filmrecension

BLACK CHRISTMAS

Den andra nyinspelningen av historien om de svårt ansatta medlemmarna av systerskapet MU Kappa Epsilon på Hawthorne College i USA vill mycket.

 

SO WOKE IT BROKE

Här finns så många saker att bocka av på agendan att man knappt ser skräckfilmen för alla plakatmässiga ställningstaganden. Bob Clarkes film från 1974 blir omstöpt till en PG-13-rulle för lättkränkta Generation Z.

Att som regissören och manusförfattaren (med April Wolfe) Sophia Takal rikta en skarp blick på våldsam machokultur är förstås vettigt. Men att göra det på ett sätt som är så här övertydligt pedagogiskt känns föga inspirerande.

 

 

Den första versionen, och åtskilliga andra filmer från den ursprungliga slashervågen, stod också stadigt på kvinnornas sida men lämnade åtskilligt för tittaren att fundera över. Med sina tragiska förvecklingar var originalet även bra mycket otäckare än den här renskrubbade varianten som gör den märkliga kombinationen av mindre blodsutgjutelsen och markant högre dödstal.

 

 

BLACK CHRISTMAS

SKRÄCK

Producerad: 2019

Format: BD 2.39:1, DTS HD-MA 5.1

Utgivare: Universal

Längd: 92 min

 

Filmen 4

Bilden 7

Ljudet 7

Extramaterial 8

 

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår