Nyhet EISA Awards

Alla Home Theater Audio-vinnarna

Här presenterar vi alla vinnarna bland årets EISA-pristagare i kategorin Home Theater Audio, med bild och motivering..

Här presenterar vi alla vinnarna bland årets EISA-pristagare i kategorin Home Theater Audio, med separata bilder och texter. För mer informtion om hifi-vinnarna, ber vi dig kika in på vår systertidnings hemsida: hifi-musik.se
HemmaBio har jobbat intensivt med alla övriga jurymedlemmar och utsett priserna i grupperna Home Theater Audio samt Video. Dessa vinnare presenteras i HemmaBio nr 10/2024.

För mer information om alla pristagare och alla medlemmar, är det eisa.eu som gäller! 

 

 


Annons:

EISA AV RECEIVER 2024–2025 Marantz CINEMA 30 Med inbyggda slutsteg för att driva en 11-kanals högtalarinstallation och bearbetning av 13.4 kanaler är Marantz CINEMA 30 en AV-receiver redo för en högpresterande hemmabio. Känsla för detaljer på alla nivåer resulterar i en prestation som är både musikalisk och muskulös med stort dynamiskt omfång, otrolig kraft och felfri artikulation. Med CINEMA 30 kan du höja volymen med självförtroende, allt faller naturligt på plats för korrekt lokalisering av individuella effekter. Dessutom döljer dess retrotonade estetik banbrytande teknologi, inklusive full 8K HDMI-anslutning, Dirac Live och Audyssey MultEQ XT32 kalibreringsalternativ och brett stöd för ansluten musik genom HEOS-ekosystemet.
EISA AV-MÖBEL 2024–2025 Blok Stax 2G Stereoracket är en ofta förbisedd del av anläggningen, men som har stor betydelse för att kunna uppnå bästa möjliga ljud för såväl stereo- som multikanalsanläggningar. Det här visas med eftertryck upp med den andra generationen av Bloks Stax-möbel, som kombinerar en smart och funktionell design med isolations- och resonanskontrollerande tekniker och tar hand om dina komponenter på bästa möjliga sätt. Den modulära approachen hos Stax G2 gör det enkelt att bygga ett rack som exakt motsvarar dina behov, samtidigt som kablar lätt och effektivt tas om hand. Ställbara fötter gör den ofta krångliga uppgiften att få hela anläggningen i våg till ett lätt jobb. Stereomöbeln finns tillgänglig i en hel massa olika utföranden när Blok Stax 2G dukar upp scenen för din anläggnings bästa framträdande.
EISA PREMIUM HÖGTALARSERIE 2024–2025 Bowers & Wilkins 700 S3 Signature Tre modeller från Bowers & Wilkins 700 S3-serie har fått Signature-uppgraderingar som resulterat i högpresterande högtalare att locka såväl hifi- som hemmabioentusiaster. Gemensamt för golvaren 702 S3 Signature, stativaren 705 S3 Signature och centerhögtalaren HTM71 S3 Signature är nya filterkomponenter och terminaler, förbättrade upphängningar och ett omgjort diskantgaller, hämtat från bolagets flaggskeppsserie 800 D4 Signature. För att verkligen fästa blicken på dessa uppgraderingar, levereras högtalarna i de nya finisharna Datuk Gloss och Midnight Blue Metallic, så att högtalarna ser lika bra ut som de låter: livligt och dynamiskt med en lättsamt luftig ljudbild och finstämd detaljhantering. Den här serien levererar, oavsett det handlar om musik i stereo eller 5.1-filmer!
EISA PREMIUM SOUNDBAR 2024–2025 CANVAS HiFi, CANVAS Vid en första anblick kan CANVAS måhända misstas för en ”konventionell” ljudlimpa, men den är faktiskt väldigt mycket mer än så. Den är designad för att användas med en TV eller som ett eget litet hifi-system med en stereouppsättning element och en 4-kanalsförstärkare med innovativ BACCH 3D, vilket ger en storskalig presentation av din favoritmusik eller film med sanningsenlig ljudbild. Bland funktionerna sticker rumskorrigeringen ut tillsammans med trådlös strömning och HDMI eARC. Men också möjligheten att anpassa utförandet med en dekorativ frontpanel och olika alternativ av trä och textil. Dessa kan anpassas i storlek för att passa TV-apparater från 55 upp till 77 tum, samtidigt som CANVAS hybridställning stödjer såväl vägg- som bordsplacering.
EISA KOMPAKT STREAMINGFÖRSTÄRKARE 2024–2025 Marantz MODEL M1 Låt dig inte luras av MODEL 1:s diminutiva storlek och minimalistiska design. Tack vare ett 2x100W klass D effektsteg och en vidsträckt räcka funktioner, driver Marantz kompakta förstärkare med lätthet högtalarna och tar hand som såväl musik om TV-ljudet. Integrationen av HEOS streamingplattform och kontrollapp, plus AirPlay- och Bluetooth-koppling gör musikuppspelningen enkel medans HDMI eARC, Dolby Digital-avkodning och subwooferstöd tar hand om filmkvällarna via ett 2.1-system. Och trots att MODEL 1 kan spela många roller – den kompakta formen passar även installationsmiljöer – är den genom den fantastiska musikåtergivningen trogen Marantz stolta hifi-arv.
EISA HOME THEATRE SUBWOOFER 2024–2025 Perlisten R18s R18s, som kröner Perlistens R-serie av subwoofers, använder den avancerade digitala processorplattformen och app-baserade kontrollen från tillverkarens flaggskepp D-serie, och kombinerar dem med ett monsterdrivet 18in/460 mm glasfiberelement designad från grunden speciellt för denna modell. R18s drivs av en inbyggd 1kW-förstärkare och presterar lika mycket som den ser ut – briljant stor i skala och uteffekt, plus att den kan servera djup snabb bas med autentiska nivåer av ljudtryck – men det finns avancerad förfining här också. Och med 10-bands parametrisk EQ, fördröjning och variabel fas, kan filmfantaster ställa in prestandan för att verkligen passa deras rum och smak. Vill du uppgradera ditt bioljud? Titta här.
EISA HOME THEATRE PROCESSOR 2024–2025 Primare SP25 Prisma En idealisk partner för Primares EISA-prisbelönta A35.8 flerkanalsslutsteg, SP25. Prisma-processorn vänder sig till uppslukande ljudsystem upp till 11.2 kanaler. Med hjälp av Dirac Live-rumskorrigering under 500 Hz (kan uppgraderas till full bandbredd om så önskas) skapar den övertygande Dolby Atmos och DTS:X ljudlandskap med mjuka toppar, tydlig dialogåtergivning, exakt placering av effekter och djup, slagkraftig bas. Musik-funktionerna inkluderar Primares Prisma-streaming/radioplattform och en USB DAC-ingång, vilket ger denna snyggt utformade enhet fin "allround"-status. Appkontroll, omfattande förinställda högtalar/ingångskonfigurationer och SP25 Prismas lyxiga stil kompletterar ett utmärkt tillskott till Primares hemmabiostall.
EISA HOME THEATRE SOUNDBAR 2024–2025 Samsung HW-Q990D För den ultimata filmiska effekten från ett soundbarsystem, placera Samsungs HW-Q990D överst på din önskelista. Med en soundbar, aktiv subwoofer och trådlösa surroundhögtalare för ett 11.1.4-kanaligt ljudfält hanterar den Dolby Atmos och DTS:X-mixar med lätthet. Basen är mjuk men ändå kraftfull, dialogen är tydlig och distinkt, och effekterna placeras med precision runt en balanserad, sammanhängande ljudbild. HW-Q990D är också rik på funktioner, från spelvänlig 4K/120Hz passthrough och VRR-stöd via sitt HDMI-steg till Samsungs SpaceFit Sound Pro-kalibreringsteknik. Trådlösa streamingfunktioner, inbyggd röststyrning och smart, diskret stil kompletterar ett briljant helhetspaket.
EISA COMPACT SOUNDBAR 2024–2025 Sennheiser Ambeo Mini Det senaste tillskottet till Sennheisers familj av soundbars är dess mest kompakta, men Ambeo Mini överträffar sin smidiga storlek och prislapp för att leverera en filmisk prestanda. Nyckeln här är varumärkets Ambeo-virtualisering, som – i kombination med en snygg autokalibreringsplattform – fungerar med Minis sex drivrutiner för att skapa en ljudbild med höjd, bredd och tyngd. Dolby Atmos- och DTS:X-ljudspår stöds över HDMI eARC, medan Sennheisers Smart Control-app lägger till streamingalternativ som Chromecast, AirPlay 2, Spotify och Tidal. Utöver sitt suveräna ljud är Mini enkel att ställa in och en fröjd att använda, med röststyrningsalternativ, Bluetooth-anslutning och förinställningar för ljudalternativ på menyn.
EISA HOME THEATRE HÖGTALARSERIE 2024–2025 SVS Ultra Evolution För att ge hemmabiobyggare allt de behöver för att skapa en uppslukande anläggning, inkluderar SVS:s Ultra Evolutions sortiment tre golvstående högtalare, två alternativ för bokhylla/stativmontering, center- och höjdkanaler. Förutom vinklade kabinett för tidskorrigering har man företagets nya diamantbelagda diskanthögtalare, som adderar skarpa detaljer till högtalarnas fina mellanregister och kraftfulla bas – särskilt tack vare arrangemanget med fyra baselement i flaggskeppet Pinnacle-tower. Köpare kan förvänta sig en multikanalsprestanda med utmärkt upplösning, musikalitet i mellanregister och showstoppande low-end-effekt. Om den här serien visar upp SVS:s utveckling kan vi inte vänta på att se vart det går härnäst...

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår