Kontakten hemmabioskolan Hemmabio #1-2 2019

Dubbla basar?

Bygger så smått om ett sovrum till biorum. Måtten är endast 420x350 cm och jag sitter inne med Klipsch Reference Premier. Subwoofern, R-115SW, är ju rejäl och tar plats. Det blir tajt i fronten.

Hej!

Trogen prenumerant sedan första numret!
Vad tror ni om att ha två stycken R-115SW placerade på varsin sida om de bakre fåtöljerna (se bilder)? Kanske lite overkill men renare och snyggare i front. Tänker att frontarna, RP-280F ändå levererar bra tryck i midbasen. Detta är ett rum endast för film.

Tack för en bra tidning.

Mvh Gary

 

Hej Gary

I och med att ditt biorum är så pass litet skulle jag först testa med en R-115SW i ena hörnet, tror att du får mer än tillräcklig bas på det sättet:) Ofta är det i och för sig bättre med dubbla basar, framför allt för att få en så jämn bas som möjligt i hela rummet, men med två 115 i ditt lilla rum kan det (med mina preferenser i alla fall) nog bli lite för mycket, och en väl fysisk bas som påföljd. Att ha subbasen så nära en sittplats är faktiskt sällan något stort problem.

Mvh Magnus Fredholm 

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår