tv-serier

Ståplats i Nybroviken

Uttrycket ”Ståplats i Nybroviken” har sitt ursprung i ett omtalat trippelmord i Stockholm i oktober 1966, de så kallade ”Träskmorden”.

Annons:

Ståplats i Nybroviken

Uttrycket ”Ståplats i Nybroviken” har sitt ursprung i ett omtalat trippelmord i Stockholm i oktober 1966, de så kallade ”Träskmorden”.

Dessa ska ha skett i ett rivningshus där det påstods att en organiserad maffia hade en avrättningslokal.
Offren dumpades sedan från Nybrovikens kaj. Till en början hade polisen svårt att tro på uppgifterna, men inledde ändå dykningar.

Detta samtidigt som den misstänkte gärningsmannen, den beryktade Hans ”Tuppen” Marmbos namn sålde lösnummer och satte skräck i läsarna.

Det här skedde under en tid då Sverige genomgick en omfattande förändring. Knarket fick fäste, kriminaliteten blev mer brutal och den organiserade brottsligheten började etablera sig i det svenska folkhemmet.

Kriminalplats: Ståplats Nybroviken (SVT Play) är en intressant dokumentärserie som skildrar en epok då rötterna till den gängkriminalitet som idag skakar Sverige kan spåras.

 

Annons:

Foto: Sven-Erik Sjöberg/TT NYHETSBYRÅN I slutet av oktober 1966 sprids uppgifter i den undre världen att flera personer mördats och sen dumpats från kajerna i centrala Stockholm. Morden ska ha skett i ett rivningshus där det sägs att en organiserad maffia har en avrättningslokal. Polisen har svårt att tro på uppgifterna men inleder ändå dykningar i Nybroviken.
Foto: Freddy Lindström/TT NYHETSBYRÅN Efter en dag av resultatlösa dykningar i Nybroviken börjar polisen tvivla på uppgifterna om att flera personer ska ha dumpats i vattnet. Då får man nya uppgifter från vittnet Astrid – en av kropparna ska ligga i närheten av en bensinstation nära Djurgårdsbron. Dykarna beger sig dit.

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår