Film tv-serier

BRITBOX NOVEMBER 2024 - HÖJDPUNKTERNA

True Crime med Until I Kill You och Vera Christmas special (2023) på BritBox i november, tillsammans med Inspector Morse prequel, Endeavour .

PREY säsong 1–2 (ny på BritBox)

Premiär 6 november 2024

Format: S1-3 x 50’, S2-3x50’ (boxset drop) Släpptes första gången: 2014, 2015

Synopsis: John Simm spelar huvudrollen som en man på flykt, desperat efter att rentvå sitt namn för sin familjs skull. Detektiven Marcus Farrow är en omtyckt polis med fru och två barn. Men när Farrow återfinns på platsen för ett brutalt brott, med alla bevis som pekar mot honom, kollapsar hans värld. Han arresteras och åtalas, och det verkar som om hans öde är beseglat.Men han får möjlighet att fly.
Nu på flykt är Farrow efterlyst på de gator han tidigare patrullerade på. Detektiven Susan Reinhardt har i uppdrag att fånga honom och det inleds en riskfylld katt- och råtta-lek över staden. Men Farrow försöker inte bara undvika att bli fångad; han är fast besluten att rentvå sitt namn. Med klockan tickande kommer Farrow att hålla sig fri länge nog för att hitta sanningen, eller kommer Reinhardt att hinna ifatt honom?

I rollerna: John Simm (Mad Dogs, Grace, Life on Mars), Rosie Cavaliero (Pat, Hunderby), Craig Parkerson (The Mill, Line of Duty), Adrian Edmonson (Bottom, The Young Ones).

 

UNTIL I KILL YOU (ny på BritBox)

Premiär 13 november 2024

Format: 4x60’ (boxset drop). Släpptes för första gången: 2024 har BritBox premiär för lansering i Norden

Synopsis: Detta true crime-drama i fyra delar visar hur Delia Balmer överlevde en serie våldsamma attacker i händerna på en man som aldrig borde gått fri från att begå sina avskyvärda brott. När Delia träffar John Sweeney verkar han vara den själsfrände hon har letat efter.
Men när han ger vika för hans mörkare, våldsam sida, hånar Sweeney Delia med att avslöja att han mördade sin tidigare flickvän. Sweeney arresteras, men släpps mot borgen efter att domstolen misslyckats med att inse hur farlig han är, vilket gör att han kan utsätta Delia för ett nästan dödligt överfall. Hon överlever, men Sweeney försvinner.
Delia försöker bygga upp sitt liv igen, men när Sweeney slutligen arresteras flera år senare tvingas hon möta honom igen i rätten som åklagarens huvudvittne. Denna kraftfulla och aktuella berättelse fångar styrkan i en verklig kvinnas traumatiska resa till att uppnå rättvisa.

I rollerna: Anna Maxwell Martin (A Good Girls Guide to Murder, Motherland), Shaun Evans (Endeavour)

 

MIDWINTER OF THE SPIRIT (ny på BritBox)

Premiär 13 november 2024 

Baserad på en roman av Phil Rickman, anpassad av den belönade manusförfattaren Stephen Volk.

Format: 3 x 60 (boxset drop) Ursprungligt lanseringsdatum: 2015

Synopsis: Den frispråkiga, intelligenta, attraktiva och jordnära ensamstående mamma Merrily Watkins är inte vad du förväntar dig i Midwinter of the Spirit. Men hennes biskop har fullt förtroende för henne, så mycket att han har erbjudit Merrily att vara exorcist vilket för henne in i en mörk och farlig värld med en övernaturlig twist. Hon går motvilligt med på att hjälpa till när polisen upptäcker en kropp som korsfäst i skogen. Men när Merrily och hennes familj dras allt längre in i mysteriet måste hon samla all sin styrka för att bekämpa den ondska hon upptäcker bland mord, övergrepp, makt och lögner.

I rollerna: Anna Maxwell Martin (Until I Kill You, Ludwig, Philomena, Good Girl’s Guide to Murder) 

 

ENDEAVOUR S9 (ny serie)

Premiär 20 november 2024

Format: 3 x 120 (boxset drop) Släpptes för första gången: 2023

Synopsis: Oxfords bästa detektiv återvänder för att utreda fler unika och spännande fall i den nionde – och sista – säsongen av detta internationellt kända detektivdrama. Endeavour skildrar den unge detektiven som växer upp till att bli Colin Dexters odödliga kommissarie Morse.
Tillsammans med DCI Fred Thursday, hans mentor och vapendragare, har DS Endeavour Morse undersökt en mängd hemska brott i staden. Nu ger manusförfattaren Russell Lewis oss slutet på början i dessa tre sista filmer, som utspelar sig 1972, där Endeavour undersöker en tragedi i en berömd Oxford-orkester med ett fall som han och teamet länge hade hoppats var avslutat för gott.
Med Strange som gör ambitiösa planer för sin framtid och Bright som siktar på att gå i pension, hur blir det då med Endeavour och Thursday?

I rollerna: Shaun Evans (Until I Kill You, Vigil), Roger Allam (Murder in Provence, The Thick of It)

 

LIFE OF CRIME (ny på BritBox)

Premiär 20 november 2024

Format: 3 x 45’ (boxset drop) Släpptes för första gången: 2013.

Synopsis: Life of Crime utspelar sig mot bakgrund av ikoniska ögonblick i brittisk historia - upploppen i Brixton i London 1985, prinsessan Dianas död 1997 och nutid - med Hayley Atwell i huvudrollen som en nybliven polis som blir besatt av att spåra upp mördaren av en 15-årig flicka.
Denise Woods har precis kvalificerat sig när hon för första gången tar sig an mordet på Amy Reid. Men efter att ha träffat tonåringen av en slump kvällen innan är Denise fast besluten att ställa Amys mördare inför rätta. Mot sina överordnades tydliga instruktioner bestämmer hon ändå att följa sina egna spår.
Men vad Denise inte vet är att fallet är långt ifrån över och de val hon gör i detta tidiga skede av sin karriär kommer att få långvariga konsekvenser på både hennes yrkesliv och privatliv.

I rollerna: Hayley Attwell (Captain America, Tomb Raider: The Legend of Lara Croft)

 

VERA CHRISTMAS SPECIAL (2023) THE RISING TIDE (ny på Britbox)

Premiär 27 november 2024

Format: 1 x 120’ Släpptes för första gången: 2023

Synopsis: I det här avsnittet får DCI Vera Stanhope följa med på en skrämmande utredning när hon dras till ön Lindisfarne, där en grupp vänner återförenas vart femte år. Det som började som en glädjefylld tradition blir snabbt sorglig när en av vännerna hittas död. Det tragiska dödsfallet tar en oroväckande vändning när Vera upptäcker att offret nyligen hade fått sparken efter anklagelser om tjänstefel.
Vera är fast besluten att ta reda på sanningen – hon gräver i det förflutna och ifrågasätter händelserna under deras första återförening på Holy Island. När tidvattnet stiger börjar dolda hemligheter komma upp till ytan som hotar alla inblandade. Med hjälp av sitt pålitliga och starka team, med bland annat kriminalinspektör Aiden Healy (Kenny Doughty), möter Vera faror och bedrägerier runt varje hörn. De måste tillsammans lösa lögnerna innan en ny tragedi utspelar sig.

I rollerna: Brenda Blethyn (Pride & Prejudice), Kenny Doughty (Stella), David Leon (Silent Witness, Gold Digger)

 

CALL THE MIDWIFE CHRISTMAS SPECIAL (ny på BritBox)

Premiär 27 november 2024

Format: 1 x 90. Släpptes för första gången: 2022

Synopsis: Det är jul 1967 och livet i Poplar återgår långsamt till det normala efter den fruktansvärda tågkraschen. Barnmorskorna flyttar in i nya lokaler och en av de första patienterna är Rhoda Mullocks, som teamet känner väl efter att hennes sista barn drabbades av talidomid.
Sjuksköterskan Crane tar hand om en gravid ensamstående mamma som nyligen släppts från fängelset, medan syster Frances tar hand om en förlossning i en klädfabrik. Fred bestämmer sig för att samla in pengar till de familjer som drabbats av kraschen och föreslår en talangshow - Poplartunity Knocks!

I rollerna: Jenny Agutter (The Railway Children), Linda Bassett (Lark Rise to Candleford), Judy Parfitt (Up The Women) Ella Brucolleri (Passenger, The Last Kingdom) 

 

MURPHY’S LAW, säsong 3 - 5  

Premiär 27 november 2024

Format: 6 x 60’, 3 x 60’, 3 x 60’ (boxset drop) Släpptes för första gången: 2005, 2006, 2007

Sammanfattning: Detta actionfyllda kriminaldrama kretsar kring äventyren för en polis, som är mer intresserad av sitt arbete än han är av att ha ett privatliv. James Nesbitt spelar huvudrollen som kriminalinspektör Tommy Murphy, en ensamvarg som arbetar under täckmantel och har ett mörkt förflutet.

I rollerna: James Nesbitt (Cold Feet, Bloodlands) 

 

LIFE (ny på BritBox)

Premiär 27 november 2024

Format: 6 x 60’ (boxset drop) Släpptes för första gången: 2020

Sammanfattning: Invånarna i ett stort förortshus i Manchester lever mycket olika liv. Men livet har ett sätt att föra människor samman. Som alla vanliga liv är deras fyllda med det ovanliga. Och när deras berättelser börjar korsas knyter dolda hemligheter samman dessa karaktärer som aldrig hade kunnat förutses.

I rollerna: Rachael Stirling (Snowhite & The Huntsman, Detectorists), Victoria Hamilton (COBRA), Erin Kellyman (Les Miserables, Solo: A Star Wars Story), Alison Steadman (Gavin & Stacey)

 

KOMMER TILL BRITBOX I DECEMBER 2024

BEYOND PARADISE CHRISTMAS SPECIAL (2024) (New BritBox Original)

Premiär TBC december 2024

I den här julspecialen får du följa kriminalinspektör Humphrey Goodman (Kris Marshall) och hans fästmö Martha när de börjar ett nytt liv på Devon-kusten. I hopp om ett lugnt liv tar det inte lång tid för paret att inse att livet på landet inte är så lugnt trots allt.

Format: 1 x 60’ Släpptes för första gången: 2024

Sammanfattning: Kan Humphrey och hans team lösa en rad kusliga fall i tid inför det årliga julfesten? När en man hemsöks av sin döda frus spöke undersöker Humphrey och teamet saken. Esther antar att det måste finnas en rationell förklaring, men när Humphrey också får syn på spöket är det tydligt att det finns mer i fallet än vad man kan se. Kelby tar hand om ett fall med en försvunnen person när Jungfru Maria försvinner från kyrkan, och Martha kämpar med att prata med fostertonåringen Jaiden. Kan Shipton Abbotts poliser lösa dessa mysterier?

Cast: Kris Marshall (Love Actually), Sally Bretton (Not Going Out), Zahra Ahmadi (Beyond Paradise)

Ridley säsong 2 (New and exclusive)

Premiär TBC december 2024

En detektivdramaserie som följer en pensionerad detektiv som kommer tillbaka för att lösa svåra fall.

Format: 4 x 120 (boxset drop) Släpptes för första gången: 2024

Sammanfattning: Alex Ridley är en tidigare kriminalinspektör som efter år av hängiven tjänst drog sig tillbaka från polisarbetet efter det tragiska mordet på sin fru och dotter. I den här spännande kriminalserien återvänder Ridley till arbetet som en poliskonsult och samarbetar med sin tidigare skyddsling Carol Farman som nu styr utredningarna. I säsong 2 tar Ridley sig an en ny rad mysterier och brott. Ridley måste möta svåra utmaningar för att lösa de mest komplicerade och förbryllande fallen.

I rollerna: Adrian Dunbar (Line of Duty), George Bukhari (After the Flood), Bronagh Waugh (The Fall)

NEW TO BRITBOX? MUST WATCH CATALOGUE:

 

Genre 

Title 

Book to screen

Brideshead Revisited, Emma, In the Dark, Irvine Welsh’s Crime, Karen Pirie, Land Girls,  Monarch of the Glen, Pride & Prejudice, Ragdoll, Sense & Sensibility, Shetland, The Ipcress File, The Turn of the  Screw, Thorne, Us,  Vera

Comedies

Absolutely Fabulous, Blackadder, Hullraisers, My Family, Inside No 9, Outnumbered, Rev, Strath Lets Flats, The Cleaner, The Office, Only Fools and Horses, Yes Minister

Docs and Entertainment

Arthur: A life with the Royal Family, Reel Britannia

Drama

Ten Pound Poms, The Following Events are Based on a Pack of Lies, Mr Bates vs The Post Office, Men Up, Critical, Karen Pirie, Line of Duty, Monarch of the Glen, Our House

Lifestyle

Gardener’s World, Inside The Forest: Seasons of Wonder, Masterchef, Make It at Market, RHS Chelsea Flower Show 2023, Scandimania, The Age of Elizabeth, Quentin Blake

Mysteries

A Spy Among Friends, A Very English Scandal, Beyond Paradise, Death in Paradise, Grantchester, Midsomer Murders,  Our House, Poirot, Sherlock, Sister Boniface Mysteries, Spooks

Period dramas

Archie, Confessions of Frannie Langton, Three Little Birds, Victoria

Thrillers

After The Flood, Before We Die, Better, Crime, Guilt, Hope Street, Luther, One of Us, Payback, Sherwood,  Showtrial, Smother, The Long Call, The Replacement, We Hunt Together

True Crime

A is for Acid, Five Daughters, Manhunt, The Barking Murders, Three Girls, Maxine: The Soham Murders, A Very English Scandal, Married to a Psychopath, Peaky Blinders, Stonehouse, The Great Train Robbery, The Thief The Wife and The Canoe, Vardy v Rooney, White House Farm

Annons:

Britbox Prey, säsong 1

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår