pressrelease Film tv-serier

Nyheter i juni på HBO Nordic

Juni bjuder på flera seriepremiärer och nya dokumentärer, bland många andra nyheter.

Matthew Rhys är en ung Perry Mason i ett noirdrama daterat Los Angeles 1931, komplicerad dejting och gränsdragning mellan sexuell befrielse och utnyttjande utforskas i I May Destroy You och sofistikerad action bjuds det på i Trackers.

Hemgjorda filmer i isolerade Covid-19-tider får vi i En Casa - At Home, där fem spanska regissörer står för varsitt avsnitt. Dokumentärerna Collective och I''''ll Be Gone In The Dark berättar om två vitt skilda men likaledes hemska och upprörande händelser.

Unknown Soldier
Premiär 1 juni

Unknown Soldier, (originaltitel Tuntematon Sotilas), är baserad på Väinö Linnas roman från 1954 med samma namn. Handlingen utspelar sig under andra världskriget och följer en pluton finska soldater på slagfältet under Fortsättningskriget mellan Finland och Sovjetunionen.
5x60 min.

 

En Casa
HBO Europe-dokumentär, premiär 6 juni

En Casa – At Home – är en antologiserie där fem spanska regissörer, alla under samma omständigheter av isolering på grund av Covid-19,  i varsitt avsnitt ger sin berättelse. Avsnitten är filmade i regissörernas hem och de enda medverkande är de personer som de delar isoleringen med. Regissörerna är: Leticia Dolera, Rodrigo Sorogoyen, Paula Ortiz, Carlos Marqués-Marcet och Elena Martín. Skapad av Warner Bros. Itvp España, i samarbete med Caballo Films, exklusivt för HBO Europe.

 

Collective
HBO Europe-dokumentär, premiär 4 juni

Dokumentärfilmen Collective, regisserad av Emmybelönade Alexander Nanau, handlar om den stora hälsoskandalen som avslöjades i Rumänien, i efterdyningarna av den ödesdigra branden på Bukarestdiskoteket Colectiv 2015 där 27 människor dog och 180 skadades.
108 minuter.

 

Trackers
Premiär 6 juni

Trackers är baserad på den internationellt hyllade författaren Deon Meyers kriminalroman och är inspelad i Sydafrika. Tre historier vävs samman, med våldsam konspiration, organiserad brottslighet, diamantsmuggling, svartnoshörningar, CIA och en internationell terroristplott, till en sofistikerad, actionfylld thriller. Regisserad av Jyri Kähönen.
6x60 minuter.


Yvonne Orji - Momma I Made It!
Komedispecial, premiär 7 juni

I Yvonne Orji: Momma I Made It! möter vi en personlig och rolig berättelse om vad det innebär för Yvonne att vara nigeriansk-amerikansk – allt ifrån hennes besatthet av att pruta till var gränsen går för att få lov att lägga förbannelser på folk. Komedispecialen spelades in med livepublik på Howard Theatre i Washington D.C.
60 min.

 

I May Destroy You
Premiär 8 juni

I May Destroy You är en orädd, ärlig och provocerande berättelse med sexuellt samtycke i fokus och nutidens landskap med dejting och relationer, och utforskar gränserna mellan sexuell befrielse och utnyttjande. Arabella (Michaela Coel) är en bekymmersfri och självsäker Londonbo. Hon har ett bra kompisgäng, en pojkvän i Italien och är i början av sin författarkarriär. Men efter att någon spetsar hennes drink med en våldtäktsdrog förändras hennes liv totalt. Michaela Coel har skapat serien, skrivit manus och spelar huvudrollen.
12x30 minuter

 

Doom Patrol
Säsong 2 har premiär 26 juni

Alla medlemmar i Doom Patrol har drabbats av en fruktansvärd olycka som har gett dem övermänskliga krafter, men som också har skadat dem. Teamet är traumatiserat men fortsätter ändå med sitt uppdrag. Nu får de ett nytt uppdrag av Vic Stone, alias Cyborg, som de inte kan säga nej till. De slåss mot en värld som inte vill ha något med dem att göra. På rollistan ser vi Brendan Fraser, April Bowlby, Matt Bomer, Diane Guerrero, Joivan Wade, Timothy Dalton och Alan Tudyk

 

Perry Mason
Premiär 22 juni

Los Angeles 1931. När övriga USA kämpar genom den stora depressionen, fullkomligt blomstrar Los Angeles. Olja! Olympiska spelen! Talfilm! Evangelisk glöd! Och en kidnappning av ett barn som går väldigt fel. Dramaserien, baserad på karaktärer skapade av författaren Erle Stanley Gardner, berättar historiens början om en av de mest legendariska figurerna i amerikansk fiktion; försvarsadvokaten Perry Mason (Matthew Rhys). 
8x60 min

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår