Nyhet Hemmabio #8 2019

2-kanalsbio i extremklass

Med 33 element och 23 slutsteg per högtalare är Lexicon SL-1 bland det mäktigaste vi sett i högtalarväg, och tack vare avancerad DSP kan dessa högtalare placeras i princip var som helst i rummet och ändå ge optimal upplevelse på lyssningsplatsen.

De olika elementen är monterade runt om högtalaren. Det är totalt tolv stycken 0,75 tum stora diskanter, 16 tvåtums mellanregister och fyra 5,25-tums mellanbasar, Dessutom finns det en tiotums subbas som spelar nedåt.

Tekniken som används är inte helt olik den vi hittar i Yamahas soundbars och Bang & Olufsens Beolab 90. Man använder alltså flera högtalarelement inom samma frekvensområde för att styra ”ljudstrålar” (beams), och kan på så sätt skapa illusionen av att högtalarna faktiskt står på andra platser än de gör. Detta gör också att man kan trixa med reflektioner och styra hur stor sweetspot man vill ha.

Ljudet kommer trådlöst från SLC-1, en kontroll/ingångsenhet som har såväl Bluetooth, Wifi och HDMI ut med ARC och fyra HDMI in (HDCP 2.2, ) så det funkar med Dolby Digital och DTS, UHD-bild samt HDR (pass-thru). Det finns även optisk Toslink och analog 3,5 mm-ingång, och hela klabbet är kontrollerat med en app. Priset för ett par av dessa monster verkar hamna runt 43 000 Euro.

www.lexicon.com

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår