion och blev gripen när han återvände till Tyskland. Det berättar James i den utmärkta dokumentären The Other Fellow (VoD).

När James hittade en bok om en spion som hette James Bond spekulerade han i att det kanske kunde vara hans pappas historia som Ian Fleming förmedlat ut.
Det var där och då James började identifiera sig med James Bond.
James använde böckerna och filmerna om Bond som sin guide; för hur man klär sig, uppför sig och talar till kvinnor. Allt sådant som James pappa skulle ha lärt honom.

James berättar mer ingående om sin livshistoria i boken James Bond – en fadersgstalt. Rörande, personligt och intressant med många fina anekdoter.

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår