Nyhet tv-serier

ATLANTA’S MISSING AND MURDERED: THE LOST CHILDREN

Mellan 1979 och 1981 terroriserades Atlanta av morden på nära 30 afroamerikanska barn och unga vuxna och polisen tog lång tid på sig att ingripa.

I februari 1982 dömdes en 23-årig klubbägare, Wayne Williams, för morden på 28-åriga Nathaniel Cater och 21-åriga Jimmy Ray Payne. Åklagaren kopplade snabbt Williams till tio andra mord och dagen efter att han fått två livstidsstraff stängdes de flesta av de andra ärendena ner, utan att någonsin gå till rättegång.

Familjemedlemmar och många andra i Atlanta har ständigt ifrågasatt Williams skuld, trots omständigheterna som kopplar offren till honom. Våren 2019 öppnades ärendet igen av polisen i Atlanta efter påtryckningar från stadens borgmästare, Keisha Lance Bottoms, med hopp om att ny DNA-teknik skulle kunna hjälpa till att lösa fallen.

Genom aldrig tidigare sedda filmer och intervjuer, domstolsdokument och annat material lyfter serien fram nya bevis och ger en brutal insikt i en av USA:s mörkaste brottshistorier, fylld av rasmotsättningar och politiska konflikter. Dokumentären pekar på ett antal misstänkta och de fördomar och outforskade ledtrådar som kan ha påverkat den ursprungliga utredningen.

Dokumentären är regisserad och exekutivt producerad av de Emmybelönade filmskaparna Sam Pollard, Maro Chermayeff, Jeff Dupre och Joshua Bennett.

 

Atlanta’s Missing and Murdered: The Lost Children (5x60 minuter) har premiär 6 april på HBO Nordic.

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår