pressrelease tv-serier

I’LL BE GONE IN THE DARK

I’ll Be Gone In The Dark är en true crime-dokumentär i sex avsnitt, baserad på journalisten Michelle McNamaras passionerade arbete för att avslöja en av USA:s värsta våldtäktsmän och mördare – The Golden State Killer. Serien är baserad på den bästsäljande boken med samma namn (Jag försvinner i mörkret).

I mitten av 1970-talet inledde den så kallade Golden State Killer sina brott i Kalifornien och han tros vara skyldig till 50 våldtäkter och 12 mord under en tioårsperiod. Han valde noggrant ut sina offer, övervakade dem och kartlade deras vanor för att sedan nattetid ta sig in i deras sovrum. Efter att han begått brotten försvann han ut i mörkret.

30 år efter de ouppklarade brotten började journalisten Michelle McNamara gräva i fallen på nytt. Hon intervjuade överlevande offer och vittnen, plöjde igenom otaliga dokument och polisrapporter och startade bloggen, True Crime Diaries. McNamara blev helt besatt av att lösa fallen och hade svårt att upprätthålla sitt normala familjeliv. När hon började skriva sin bok drabbades hon av ångest och började ta sömntabletter för att kunna vila. 2016 tog hon av misstag en överdos av sömntabletter och avled. 

 


I’ll Be Gone In the Dark är en skildring av en kvinnas outtröttliga jakt på en förbrytare och hennes försök att tvinga fram den namnlösa brottslingen i ljuset. Samtidigt är det en sann och brutal berättelse om en våldtäktsmans och mördares kallblodiga cynism.

Boken publicerades i USA den 27 februari 2018, två år efter McNamaras död. Hennes man, skådespelaren och komikern Patton Oswalt (King of Queens), engagerade journalisten Billy Jensen och forskaren Paul Haynes, som arbetade tillsammans med McNamara, för att slutföra hennes bok. Två månader efter att den släpptes postumt, 24 april 2018, arresterades The Golden State Killer - en före detta polis - och bands till brotten via DNA-bevisning.

Serien är skapad av Oscars- och Emmybelönade regissören Liz Garbus (HBO:s Who Killed Garrett Phillips, Nothing Left Unsaid: Gloria Vanderbilt & Andersson Cooper) och producerad av Story Syndicate. Övriga regissörer är Elizabeth Wolff, Myles Kane och Josh Koury. 

I’LL BE GONE IN THE DARK HAR PREMIÄR 29 JUNI PÅ HBO NORDIC


Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår