pressrelease Film tv-serier

BRITBOX MARS 2024

Nytt på BritBox i mars: “TV-dramat som förändrade verkligheten” Mr Bates vs The Post Office, forensiskt kriminaldrama i Traces säsong 2 och The split

Annons:

Mr Bates vs The Post Office kommer till Norden i mars och är den mest omtalade TV-serien i Storbritannien just nu. Serien handlar om en grupp postmästare som felaktigt anklagades för bedrägeri under tiden de arbetade för det brittiska postverket Royal Mail.
Serien har väckt ramaskri och skapat debatt kring varför det har tagit 20 år och att det behövts en tv-serie för att 700 oskyldiga postmästare äntligen ska få upprättelse. Med Toby Jones (Tinker Tailor Soldier Spy) i huvudrollen som Mr Bates.

Molly Windsor (Three Girls) och Laura Fraser (Breaking Bad) återvänder som kriminaltekniska experter i Traces säsong 2. Det här kriminaldramat utspelar sig i Dundee, Skottland, och är baserad på den bästsäljande kriminalförfattaren Val McDermids (Wire In The Blood) originalidé. I serien följer vi två kvinnor från Scottish Institute of Forensic Science (SIFA) som får i uppdrag att analysera teknisk bevisning för att komma fram till vem som ligger bakom en serie bombdåd i Dundee.

Nytt på BritBox den här månaden är också The Split – där alla tre säsongerna släpps på en gång. The Split är ett komplext drama om en familj bestående av kvinnliga skilsmässoadvokater som tvingas möta sitt förflutna när deras frånvarande pappa återvänder efter 30 år.
Med Nicola Walker i huvudrollen, ett återkommande ansikte i BritBox thrillers ((Luther, Inside No 9, Last Tango in Halifax, (kommer till BritBox i april) Unforgotten)), Stephen Mangan (Rush) och Annabel Scholey (Harry Potter).

När medlemmar i en familj börjar dö en efter en under en begravning, letar den yngsta efter gärningsmannen mitt ibland dem. One of Us är en mörk spänningsthriller som gör att tittarna sitter som klistrade medan de försöker lista ut vem man kan lita på eller inte. Med Sienna Guillory (Fortitude), Douglas Henshall (Shetland) och Charlotte Hope (The Spanish Princess).

Tre komedier kommer till BritBox i mars – Us, en miniserie fylld med humor och hjärtesorg av romanförfattaren David Nichols (One Day) om en familjesemester med ett grälande par, innan deras ende son börjar på universitetet; med Tom Hollander (Baptiste), Saskia Reeves (Luther) och Sofie Gråbøl (The Killing). Almas not Normal är en berättelse om en kvinnas önskan att ta kontroll över sitt eget liv, som även lanseras i samband med internationella kvinnodagen. SunTrap handlar om en grävande journalist som flyr och börjar arbeta för sin tidigare redaktör på en spansk ö.

BritBox går att streama via BritBox.com och för prenumeranter hos Telia, Prime video och Apple TV.

 

US (Nytt på BritBox) 6 mars 2024
Den gripande och roliga historien om familjen Petersens under deras semester i Europa där fadern Douglas försöker vinna tillbaka sin fru Connie och försonas med sonen Albie. Med Tom Hollander (Baptiste) och Saskia Reeves (Luther) och Sofie Gråbøl (The Killing).

Avsnitt: 4 x 60 - Samtliga avsnitt släpps samtidigt
Ursprungligt lanseringsdatum: 2020

Synopsis: Connie och Douglas är redo för en storslagen semester i Europa. Det är en sista familjesemester innan deras enda son Albie åker till universitetet. Men bara några dagar före avresan meddelar Connie att hon vill skiljas. De genomför ändå resan i några av världens vackraste städer – Amsterdam, Paris, Venedig och Barcelona. Douglas ser detta som en chans att få tillbaka Connie och få ordning på sitt struliga förhållande till deras tonårsson. Men kan Douglas få sitt äktenskap på rätt spår igen, när kärleken även tar en omväg för honom?
Bygger på romanen "Oss" av David Nicholls (One Day). 

 

ALMAS NOT NORMAL (Nytt på BritBox) 6 mars 2020
En bitande rolig serie om klass, sexualitet, mental hälsa och missbruk. I rollerna Sophie Willan (Time), Jayde Adams (The Outlaws), Lorraine Ashbourne (Sherwood).

Avsnitt: 6 x 30 – Samtliga avsnitt släpps samtidigt
Ursprungligt lanseringsdatum: 2020

Synopsis: Efter ett uppbrott försöker Alma komma på rätt spår. Utan jobb, kvalifikationer och med en rebellisk ådra är det dock inte så lätt. Samtidigt har hennes heroinberoende mamma blivit intagen för mordbrand, och hennes mormor Joan vill inte ha något med det hela att göra. Almas Not Normal hyllar kvinnor som hanterar problemen i sina liv, samtidigt som de följer sina drömmar.

 

SUNTRAP (Nytt på BritBox) 13 mars 2024

En feel-good komedi full av vassa repliker med Bafta-vinnaren Kayvan Novak (Four Lions), Bradley Walsh (Law & Order: UK) och Poppy Gilbert (Chloe).

Avsnitt: 6 x 30 - Samtliga avsnitt släpps samtidigt
Ursprungligt lanseringsdatum: 2015

Synopsis: Woody är en mästare på förklädnad – och är världens främsta wallraffande reporter, men när hans korrupta redaktör avslöjar hans täckmantel tvingas han fly. Utan någonstans att vända sig söker Woody upp sin före detta mentor Brutus, som driver en bar på en solig spansk ö.
Brutus är till en början måttligt road över att se sin besvärliga skyddsling, men snart inser han att han kan dra nytta av Woody och sätta honom i arbete att genomföra flera undersökningar runt omkring på ön. Woody antar utmaningen och beger sig ut bland lokalbefolkningen.
Ingen utmaning är för bisarr för den kaosiga Woody, oavsett om det gäller att spåra en papegoja med hemligheter eller att ta sig an en hypnotisör inblandad i en vendetta.

 

TRACES S2 (NY SERIE) 20 mars 2024
Traces återvänder för en andra säsong och utspelar sig denna gång i ett kriminaltekniskt labb i Dundee. Med Molly Windsor (Three Girls), Laura Fraser (Breaking Bad) och med Martin Compston (Line of Duty) som ansluter till denna säsong. Three Girls lanseras på BritBox i april.

Avsnitt: 6 x 45 - Samtliga avsnitt släpps samtidigt
Ursprungligt lanseringsdatum: 2019

Synopsis: Pulsen är hög i denna kritikerrosade kriminalserie, baserad på en idé av bästsäljande romanförfattaren Val McDermid. Laboratorieassistent Emma Hedges utbildar sig till rättskemist och får äntligen uppleva att mordet på hennes mamma blir löst. Daniel förbereder sig för att vittna mot sin far.
Kommer Emma och Daniels förhållande att klara av pressen och ska rättvisa skipas? Samtidigt undersöker professorerna Sarah Gordon och Kathy Torrance en serie planerade bombdåd. Hemgjorda bomber sprängs runt om i Dundee, med viktiga ledtrådar gömda inuti bomberna.
Kommer teamet att lyckas spåra de som planerar dåden innan det är försent?

 

ONE OF US (Nytt på BritBox) 20 mars 2024
Ett fruktansvärt mord skakar om vardagen för två familjer som lever sida vid sida på den isolerade landsbygden i Skottland. One of Us är ett storslaget drama i fyra delar skrivet av The Missing-författarna Jack och Harry Williams, med Juliet Stevenson (Truly, Madly, Deeply), Laura Fraser (Breaking Bad), Joanna Vanderham (Crime) och John Lynch (Best).

Avsnitt: 4 x 60 - Samtliga avsnitt släpps samtidigt
Ursprungligt lanseringsdatum: 2016

Synopsis: Grace Douglas och Adam Elliot växte upp på den avlägsna landsbygden i Skottland. Nygifta är de fulla av hopp inför framtiden, tills ett brutalt mord tar deras liv. Familjerna Douglas och Elliot är två väldigt olika familjer med gamla konflikter som nu tvingas samman i sin ilska och sorg.
När mannen som dödade Grace och Adam kommer in i deras liv får det mörka konsekvenser för alla. Grace och Adams död är bara början på en farliga resa som tar flera vändningar och väcka frågor kring etik och moral.

 

MR BATES VS THE POST OFFICE (Ny och exklusiv) 27 mars 2024
Mr Bates vs Post Office är ett nytt drama som berättar historien om en av de största skandalerna i brittisk rättshistoria, och visar hur en tv-serie kan leda till förändring. Med BAFTA-prisbelönta Toby Jones (Tinker Tailor Soldier Spy) i huvudrollen

Avsnitt: 4 x 60 - Samtliga avsnitt släpps samtidigt
Ursprungligt lanseringsdatum: 2024

 

Synopsis: Hundratals oskyldiga postmästare i Storbritannien anklagades felaktigt för stöld, bedrägeri och falsk bokföring på grund av ett felaktigt IT-system. Medarbetarnas liv vändes upp och ner när många åtalades och några fängslades för brott de aldrig begått.

 

THE SPLIT S1-3 (Nytt på BritBox) 27 mars 2024

En stark serie som utforskar familj, kärlek, lojalitet och hur rörigt det är att genomgå en skilsmässa.

Avsnitt: 6 x 60, 6 x 60, 6 x 60 - Samtliga avsnitt släpps samtidigt
Ursprungligt lanseringsdatum: 2018 

Synopsis: Hannah Defoe är en briljant skilsmässoadvokat. Tillsammans med sin enastående mamma Ruth och egensinniga syster Nina tar hon på sig fall för rika och välkända londonbor. Efter att Hannah lämnar familjeföretaget för att börja på en konkurrerande firma får hon oväntat kontakt med en romans från förr och börjar ifrågasätta sitt eget äktenskap. Som advokat får Hannah alltid som hon vill när det gäller hennes klienter, men gäller det även för henne själv?

KOMMER TILL BRITBOX I APRIL 2024

BEYOND PARADISE S2 Premiär TBC april, 2024

Beyond Paradise, spin-offen på Death in Paradise återvänder när kriminalinspektören Humphrey Goodman och hans fästmö Martha bosätter sig vid Devonkusten.

Avsnitt: 6 x 60
Ursprungligt lanseringsdatum: 2024

Synopsis: Shipton Abbott fortsätter att hålla kriminalinspektör Humphrey Goodman och hans team sysselsatta med förbryllande brott varje vecka, från dödsfall på ett ångtåg till en försvunnen lärare. Samtidigt fortsätter Humphrey och Marthas resa mot att skapa sin egen familj och utforska möjligheten att bli fosterfamilj.
Marthas mamma Anne kastar sig in i världen av onlinedejting och en välmenad gest från Esthers dotter Zoe hotar att avslöja en långvarig hemlighet.

 

MER ATT KOLLA PÅ:

 

Genre Title
Från bok till serie eller film Brideshead Revisited, Emma, Irvine Welsh’s Crime, Karen Pirie, Land Girls, Pride & Prejudice, Sense & Sensibility, The Ipcress File, The Turn of the Screw, Thorne, Vera,
Komedier Absolutely Fabulous, Blackadder, Episodes, Fresh Meat, Hullraisers, Miranda, Murder Most Horrid, My Family, Inside No 9, Outnumbered, Rev, The Cleaner, The Kumars at No 42, The Office, Only Fools and Horses, Yes Minister
Dokumentärer och underhållning Arthur: A life with the Royal Family, Idris Elba’s Fight School, Reel Britannia
Drama Critical, Hustle, Karen Pirie, Line of Duty, Manhunt, Monarch of the Glen, Our House, United
Livsstil Gardener’s World, Inside The Forest: Seasons of Wonder, Masterchef, Make It at Market, RHS Chelsea Flower Show 2023, Scandimania, The Age of Elizabeth, Quentin Blake
Mysterier A Spy Among Friends, A Very English Scandal, Beyond Paradise, DCI, Death in Paradise, Grantchester, Midsomer Murders,  Our House, Poirot, Sherlock, Sister Boniface Mysteries, Spooks
Dramaserier Archie, Confessions of Frannie Langton, Three Little Birds, Victoria
Thrillers Before We Die, Better, Crime, Hope Street, Luther, Payback, Sherwood,  Smother, The Long Call, The Replacement, We Hunt Together, Whitechapel
Kriminalare A Very English Scandal, Gunpowder, Manhunt, Married to a Psychopath, Peaky Blinders, Stonehouse, The Bletchley Circle, The Great Train Robbery, The Thief The Wife and The Canoe, Vardy v Rooney, White House Farm
  

Annons:

US

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår