Film

Stockholm filmfestivals Drive-In tillbaka

Drive-In, Stockholms filmfestival upprepar den retroinspirerade publiksuccén och bjuder åter in till filmfest för bil- och cykelburna filmälskare. 12 –16 juni visas kvalitetsfilm under bar himmel.

Annons:

Det är åter dags för drive-in-publiken att rulla mot Solvallas parkering som förvandlas till utomhusbiograf för bil- och cykelburna. Bilstolen, lådcykeln, bagageluckan eller pickup-flaket blir till biofåtölj och filmljudet rattas in på radion.

Publiken kan välja från ett brett program med favoriter från olika årtionden och genrér med filmer som högoktaniga “Drive” med Ryan Gosling, blodisande "Exorcisten” och dystopiska “Mad Max Fury Road”. För den kärlekstörstande visas klassiker som “Bodygard”, “Dirty Dancing” och “Casablanca”.

 

– Vårt Drive-In koncept har verkligen hittat sin publik och börjar nu bli en tradition. Vi är stolta över årets program där vi plockat en bukett av favoriter från olika genrer och passande för Drive-in står bilen i fokus i flera av filmerna.
Det bjuds bland annat på actionpackade biljakter i Drive, en drömsk Cadillac i David Lynchs Lost Highway och ett race med livet som insats i James Dean-klassikern Ung rebel. Missa inte detta tillfälle att se bra film på ett lite annorlunda sätt.” säger Beatrice Karlsson, programchef, Stockholms filmfestival.

 

Mat finns att köpa på plats så man kan inta sin middag på äkta drive-in-manér - i bilen! I samarbete med våra partners bjuder vi på mingel, musik, snacks och dryck innan filmen.

Biljetter släpps den 8 maj, medlemmar i Stockholms filmfestival får rabatterat biljettpris.
Mer information om Stockholm filmfestivals Drive-In, filmerna och biljetter hittar du på www.stockholmfilmfestival/drive-in-2024

Drive-In på Solvalla 12-16 juni.
Sommarbio i Rålis 14-18 augusti (FRI ENTRÉ)

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår