EISA Awards Nyhet

EISA AWARDS 2018-2019

EISA, European Sound and Imaging Association, är en sammanslutning av Europas ledande facktidningar inom hemelektronik. Varje år utser vi, som svenska EISA-representanter, tillsammans med våra europeiska kollegor vilka produkter som ska få de åtråvärda utmärkelserna. Juryarbetet är intensivt, och speciellt när det finns många intressanta produkter i en viss kategori kan diskussionernas vågor gå höga.Sedan några år har gamla kategorierna bytts ut mot expertgrupper, så att vi i HemmaBio är med och utser vinnarna i de grupper som rör oss medan våra kollegor på Hifi & Musik nu koncentrerar sig på just hifi-produkter. Vissa utmärkelser delas av två eller flera expertgrupper, när det gäller grejer som stäcker sig över expertgrupperna. I vårt fall gäller detta i år en kamera man kan filma med, UHD-spelarna och en sjukt slimmad högtalare som används både i hem och bil.

Annons:

Hela listan med alla pristagare hittar du här!

Annons:

Denons flaggskepp bland AV-förstärkare är perfekt för alla som söker hemunderhållning på högsta nivå. Specad till 210W per kanal med hela än 13 diskreta förstärkare är den kraftfull och kan driva krävande högtalare, vilket ger en dynamisk prestanda, oavsett om du kör ett 9.1.4-system eller en 7.1.6-setup med sex takkanaler. AVS-X8500H kan också avkoda Dolby Atmos, DTS: X och Auro-3D, samt högupplösta ljudfiler upp till 192kHz / 24-bitar, och har dessutom ett omfattande utbud av ingångar samt nätverks / strömningsfunktionalitet att erbjuda, för gränslös komfort. En tungviktskonstruktion, enorm strömförsörjning och Audysseys toppmoderna MultEQ XT32 EQ / kalibreringssupport ger möjligheter till ett utmärkt bioljud. Rivalerna får passa sig, Denon ger den ultimata hemmabioupplevelsen.
I direkt kontrast till det rimliga priset levereras Pioneer sjukanaliga VSX-933 AV-receiver med en rejält hög-specificerad funktionslista, som gör att den kan fungera som nav i en hemmabio med upp till 7.2 kanaler. Akodning finns för de objektbaserade Dolby Atmos- och DTS:X-formaten, medan en speciell "reflexoptimerare" finns till hands för att kalibrera alla uppåtriktade högtalare, även i de mest utmanande rum. Den kraftfulla och välkonstruerade VSX-933 har förutom filmuppspelningsuppgifter trådlöst multi room, högupplöst ljudstöd, streamingtjänster inklusive Tidal, Spotify och Deezer, plus Chromecast. Det omslutande ljudet finjusteras med Pioneers MCACC-autokalibreringssystem, vilket gör att receivern levererar filmer och musik på en mycket högre nivå än vad du kanske förväntar dig med hänsyn taget till priset.
KEFs Q-serie har legendstatus som sträcker sig årtionden tillbaka, och har nu återuppfunnits för dagens användare. En robust och snygg design matchas av imponerande prestanda tack vare den senaste versionen av KEF:s koncentriska Uni-Q-element, där mellanregister- och diskantinformation behandlas som en enda källa. För kraftig bas kombineras ett aktiv element med två passiva radiatorer i golvmodellen Q750. Dessa får sällskap av Q650c-centern och Q350-surrounderna för att ge en exakt, omslutande scen med otrolig naturlighet. Extra basdjup kommer via den aktiva subwooferen Kube12b, medan Dolby Atmos-aktiverade Q50a uppåtriktade högtalare säkerställer att filmentusiaster kan njuta av upp till 5.1.4 kanaler av oslagbart hemmabioljud.
När det gäller fängslande hemmabioljud från ett smart och snyggt system, prickar Jamo Studio 8-serien i alla rutorna. En idealisk utgångspunkt för en flerkanalsuppställning är S809 HCS-paketet med två golvhållare, centerhögtalare och ett par bokhyllehögtalare till surround, som jan förstärkas genom att tillföra den kompakta men kraftfulla S 810 SUB för extra basmuller. Samtidigt levererar Jamo S 8 ATM uppåtriktade högtalare, som integreras sömlöst med golvmodellerna, Dolby Atmos-möjligheter. Ljudet är korrekt, välbalanserad och omslutande, och de smala, eleganta lådorna med gråa tygfronter ger ett 5.1.2-paket som ser lika bra ut som det låter.
För de som inte vill ha högtalare stående i rummet erbjuder Focals 300 In-Wall-serie en elegant lösning utan att kompromissa med prestanda. Installationen görs enkelt med den smarta klämmekanismen, och de ramlösa magnetiska gallren ger en nästan osynlig montering. Med sina Flax-koner ger dessa Focal in-wall-högtalare ett neutralt mellanregister, exakt bas och exakt röstdefinition, medan klara och levande övertoner levereras av den inverterade domediskanten – justerbart via diskant- och mellanregisteromkopplare. Trevägs-högtalarna 300IWLCR6 ger imponerande dynamik och lågfrekvensrespons i front och center, medan den mindre tvåvägs 300IW6 är perfekt för surroundkanalanvändning. Gör ett hål, klicka in och du är redo att köra.
LGs SK10Y Dolby Atmos-soundbar är utformad för skärmar på 65 tum och större, ett spännande hemmabiosystem när utrymmet är begränsat, och den är fullt utrustad med nätverksfunktionalitet, högupplöst ljud, Chromecast och en trådlös subwoofer. Slank och tjusigt konstruerad, har den här 5.1.2-kanalsmodellen 4K HDR via HDMI och kan kombineras med LGs SPK8-S trådlösa bakhögtalare för att expandera till ett 7.1.2-system. Ljudprestanda, förfinad av Meridian Audio-teknik och förinställda EQ-lägen, har rejäl bas och storskaligt ljud, och de inbyggda uppåtriktade elementengerl imponerande detaljer i höjd. Det är ett fantastiskt hemmabiosystem i ett högspecificerat paket.
MagniFi MAX soundbar har massor av funktionalitet i sin vardagsrumsvänliga design. Dolby och DTS-avkodning är kopplade till Polk Audios patenterade digitala surroundbehandling, vilket ger omslutande prestanda för film, tv och musikuppspelning, medan röstjusteringsteknologin gör dialog tydligare, vilket gör det lätt att förstå hela tiden. Subwoofern, som ansluts trådlöst, erbjuder kraftfull och välkontrollerad bas. HDMI-anslutning förenklar installationen, och musikströmmar från dina favoritappar funkar via Wi-Fi eller Bluetooth. Och om det inte räcker kan du till och med ansluta en Google Assistant-högtalare för att styra musikuppspelning med röstkommandon. Det är en utmärkt all-round soundbar.
När det gäller basprestanda du kan känna likväl som höra är SB-4000 är i en klass för sig själv. Den lånar teknik från SVS 16-Ultra-basarna, och är utrustad med en "Sledge" -förstärkare med mäktiga 4000W maxeffekt. Dess 13,5-tums element med lång slaglängd - bultad i en solid sluten låda - kan släppa lös ren dynamik även i de allra lägsta subsoniska frekvenserna. SVS avancerade DSP erbjuder oklanderlig rumskorrigering med full parametrisk eq, vilket gör att SB-4000 ger en tydlig LFE-precision från vilken plats som helst, medan alla inställningar enkelt kan ändras via fjärrkontroll eller smartphone-app. Med extrem SPL, massiv slagkraft och ett otroligt djup kommer denna bas att skaka om din hemmabio.
Panasonic fortsätter sin berömda Blu-ray-historia med DP-UB9000, en härligt avancerad maskin som är kompatibel med Ultra HD Blu-ray (inklusive både Dolby Vision och HDR10 +), DVD, CD och Hi-Res ljud - inklusive DSD. Skräddarsydd signalbehandling, avancerade komponenter och avancerade användarinställningar innebär att varje droppe bild- och ljudkvalitet pressas ur både film och musik. Panasonics användarjusterbara HDR Optimiser-verktyg förbättrar leveransen av UHD HDR10-innehåll, medan en 768 kHz / 32-bitars DAC serverar en högklassig stereoljudupplevelse. Dessutom är DP-UB9000s överdådigt designad och byggd. Dubbelskikts fundament och topplattor, ett aluminiumschassi och en ny, styv drivmekanism, ser till att denna mästare på Blu-ray är redo för action.
Från Sonys andra generation av Ultra-Blu-ray-spelare (4K) levererar UBP-X700 allt du behöver för att komma in i den nya UHD HDR-världen utan att lämna det förflutna bakom, och du kan spela även DVD-skivor, Blu-ray och till och med SACD. Om det behövs kan den andra ΗDMI-utgången skicka ljud medan huvudutgången överför videosignalen (inklusive HDR10 och Dolby Vision) direkt till en TV. Det trådlösa nätverket erbjuder en stor bonus, då du kan få tillgång till online video- och ljudtjänster, inklusive Netflix och YouTube, samt DLNA-uppspelning med hög upplösning. Varje 4K-TV bör ha en Ultra HD Blu-ray-spelare som högkvalitativ videokälla, och X700s konkurrenskraftiga prissättning gör det till en riktig överpresterare.
Formgivna för enkel installation där utrymmet är begränsat, används dessa Morel Integra-högtalare för både billjud och In-wall under olika namn. Tack vare det begränsade djupet kan den installeras i vägg med lämpliga ramar med nästan inget utrymme bakom såväl som i grunda platser i bilen, eftersom monteringsdjupet bara är 17 mm. En kon i "Endumax" med konvex geometri och en "Acuflex" soft dome med 2,1 respektive 1,1 tums talspolar ger precision och kontroll. Högtalaren använder samma magnet för bas och diskant, vilket inte bara sparar utrymme utan också ger en nästan perfekt fasjustering. Denna "Zero-Point" dual-concentric-teknik säkerställer att begränsat utrymme inte behöver påverka högtalarens ljudförmåga.
TCL:s 55-tums UHD-tv i mellanklass har en genuint allsidig attraktion, och lägger till nya Android 8.0 till en funktionslista som inkluderar HDR-uppspelning och en integrerad tvåvägs JBL-soundbar för att ge bilder bra ljudstöd. Dess utökade färgområde skördar framgångar med sport, film och spelinnehåll, och en bred betraktningsvinkel hjälper till att behålla bildprestanda när man tittar från sidan. Användargränssnittet erbjuder alternativ för att anpassa bilden till din personliga smak, medan Android TV integrerar Chromecast och Google Assistant för smidig kontroll och tillgång till ditt onlineinnehåll. 55DC760 ger bra valuta för pengarna, särskilt när du överväger listan över funktioner, den eleganta designen och anslutningsmöjligheterna.
Hemmabiosentusiaster kräver en genuin filmupplevelse med uppslukande bild och dynamiskt ljud, och Philips 65-tums OLED-flaggskepp levererar. Ett nytt exklusivt partnerskap med hi-fi-specialisterna Bowers & Wilkins har resulterat i en skräddarsydd inbyggd soundbar med dedikerade basar och diskanter i separata kamrar, som skapar ett ljudfält som är rikt på detaljer och djup. Philips kraftfulla P5-motor med den nya "Perfect Natural Reality"-bildbehandlingen och omfattande användarinställningar garanterar fantastisk UHD- (och uppskalade SDR)-HDR bilder med djupa svartnivåer, fin skuggdetaljering, enastående kontrast och en bred färgpalett. Totalt sett erbjuder 65OLED903 klassledande prestanda, toppad av Ambilight-förstärkt atmosfär, vilket tar fram det bästa från Ultra HD Blu-ray och strömmade källor.
Med sin 65-tums E8 har LG släppt en överlägsen och enormt mångsidig UHD HDR-TV, där den fantastiska bildkvaliteten bara är en del av berättelsen. Till exempel förstärks smart-funktionaliteten och video-on-demand via det utmärkta WebOS-gränssnittet ytterligare av LG:s ThinQ A.I.-bearbetning. Dolby Atmos-avkodning och uppspelning ger extra omslutande ljud, medan bild-på-glasdesignen smälter in i vilken miljö som helst. När det gäller dess bildprestanda kombineras en ny, ljusare OLED-paneldesign med Alpha 9-motor för att leverera kontrastrik bild med enormt färgdjup. Dolby Vision-material från skivor och strömmande plattformar stöds, medan HDR10-material är polerat via LGs imponerande bildbehandling. Detta är en värdig vinnare i vår premium OLED TV-kategori.
Det första du lägger märke till med Samsungs toppkvalitets-QLED TV är dess underbara design och diskreta installationspotential. Dess 65-tums UHD-skärm är befriad från alla kablar utom en enkel, elegant anslutning med One Connect Box, som innehåller elektronik och ingångar. Sedan kan du via TV:ns ambient-läge visa konstverk, widgets eller egna bilder medan den fortfarande är i stand by. Tack vare "Smart Things" -tekniken kan den också ingå i ett smart hem-system. Bildkvaliteten är ännu mer imponerande, med 65Q9FN:s användning av Full Array Local Dimming (FALD) -teknologi, som drivs av Samsungs Q-Engine-bildbehandling, vilket resulterar i bilder med enastående skönhet. SDR och HDR-innehåll, inklusive HDR10, HDR10 + och HLG bländar med sitt stora färgdjup, höga ljusstyrka och djupa svärta.
Philips kombinerar den senaste 2018 OLED-panelen med sin reviderade P5-bildmotor för fantastiska resultat med den här 55-modellen, samtidigt som den har ett frestande pris. Med denna UHD OLED-TV kan du uppleva SD-material i nära nog HDR-kvalitet genom Philips senaste innovation, "Perfect Natural Reality". Samtidigt gör dess rika, naturliga färger, äkta svarta och utmärkta rörelsehantering – plus stöd för den senaste HDR10 + standarden – att det här ett utmärkt val för HDR-material. Dessutom skapar Philips unika Ambilight-teknik ett slående visuellt tillägg till skärmupplevelsen, medan det kraftfulla ljudsystemet och Android TV med Google Assistant adderar ytterligare värde till en enastående, allsidig TV.
Artificiell intelligens förändrar kontrollen av smarta funktioner på tv, och SK9500 från LG leder utvecklingen. Toppmodellen i LGs 2018 Super UHD-serie, levererar den en fin Ultra HD-bild (med Dolby Vision-stöd) med IPS Nano-Cell-teknik och Full Array LED Dimming Pro, och lägger till en kraftfull artificiell intelligens-processor kallad "AI ThinQ" som kombineras med Google Assistant. Systemet fungerar med befintliga Google Assistant och Amazon Alexa-aktiverade enheter, vilket gör kanalval, inmatning och andra justeringar möjliga via röstkommando. Den senaste webOS-plattformen och Magic Remote gör det möjligt att navigera tv:ns stora antal streaming-program enkelt. Detta är en A.I. TV med utmärkta anslutningar och intuitiva funktioner som är vettiga för den enskilda användarens behov.
8K är inte framtiden – det är redan här. Med en inbyggd 7680x4320px-skärm (16 gånger upplösningen på Full HD) levereras denna 70-tums LCD-skärm från panelfabrikanten Sharp en definitionsnivå som man måste se för att tro på. Av de åtta HDMI-ingångarna används fyra parallellt för att ta emot en 8K-videosignal, och det finns två USB-portar som stöder 8K stillbilder. Men det finns ingen anledning att vänta på sådant innehåll – LV-70X500E har en kraftfull 8K uppskalningsteknik och Full Array Local-dimming för hög kontrast och rakbladsvass återgivning av din UHD HDR-filmsamling. Detta är en fantastisk maskin från Sharp, som varslar om gryningen av en ny era.
W1700 från BenQ ger UHD HDR-kvaliteter till storsbildsprojektion i hemmet till ett pris som tidigare bara levererat Full HD. BenQs optiska system använder en DLP Digital Micro spegel-enhet, där pixlarna i en Full HD-array flyttas till fyra positioner per bild, vilket ger en UHD-upplevelse med skarpa, ljusa och briljanta bilder. Färgerna är imponerande exakta rakt ur lådan, och 3D-uppspelning erbjuds för en extra omslutande upplevelse. Det kompakta formatet gör W1700 lätt att installera, medan dess skärmmenyer är fyllda med verktyg och justeringar. Som ett sätt att uppgradera till UHD-projektion, är W1700s kombination av kvalitet och värde oemotståndligt.
Sony utökar sin projektor-lineup med detta laser-upplysta 4K HDR-flaggskepp som ger en enastående filmprestanda. Med hjälp av SXRD-paneler, ursprungligen från företagets digitala bioavdelning, skapar VPL-VW760ES raffinerade, superskarpa storskärmsbilder, kombinerat med en HDR10- och HLG-leverans förstärkt av projektorns skickliga ljushantering och ljusstyrkan på 2000 lumen. En bred färgpalett tack vare lasern, Reality Creation-uppskalning av Full HD-källor och omslutande 3D-uppspelning kompletterar ett paket som är avsett för de finaste hemmabiosystemen. Slutligen betyder det välvda skalet, ett 2,06x zoom för varierande kastavstånd att installationen blir smärtfri. Enkelt uttryckt är den här 4K-projektorn bäst i klassen.
Denna kamera är speciellt utformad för krävande videofilmare. Den 10,2 megapixel stora Four Thirds-sensorn erbjuder dubbla inbyggda ISO-känsligheter för bästa bildkvalitet när du arbetar i svagt ljus. Den erbjuder också många olika inspelningsformat, inklusive 10-bitars 4k/30p 4:4: 2 direkt till minneskortkort utan tidsbegränsning, eller höga bildhastigheter (uppt till 240fps i Full HD) för jämn slow motion. Den erbjuder också V-Log och HDR-läge för brett dynamiskt omfång och bättre färgton-rendering. Andra användbara faciliteter inkluderar en zebra mönsterskärm, tidskod in/ut-funktion samt en vågform och Vector Scope-monitor.

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår