filmrecension tv-serier Hemmabio #3 2020

RAFFINERAT BINGE-TITTANDE!

THE STRANGER

 

Efter en fotbollsträning med yngste sonen dyker en främmande tjej upp och berättar för Adam (Richard Armitage) att hans fru Corinne (Dervla Kirwan) fejkat en tidigare graviditet och att han borde DNA-testa sina två barn. När han konfronterar Corinne erkänner hon och säger att hon ska förklara allt, men försvinner sedan spårlöst.

Främlingen söker också upp kaféägaren Heidi (Jennifer Saunders) och kräver henne på pengar för att inte hänga ut hennes dotter som säljer sig på nätet. Samtidigt har lokalpolisen fullt upp. Kriminalinspektör Griffin (Siobhan Finneran) och polisassistent Ross (Kadiff Kirwan) utreder en halshuggen alpacka, döpt efter en av medlemmarna i pojkbandet One Direction, och ett fall med en tonårskille som hittats naken och medvetslös mitt ute i skogen.

Men det slutar inte där, historien förgrenar sig och förvandlas i ett svindlande tempo till en mosaik av utpressning, mord och fastighetsfiffel.

Mer ska inte avslöjas här …

The Stranger är årets hittills bästa binge-tittande. Miniserien är baserad på en roman med samma namn skriven av Harlan Coben, men här har man flyttat handlingen från bokens USA till Chesire i nordvästra England. Coben, som även skrivit manus till serien, har dessutom lagt ytterligare sidospår, pusselbitar och nya tillskruvade, oväntade vändningar till en redan tät, detaljspäckad och bländande snillrik intrig.

Varje avsnitt avslutas med en finurlig cliffhanger som gör att man måste se bara ett avsnitt till … och sedan ett till. Spetsfundigt, beroendeframkallande och oerhört spännande. THE STRANGER

DRAMA

Producerad: 2020

Format: SVOD 16,9 HD

Utgivare: Netflix

Längd: 8 avsnitt, ca 40-50 min per avsnitt

 Betyg 8Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår