Film filmrecension Hemmabio #1-2 2019

THE DARKEST MINDS

MALLAT FÖR MÅLGRUPPEN

Efter att 98 procent av alla unga vuxna (under 18 år typ) dött av en mystisk smitta begåvas de överlevande med övernaturliga krafter av olika slag. De blir sedda som ett hot av myndigheterna och fängslas i väntan på åtgärd. Där blir de indelade i färgmärkta grupper beroende på hur ”farliga” deras förmågor antas vara – och de värsta ska avlivas direkt.

Vår huvudperson Ruby Daly (Amandla Stenberg, Sleepy Hollow) ligger riktigt risigt till men lyckas fly och möter på vägen upp några likasinnade i jakten på någon slags framtid. Har du sett Divergent, Hunger Games, X-Men och Maze Runner känner du igen dig direkt. Det här är skräddarsytt för målgruppen men tyvärr betydligt fattigare än de tidigare nämnda filmerna.

Visst, du får alla de ”rätta” ingredienserna såsom litterär förlaga, kärlek, tårar, svek, action och specialeffekter men det räcker inte, trots bra skådespelarinsatser, och The Darkest Minds blir i slutändan inte bättre än en medioker pilot på närmsta streamingtjänst. 

 


 

Producerad: 2018

Format: BD 2,39:1, DTS-HD MA 7.1

Utgivare: Fox

Längd: 104 min

 

Filmen: 5

Bilden: 6

Ljudet: 6

Extramaterial: 5

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår