Film Intervju Hemmabio #8 2019

3 filmer som förändrat mitt liv

Fabio Frizzi, legendarisk kompositör och musiker (bland annat City of the Living Dead, Zombie Flesheaters)

 

Bladerunner (1982)

Min absoluta favoritfilm. Trots att jag sett den åtskilliga gånger påverkar den mig på olika sätt varje gång. Jag upptäcker hela tiden nya detaljer, nya tankar och undertexter. Soundtracket med Vangelis är ett verkligt mästerverk, ett annorlunda och fullkomligt briljant sätt att lyfta fram känslor på.

 

Deep Red (1975)

En film som jag såg födas eftersom min far var chef för bolaget som co-producerade och distribuerade filmen. Jag blev förälskad redan när jag läste manuset. Mina goda vänner i Goblin skapade soundtracket och jag satt med dem i studion när de spelade in musiken. Det är både Dario Argentos mästerverk och en film som väcker många egna, vackra minnen.

 

The Beyond (1981)

Av alla Lucio Fulcis filmer som jag gjort musik till är det här min favorit. Åren har gått, men inlevelsen är fortfarande lika stark. Det är förmodligen den bästa musik jag har skapat, ett soundtrack som jag burit med mig och som väldig många människor uppskattar. Även om varenda liten not är välbekant, så blir jag fortfarande alltid lika upprymd när jag hör den musiken.

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår