Nyhet EISA Awards Hemmabio #8 2019

EISA AWARDS 2019-2020

EISA består av världens ledande facktidningar inom hemelektronik. Varje år utser vi, som svenska EISA-representanter, tillsammans med våra kollegor vilka produkter som ska få de åtråvärda utmärkelserna. Vi på HemmaBio är med och utser vinnarna i de grupper som rör oss medan våra kollegor på Hifi & Musik koncentrerar sig på just hifi-produkter. Vissa utmärkelser delas av två eller flera expertgrupper

Annons:

Här är årets vinnare i kategorin Hemmabio med förklarade texter. 
Listan på alla vinnarna hittar du här

 


Annons:

Användarvänlighet och ren kraft samsas i den prisvärda Denon AVR-X2600H. Med stöd för Dolby Atmos, DTS: X och virtuella höjdalternativ är denna 7.2-kanalsreceiver en modern uppdatering av en klassisk hemmabiodesign. Vanliga Denon-funktioner inklusive HEOS multiroom-strömning och den användarvänliga inställningsassistenten får i denna modell sällskap av kompatibilitet med AirPlay 2 och eARC. Det finns också Bluetooth-hörlurssstöd och helt nya funktioner inklusive HDCP 2.3 och ALLM (Auto Low Latency Mode) för konsolspelande. Röststyrning via Google Assistant och Siri finns också. Viktigast av allt är dock att AVR-X2600H är en bra ljudmaskin, som erbjuder en lika engagerande upplevelse oavsett om du tittar på film eller njuter av din favoritmusik.
DALI: s OBERON-serie visar att en kombination av fantastisk skandinavisk design och en spännande ljudupplevelse är ett vinnande koncept. Från den ultrakompakta OBERON 1 och den lilla bokhyllehögtalaren OBERON 3 till den smala OBERON 5 och det golvstående flaggskeppet OBERON 7 erbjuder serien förstklassiga prestanda från mycket attraktiva kabinett. Lägg till OBERON On-Wall och VOKAL centerhögtalaralternativ, så har du flexibiliteten att skapa en imponerande (och prisvärd) hemmabio. Genom att låna ny teknik (inklusive DALI:s SMC-magnetsystem) från sina avancerade EPICON- och RUBICON-serier nås fördelar – med musik såväl som film har dessa högtalare bred spridning och en tydlig, balanserad och övertygande presentation. De ser bra ut och låter ännu bättre ...
Med 12 förstärkarkanaler och 16-kanalers signalbehandling är Astral 16 en komplett lösning för avancerade hemmabiosystem, och erbjuder omfattande kalibreringsmöjligheter med prestanda i referensklass. 200 W per kanal klass D-förstärkare lägger grunden till en muskulös flerkanalig leverans, oavsett om det är en uppslukande Dolby Atmos, DTS: X eller Auro-3D-mix eller traditionellt surroundformat, medan Dirac Live EQ hanterar rum/högtalaroptimering över hela frekvensområdet. Och systemet är oerhört flexibelt. Systembyggare kommer att uppskatta dess multi zonfunktioner, integration med smarta hemkontrollsystem, tryggheten med 'Remote Monitoring' och 4K HDMI-implementering. Slutanvändarna kommer bara att älska den uttrycksfulla, detaljerade och omslutande ljudkvaliteten.
Arendal Sounds THX Ultra-certifierade flerkanalspaket tar Hollywood till ditt hem med kraftfull prestanda från lättmöblerade högtalarlådor. Tvåvägaren 1723 Monitor S THX, med 6,5-tums mellanbas och waveguide-diskanter visar upp ett transparent ljud med utmärkt spridning och extrem dynamik. Denna prestandanivå får vi också av centern, medan Arendal Sounds Tri-Axial Surround S THX-modeller ger ett expansivt ljudfält bakåt. Dramatisk, djup bas finns tack vare 1723 Subwoofer 2, som håller ett fast grepp om djupa baseffekter via dubbla 13,8” element i push-pushkoppling och 1 kW förstärkare. Design och byggkvalitet är exceptionella för priset.
Med subbasen SB-3000 tar SVS den prestandaorienterade tanken från sina dyrare modeller till ett nytt, lägre prisläge. Med ett nytt 13,5-tumselement i en kompakt, sluten låda, drivet av en 800W Sledge DSP-förstärkare, är denna dedikerade basproducent utmärkt när det gäller djup, hastighet, kontroll och kraft. Filmljudspår slår hårt, medan musikuppspelning drar nytta av en nyanserad, tät bas. Det är också en glädje för tweakaren med SVSs Bluetooth-kontrollapp som erbjuder parametrisk EQ för att matcha dess prestanda till ditt lyssningsrum, förutom snabba justeringar av nivå och val av ljudinställningar. För den som söker en sub som erbjuder både kraft och precision är SB-3000 svår att motstå.
Söker du premiumfunktioner utan premiumpris behöver du inte leta längre än NADs T 758 V3 AV-receiver. En sju-kanals Dolby Atmos/DTS:X-maskin som kan utökas till 7.1.4 via extern förstärkning, har Dirac Live automatisk rumskorrigering för kalibrering i bästa klass plus NADs Modular Design Construction (MDC) för att erbjuda en väg till framtida uppgraderingar. Det finns också BluOS-integration som ger åtkomst till strömmande musikplattformar och multiroom-kompatibilitet med Bluesound-produkter, för att inte tala om MQA-uppspelning. Men det är hur den låter som verkligen imponerar. Naturlig och full av subtilitet men ändå med en dynamisk kraft från sin PowerDrive-förstärkning.
Med sin debut-soundbar har Sennheiser effektivt skrivit om den omslutande ljudregelboken. Den hanterar Dolby Atmos och DTS: X och har dessutom egenutvecklad AMBEO 3D-upmixing för stereo och 5.1-innehåll, så denna enda låda garanterar omslutande, filmisk prestanda från alla källor. Dess 13 element, inklusive sex 4-tums basar och dubbla uppåtriktade element, arbetar för att skapa en förvånansvärt realistisk ljudscen med krispig diskant och omskakande bas, medan Sennheisers mikrofonassisterade rumskalibrering resulterar i en exakt, naturtrogen presentation. Tre HDMI-ingångar, en eARC-aktiverad utgång, plus Bluetooth-, Chromecast- och nätverk gör det möjligt för AMBEO Soundbar att bli ditt systemnav, och den medföljande appen gör användandet enkelt. Det viktigaste är dock att en gång hörd blir den aldrig glömd...
LGs SL8YG är gjord för TV-apparater på 49 tum och större och siktar på att ge en filmupplevelse till ditt vardagsrum – och den lyckas. En 3.1.2-kanalskonstruktion med ett läckert utseende och en trådlös subwoofer, och den använder uppåtriktade högtalare och Dolby Atmos och DTS: X-avkodning för att lägga till höjd, djup och rum till film/TV-ljudmixer, förutom DSP utvecklad av Meridian Audio. Den är dynamisk, storskalig (och den kan utökas till 5.1.2 via LG: s trådlösa bakre högtalare) och är också redo för musikuppspelning – använd bara Bluetooth 4.2 eller Chromecast för att kicka igång festen. Andra funktioner inkluderar HDMI-anslutning som möjliggör passthrough av 4K HDR-källor, Google Assistant (där det finns tillgängligt) för smarta hemintegrering och dedikerade ljudlägen. Det är en överlägsen allroundare.
Hur kan man förbättra DALIs KATCH trådlösa högtalare? Genom att expandera både formfaktorn och funktionaliteten till både TV-beroende och musikfans. KATCH ONE speglar sin mindre parhästs utseende, men introducerar en innovativ väggmonteringslösning och fötter som tillval, samt en 10-elements högtalaruppsättning, 4x50W förstärkare och DSP i en snygg låda. Med TV-ljud eller musik (via HDMI ARC, digitalt optiskt ljud eller aptX Bluetooth) ger denna soundbar en fullskalig upplevelse med kraftfull och nyanserad bas, brett stereoperspektiv och mycket bra klarhet i dialog. Den är lätt att använda också, med DALIs kompakta fjärrkontroll som erbjuder snabb kontroll över käll- och EQ-lägen, eller via en TV-fjärr. Detta är en elegant, förfinad tvåkanalig ljudlösning.
UDP-LX500 är en maskin med många talanger. Den är både en modern 4K Blu-rayspelare och en högpresterande ljudspelare, och den kommer att förbättra vilken hemmabio som helst. På videosidan täcker formatstödet de båda dynamiska HDR-formaten HDR10+ och Dolby Vision, med funktioner som metadatainformation och val av visningstyp för att möjliggöra finjusterad uppspelning. För audiofiler erbjuder den kompatibilitet med CD-, SACD- och DVD-Audio-skivor, plus högupplösta filer inklusive DSD. Ljudkvaliteten är exakt och detaljerad, medan UHD-skivor bländar med skärpa och färgåtergivning. Dessutom sträcker sig dess premiumkaraktär till design och byggkvalitet – LX500 är viskande tyst i drift, medan dess underbara chassidesign gör att du inte vill gömma den.
Varje AV-system behöver kraft – mycket kraft – men det krävs ren ström för att dina ljud- och video-komponenter ska kunna leverera maximalt. IsoTeks SMART Power skyddar mot överspänning och strömspikar och erbjuder fullt programmerbart på- och avslag. Med kontroll över LAN eller Wi-Fi kan du ställa in ordningsföljden på/av, tilldela namn till var och en av enhetens uttag och till och med ställa in allt och "köra" det från en app på din telefon. De kallar det inte för "SMART" för ingenting – och dess effekt på systemets prestanda blir lika imponerande.
Denna 8K-TV har 7.680x4.320 pixlar och erbjuder fyra gånger så mycket detaljer som Ultra HD 4K. Spela upp en 8K-källa via USB mediaspelaren eller HDMI-ingången för att få bild med häpnadsväckande djup, tydlighet och känsla av verklighet, medan AI-uppskalning konverterar alla HD- och 4K-källor för att passa 82-tumsskärmen. Och bildkvaliteten handlar om mer än bara upplösning. Samsungs LED-bakgrundsbelysning och skräddarsydda local dimming ger exakt HDR-prestanda (inklusive HDR10+) och dess QLED-panel säkerställer maximal färgvolym. Introduktionen av Ultra Viewing Angle-tekniken ger också stora förbättringar vid betraktning från sidan. QE82Q950R är en TV som både är redo för framtiden och lysande idag.
Philips tar sin OLED-bildkompetens och design till en lägre prisklass med 55OLED804. I dess hjärta slår en ny iteration av varumärkets P5-processor, nu en dual-chip-design som ger förbättringar av skuggdetaljer och färghantering, och denna 55-tumsmodell är utmärkt till HDR-källor (formatstöd inkluderar både HDR10 + och Dolby Vision), medan Perfect Natural Reality ger en HDR-upplevelse från alla källor. Lägg till Philips exklusiva Ambilight-belysning för en mer uppslukande upplevelse, Dolby Atmos ljudavkodning och det innehållsrika Android smart-TV- systemet, och du har en TV som verkligen andas valuta för pengarna.
Denna kompakta 4K HDR-projektor ger storbildsunderhållning i vardagsrummet utan att kompromissa med prestanda eller tömma plånboken. Istället använder BenQs CinePrime W2700 den senaste DLP-chipkonstruktionen för 4K-detaljer och kopplar ihop den med ett anpassat färghjul och fabrikskalibrering för att ge DCI-P3 färgrymd direkt ur kartongen. Kort sagt, det garanterar bilder som perfekt fångar skaparens avsikt. Användarvänliga funktioner inkluderar en 1,3x zoom och 12V-trigger för installationsflexibilitet, en USB-port med ström för drivning av en strömmande HDMI-spelare och intuitiva skärmmenyer som ger kontroll över dess avancerade bildjusteringar. Kombinera detta med skarpa, färgrika bilder och ett trevligt, integrerat stereoljudssystem, så har du en projektor som är den bästa i sin klass.
Färgkorrekthet, bilddetaljer, HDR-uppspelning och flexibilitet vid installation – BenQs W5700 projektorflaggskepp är en bra rekommendation för en dedikerad hemmabio. 11-elementslinsen helt i glas är optimerad för 4K och ger skarpa, tydliga bilder. På liknande sätt levererar BenQs anpassade färghjul och lampsystem anmärkningsvärda 100% DCI-P3-färg, vilket gör den till en idealisk matchning för HDR-innehåll. Projektorn är lätt att installera i ditt biorum också, med en rejäl 1,6x zoom som skapar ett flexibelt onteringsavstånd och horisontell och vertikal lens shift för att säkerställa exakt bildjustering. Designen rundar av det imponerande paketet – det antireflekterande mattchassit och den mönstrade linsringen för att dämpa ströljus – gör att du kan fokusera på den fina bilden.
Med sin 65-tums bild och enastående ljud ger Philips finaste OLED-TV en oemotståndlig filmupplevelse. Nyckeln till detta är det Bowers & Wilkins-designade ljudsystemet, som använder varumärkets speciella tweeter-on-top-teknik i kombination med en vänster/mitten/höger högtalaruppsättning för att ge dynamiskt ljud med full bandbredd, och expanderat med Dolby Atmos. Ingen annan platt-TV låter som den här! Tillsammans med dessa banbrytande ljudprestanda har vi Philips förfinade bildkvalitet, med 3:e generationens P5-processor och stöd för både Dolby Vision och HDR10+, samt OLED984:s unika design, med spundbaren monterad på ett borstat aluminiumstativ för att göra ett riktigt designstatement. Med ett ord? Fantastisk.
LGs 65SM9010 erbjuder intelligenta smartfunktioner, tunn bildram, ljusstarka 4K HDR-bilder och avancerade ljudfunktioner. Purfärska specifikationer inkluderar HDMI 2.1-anslutning på alla ingångar, Dolby Atmos- och Dolby Vision-stöd, en Nano Cell LCD-panel med direkt LED-bakgrundsbelysning och lokal dimming. Bildprestanda, stöttad av AI-bearbetning och bred betraktningsvinkel passar för filmer, streaming, spel och sport. Och sedan finns det TV:s smidiga användbarhet. Det nya användargränssnittet WebOS 4.5, integration med Amazon Alexa och Google Assistant, plus LG: s Home Dashboard för smarta hem-funktioner gör detta till den perfekta partnern i ett modernt hem.
För den som både videofilmar mycket och tar många stillbilder är α6400 ett imponerande redskap i ett kompakt kamerahus. De mest anmärkningsvärda funktionerna är Real-time Tracking och Real-time Eye AF som håller motivet i fokus oavsett hur det rör sig över bildytan. Andra avancerade videofunktioner är inspelning i 4K HDR och S-Log-profiler för professionell grading. En vinklingsbar skärm underlättar för vloggare och en mikrofonkontakt möjliggör ljudinspelning med hög kvalitet. Samtidigt uppskattar många stillbildsfotografer den fina bildkvaliteten som 24-megapixel sensorn ger.
LGs Dolby Vision-kapabla 65-tums OLED-TV erbjuder anmärkningsvärd bildprestanda i kombination med en fängslande "bild på glas"-design. För att få ut det bästa av 4K HDR-källor, använder andra generationens Alpha 9-processor AI Brightness och Dynamic Tone Mapping-funktioner, som expanderar på de djupa svarta nivåerna, rika färger och precisionsbelysning som OLED-tekniken är känd för. Tillsammans med denna premiumbild finns ett uppslukande ljud med stor flexibilitet – Dolby Atmos-uppspelning, unik AI-ljudbehandling och rumsoptimering garanterar en upplevelse skräddarsydd efter användarens önskemål. TV: s intuitiva funktion via LG: s WebOS-plattform och omfattande smartfunktioner rundar av detta imponerande allround-paket.

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår