Nyhet Smarta hem Hemmabio #10 2018

Reglerar och visar värmen

En termometer som inte visar temperaturen är kanske ingen bra termometer, men i ett smart hem kan den ändå fylla en funktion genom att rapportera sina mätningar till en centralenhet som kan presentera och använda sig av mätningarna på flera sätt.

Annons:

Fibaro Heat Controller gör dock tvärt om och visar både vad den mäter samtidigt som den reglerar värmen på en radiator baserat på mätning och styrning.

– Fibaro Heat Controller för HomeKit kan ställa temperaturen på dina radiatorer individuellt istället för att värma hela huset till samma temperatur, eller beroende på rummets status, till exempel om ett fönster är öppet, om många personer befinner sig i samma rum, eller efter storleken på radiatorn, berättar Gröna hus.

Det handlar alltså om en delvis självständig regulator som kan reglera temperaturen automatiskt och manuellt med temperaturvisning i form av färgindikering. Men den kan även kommunicera med HomeKit. Det ger dels möjlighet till smart fjärrstyrning och automatiserad reglering, men också möjlighet att använda Apples röststyrningstjänst Siri för att reglera värmen:

– Siri, höj värmen i badrummet och sänk i sovrummet!

Fibaro Heat Controller finns både för HomeKit och Z-Wave och kostar från 890 kr. Info: gronahus.se

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår