Nyhet

Maffig mellanklass

2019 är lite av ett mellanår på receiversidan, men Denon ligger inte på latsidan utan släpper nu en tredje, större, receiver som komplement till AVR-X1600H och X2600H.

Naturligtvis heter den Denon AVR-X3600H, och här har vi en 9-kanalig förstärkare med möjligheter att köra 9.2 eller Atmos 7.1.4 om man kopplar till (minst) ett stereoslutsteg. På HDMI-sidan är det framför allt mängden anslutningar (8 in och 3 ut) samt HDCP2.3, eARC och ALLM (Auto Low Latency Mode) som frestar, medan vi på ljudsidan kanske framför allt ser fram emot IMAX Enhanced. När det gäller strömmande musik och multi room är det som vanligt med Denons produkter, HEOS sköter det hela på ett mycket kompetent sätt. Du kan styra med Både Alexa, Google Assistant och Siri, så snacka går uppenbarligen. Priset hamnar på 13 998 kronor och 3600 ska dyka upp i butik i augusti.

www.denon.com

www.hifiklubben.se

Annons:

Utseendet är i linje med förra årets X3500H, men prestandamässigt ser denna maskin ut att vara närmare X4500H.
Denon kör vidare med alla högtalarkontakter på en enda rad, en finess vi uppskattar då det är mycket mindre pill att ankra skalad kabel på detta sätt. En full uppsättning RCA-utgångar är värt att notera, liksom HDMI med HDCP 2.3 och eARC.
Både Audysseymicken och fjärren känner vi igen...
Lite ballt är det med slutstegskylflänsarna stående mitt i förstärkaren, och kolla noga så syns kylfläkten i botten. Genom att ha det så här skyddas den känsliga elektroniken i möjligaste mån från värme.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår