filmrecension Hemmabio #10 2019

ESCAPE AT DANNEMORA

Det finns ett omisskännligt och starkt sug i berättelser om flykt.

Annons:

Det finns ett omisskännligt och starkt sug i berättelser om flykt. En fånge är ju per automatik i underläge vilket gör det lätt att identifiera sig med deras frihetslängtan. Till och med när de som i fallen med Richard Matt (Benicio del Toro) och David Sweat (Paul Dano) var brutala mördare som definitivt förtjänade att stanna bakom lås och bom.

I Ben Stillers verklighetsbaserade drama blir det ännu mer insyltat då allt möjliggjordes genom manipulerandet av lättlurade anställda vid Dannemorafängelset i delstaten New York.

Planerandet och flykten har en säregen dramaturgi. Insmugglandet av utrustning i hamburgerkött låter som hämtat ur Lucky Luke, men var tydligen hur det gick till. Scenerna med en målmedveten Sweat som nattetid filar och hamrar i trånga kulvertar och rör tills händerna blöder är hypnotiska och vid sidan av en nästan oigenkännlig Patricia Arquette i rollen som den kärlekskranka Tilly Mitchell den stora behållningen med tv-serien.

Kommentarspår och bakomfilmer ger den som är intresserad mer fakta om hela det märkliga händelseförloppet.

 

 


 

ESCAPE AT DANNEMORA

DRAMASERIE

Producerad: 2019

Format: DVD 16:9, DD 5.1

Utgivare: Paramount

Längd: 7 tim 4 min

 

Filmen 7

Bilden 6

Ljudet 6

Extramaterial 7

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår