pressrelease Film tv-serier

Viaplay i Oktober

Krimsugna bör spana in Bunkerkvinnan, den omskakande dokumentären som återger ett av Sveriges mest fasansfulla kriminalfall. Action och spänning blir det också i nya säsonger av Chicago Fire, Chicago P.D och Chicago Med. Och mycket mer!

Husköp i blindo säsong 2
Genre: Reality
Premiär på Viaplay och TV3 den 8 oktober

Den omtalade realityserien Husköp i blindo är tillbaka med en andra säsong under ledning av Carin da Silva. Vid sin sida har hon även denna gång inredningsexperten Lena Nyholm och den rutinerade fastighetsmäklaren Sebastian Stojanovic.
I programmet lägger deltagarna både sin budget och jakt på drömbostad helt i händerna på programmets experter. Säsongen bjuder de på spektakulära renoveringar  intressanta husköp där de försöker möta högt ställda förväntningar mot mer begränsad budget.
Tittarna får bland att följa en fyrbarnsfamilj som lämnar sitt hem i Kenya för att finna sitt drömboende i ett av Landskronas mest ikoniska byggnader.

 

Chicago Fire s13, Chicago P.D s12 och Chicago MED s10
Genre: Action, Drama, Krim
Chicago Fire har premiär den 14 oktober, Chicago P.D har premiär den 15 oktober och Chicago Med den 16 oktober.

Chicago-universumet har en stor fanbase som nu kan jubla över att det kommer nya säsonger! Chicago Fire s13 fortsätter att leverera en intensiv dos av action och drama när de modiga brandmännen på brandstationen Ladder 51 står redo att offra allt för att rädda liv.
Chicago P.D. s12 står polisen i 21:a distriktet i Chicago redo att offra allt för att tjäna samhället och i Chicago Med s10 följer vi de dramatiska händelserna på sjukhuset i Chicago. Låt binge-tittandet börja!

 

Bunkerkvinnan
Genre: Dokumentär
Premiär på Viaplay den 24 oktober

Isabel Eriksson blev drogad och kidnappad av doktor Martin Trenneborg under deras andra dejt. När Isabel sedan vaknade upp befann hon sig i en bunker, som Martin Trenneborg hade tillbringat flera år för att bygga.
Hans plan var att hålla Isabel och andra kvinnor inlåsta i bunkern. Doktor Martin Trenneborg fick smeknamnet “Swedens Fritzl” i internationell press. Skräckhändelsen ägde rum 2015, men än i dag förföljer den Isabel Eriksson. I dokumentären
 Bunkerkvinnan berättar hon sin historia och återvänder till en bunker, rekonstruerad som den Martin Trenneborg hade byggt.
Isabel lider av svår form av posttraumatiskt stressyndrom till följd av kidnappningen som gör att hon inte kan leva ett normalt liv.

 

Högspänning s4
Genre: Workplace reality
Premiär på Viaplay den 7 oktober

Högspänning är tillbaka! Här möter vi hjältarna bakom Sveriges energiförsörjning. Tittarna får följa med till några av Sveriges mest fascinerande arbetsplatser. Med humor och värme lär vi känna våra deltagare när de utför jobb på höga höjder, i djupa tunnlar och i svårtillgänglig terräng.
Vi får se hur vädrets makter, som stormar och extremväder, kan påverka deras arbete. Samtidigt får vi uppleva den vänskap och arbetsglädje som uppstår när kollegor samarbetar i dessa utmanande miljöer.

 

Frusna vägar s14
Genre: Workplace reality
Premiär på Viaplay den 28 oktober

Följ med till ett gnistrande Sverige långt uppe i norr där snö och is är en självklar del av vardagen för både bärgare och snöröjare, medan storstadsbor på tillfälliga besök kämpar för att hålla sig på vägarna under de nya väderförhållandena. I Frusna vägar får vi följa hjältarna som trotsar Kung Bores kalla grepp för att göra de norrländska vidderna framkomliga.
När vinden plötsligt sveper in och förvandlar körfälten till en snöröksdimma, gör vägarna glashala och driver upp snövallar, är behovet av vintervägarnas hjältar större än någonsin. Missa inte att följa nya utmaningar i den kommande säsongen.  

 

 


 

Andra utvalda seriepremiärer på Viaplay i oktober

1 oktober
Aussie Gold Hunters s5

10 oktober
Cops Who Kill s1

17 oktober
Eventyrlig camping s1

21 oktober
Norske Truckers s1

25 oktober
Megamind Rules s1
Hvem dater hvem s1

 

 


 

FILMER

Plane
Genre: Action/Äventyr/Thriller
Premiär på Viaplay den 4 oktober

Piloten Ray Torrance (Gerard Butler) lyckas på ett heroiskt sätt landa ett svårt stormskadat flygplan på en avlägsen ö utanför Filippinerna. Snart inser besättningen att de befinner sig i en laglös krigszon och de blir snabbt måltavla för hänsynslösa terrorister som vill ta planet och dess passagerare som gisslan. Det blir upp till Ray att lösa ytterligare en livsfarlig situation och föra passagerarna i säkerhet.

 

May December
Genre: Drama
Premiär på Viaplay den 11 oktober

För tjugo år sedan inledde Gracie (Julianne Moore) ett förhållande med sin minderåriga kollega Joe (Charles Melton), vilket resulterade i massmedial skandal. Gracie och Joe är numera gifta, men långt ifrån alla har accepterat deras förhållande.
Nu ska en film göras om deras skandalösa förflutna, och de får besök av skådespelerskan Elizabeth (
Natalie Portman) som ska spela Gracie.

 

The Fabelmans
Genre: Drama/Biografi
Premiär på Viaplay den 18 oktober

The Fabelmans är ett varmt och djupt personligt porträtt om Sammy Fabelman. Sammy fascineras av filmens värld och när han får en filmkamera börjar han filma sin familj, sina vänner och sin omgivning.
Genom kameran upptäcker han en omskakande familjehemlighet och att filmens kraft hjälper oss att se sanningen om varandra och oss själva. 
The Fabelmans är inspirerad av Steven Spielbergs egen uppväxt och Spielberg har också skrivit manus.

 

Madame Web
Genre: Action/Äventyr/Sci-Fi
Premiär på Viaplay den 25 oktober

”Samtidigt i ett annat universum…” Madame Web gör ett avsteg från den typiska genren och berättar den fristående berättelsen om ursprunget till en av Marvels mest gåtfulla hjältinnor.
I denna spännande thriller spelar Dakota Johnson Cassandra Webb, en sjukvårdare på Manhattan som kanske har klärvoajant förmåga. Hon tvingas konfrontera avslöjanden om sitt förflutna varpå hon skapar en relation med tre unga kvinnor med en kraftfull framtid framför sig... om de alla kan överleva en dödlig nutid.

 

Brian and Charles
Genre: Komedi
Premiär på Viaplay den 3 oktober

Den ensamma uppfinnaren Brian (David Earl) tillverkar märkliga apparater som sällan fungerar. Men för att få lite sällskap bestämmer han sig en dag för att bygga en AI-robot av en tvättmaskin och reservdelar.

 

Gods Country
Genre: Thriller
Premiär på Viaplay den 5 oktober

God’s Country är en karaktärsdriven thriller som utspelar sig i den snöiga vildmarken i västra USA och baseras på en novell av den prisade författaren James Lee BurkeThandiwe Newton spelar Sandra Guidry, en universitetslärare som bor och jobbar i en mindre ort på landsbygden. Hon sörjer också sin nyligen avlidna mamma, som hon tog hand om.
Samma dag som begravningen äger rum upptäcker Sandra en mystisk röd bil parkerad på sin uppfart. Snart får hon veta att den tillhör ett par jägare från trakten som vill komma åt skogen bakom hennes hus.
Sandra avvisar dem artigt men bestämt, då hennes erfarenhet säger henne att det inte är den sortens män som hon borde släppa in i sin värld. Men de accepterar inte ett nej, och snart har Sandra dragits in i en viljornas kamp som trappas upp allt mer och sätter hennes djupaste värden på prov.

 

Eight for Silver
Genre: Skräck
Premiär på Viaplay den 20 oktober

På landsbygden i 1800-talets Frankrike står en liten by inför ett mystiskt hot som kan vara av övernaturligt slag. Patologen John McBride kommer dit för att undersöka hotet, och för att samtidigt fördriva några av sina egna demoner. Med bland andra Kelly Reilly från Yellowstone.

 

Andra utvalda filmpremiärer på Viaplay i oktober

1 oktober
Accident Man: Hitmans Holiday
The Host (Gwoemul)
Countdown
Dont Be Afraid of the Dark
Demonic
Scream 4
Malous jul
Clown
Rupture
It Comes at Night
The Cellar
Peninsula
Annabelle Comes Home
Terrifier 2

2 oktober
Nynne
Hitmans Wifes Bodyguard

6 oktober
It Lives Inside

7 oktober
Good Mourning
Wrath of Man

8 oktober
Escape from Pretoria

9 oktober
En kort en lång
Queen of the Desert

10 oktober
Honk for Jesus. Save Your Soul

12 oktober
What Remains

13 oktober
Vermines

15 oktober
Chasing Mavericks

16 oktober
The Old Oak
Freeheld

17 oktober
Där kräftorna sjunger
Gladiator
Cape Fear
Jag vet vad du gjorde förra sommaren
Green Room
Scream (2022)
Jag vet fortfranade vad du gjorde förra sommaren
Dumpad (Forgetting Sarah Marshall)

18 oktober
The Inseparables

19 oktober
Darkness of Man

21 oktober
The Duke
Rampart
Fifty Shades Feed
Fifty Shades Darker
Fifty Shades of Grey

22 oktober
Elephant White

23 oktober
Ingeborg Bachmann - Journey into the Desert

24 oktober
Ballerina (Leap!)

26 oktober
Cash Out

27 oktober
M3gan

28 oktober
The Invitation

31 oktober
The New Boy
100% Wolf

 


 

HYR OCH KÖP

Det slutar med oss
Genre: Drama
Finns att hyra och köpa på Viaplay den 9 oktober

Baserad på den bästsäljande romanen av Colleen Hoover. När Lily Bloom (Blake Lively) flyttar till Boston för att fullfölja sin dröm träffar hon neurokirurgen Ryle Kincaid (Justin Baldoni). De inleder en passionerad romans och hon är övertygad om att hon har hittat sin själsfrände. Men de hamnar i situationer som får hennes tvivel om deras relation att växa.
När Lilys första kärlek Atlas Corrigan (Brandon Sklenar) plötsligt dyker upp i hennes liv igen inser hon att hon måste lära sig att lita på sin egen inre styrka för att göra ett omöjligt val.

 

Deadpool & Wolverine
Genre: Komedi
Finns att hyra och köpa på Viaplay den 1 oktober. 

Marvel Studios presenterar sitt största misstag hittills – Deadpool & Wolverine. En håglös Wade Wilson (Ryan Reynolds) knegar på som civilist. Hans dagar som den moraliskt flexibla legosoldaten Deadpool ligger bakom honom, men när hans hemvärld står under hot drar han motvilligt på sig dräkten tillsammans med en ännu mer motvillig Wolverine (Hugh Jackman).

 

Beetlejuice Beetlejuice
Genre: Komedi
Finns att hyra och köpa på Viaplay den 21 oktober

Äntligen är uppföljaren till den legendariska åttiotalsfilmen Beetlejuice här! Efter en oväntad familjetragedi återvänder tre generationer av Deetz-familjen hem till Winter River. Fortfarande hemsökt av Beetlejuice vänds Lydias liv upp och ner när hennes rebelliska tonårsdotter Astrid upptäcker den mystiska modellen av staden på vinden och porten till livet efter detta öppnas av misstag. När problem uppstår i båda världarna är det bara en tidsfråga innan någon säger Beetlejuices namn tre gånger och den skojfriska demonen återvänder för att släppa loss sin alldeles egna form av förödelse. Michael Keaton och Winona Ryder är tillbaka i ikoniska roller i regi av Tim Burton.

 


Annons:

Foto: Viaplay

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår