Smarta hem

Telldus vidareutvecklas och ställer krav

Nexa och Telldus var båda tidiga och förutseende med smarta hem-prylar.

Annons:

Nexa och Telldus var båda tidiga och förutseende med smarta hem-prylar och teknik långt innan smarta hem blev ett begrepp. Men det har hänt en del sedan dess och nu tar Telldus ett krafttag för att gå vidare.

En av nyheterna blir en nyutvecklad TellStick som stöder MQTT, Z-Wave och Zigbee, en annan förbättringar av hemautomationstjänsterna. Men man inför även begränsningar i den kostnadsfria Basic-tjänsten.

”Vi har nu kommit till den punkt där det inte längre håller ekonomiskt att utveckla och upprätthålla den funktion, stabilitet och framtidssäkerhet som krävs, så vi kan inte längre erbjuda tjänster kostnadsfritt”, meddelar Telldus i ett brev till sina kunder.

Från den 24 april 2023 inaktiveras API-åtkomst och automationer för Basic-användare som därefter bara kan lägga till och styra enheter manuellt.
Premium-användarna berörs inte och alla Basic-användare som vill kunna tidstyra och automatisera rekommenderas en Premium-prenumeration. Mer info på telldus.com.

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår