Film tv-serier

NYHETER I JULI PÅ HBO NORDIC

Har du tröttnat på sommarvärmen och längtar efter nytt och fräscht att kolla på? HBO släpper en hel del intressant. Vi har listan!

gossip girl

Gossip Girl
Säsong 1-6 har premiär 1 juli

Tittarfavoriten Gossip Girl är baserad på boken med samma namn skriven av Cecily von Ziegesar. Serien är skapad av Josh Schwartz och Stephanie Savage och berättas av den anonyma bloggaren ”Gossip Girl” (som Kristen Bell gör rösten till). Vi får följa en grupp privilegierade överklassungdomar som växer upp på Manhattans Upper East Side. I rollerna ser vi bland andra Blake Lively, Leighton Meester, Penn Badgley, Chace Crawford och Ed Westwick.

Alla avsnitt finns tillgängliga på premiärdagen.

 

4 Blocks
Säsong 1-3 har premiär 1 juli

I denna kritikerrosade tyska dramaserie spelar Kida Khodr Ramadan huvudrollen som Ali ”Toni" Hamady – ledaren för en libanesisk drogkartell i Berlin. Efter att hans svåger har arresterats måste Toni sätta sitt liv i på spel för att få tillbaka ro och ordning i familjen. 4 Blocks skapades av Hanno Hackfort, Bob Konrad, Richard Kropf och Marvin Kren (Rammbock, Blood Glacier). Kren har också regisserat första säsongen, Oliver Hirschbiegel (Der Untergang) den andra och Özgür Yildirim (Chiko, Nur Gott kann mich richten) den tredje.

Alla avsnitt kommer finnas tillgängliga på premiärdagen.

 

Robot Chicken
Säsong 10b har premiär 3 juli

Robot Chicken är en prisbelönt animationsserie från Adult Swim, skapad av Seth Green och Matt Senreich. Serien använder stopmotion-animering för att ge populärkultur liv i en modern version av skisshow-formatet. I denna säsong får vi bland annat se en omarbetad version av The Handmaid’s Tale. En mängd välkända skådespelare har gjort rösterna till gästroller genom tiderna, bland andra Charlize Theron, Scarlett Johansson, Burt Reynolds, Ashton Kutcher, Cameron Diaz och David Hasselhoff.

Andra halvan av säsong 10 har premiär 3 juli med två avsnitt i veckan.

 

The White Queen
Premiär 7 juli

The White Queen är baserad på romanen med samma namn skriven av Philippa Gregory. Det är en berättelse om kärlek och lust, förförelse och bedrägeri, misslyckande och mord, berättat från tre olika kvinnors perspektiv: Elizabeth Woodville (Rebecca Ferguson), Margaret Beaufort (Amanda Hale) och Anne Neville (Faye Marshall). Året är 1464 och striden om vem som är den rättmätiga härskaren i England rasar mellan de två familjerna House of York och House of Lancaster.

Alla avsnitt finns tillgängliga på premiärdagen (10x60).

 

The White Princess
Premiär 7 juli

Precis som systerserien The White Queen är The White Princess baserad på en roman av Philippa Gregory. Serien äger rum under en av de mest turbulenta perioderna i brittisk historia och är en berättelse om makt, familj, kärlek och misslyckande. Vi följer det stormiga äktenskapet mellan Elizabeth of York (Jodie Comer) och Kung Henry VII (Jacob Collins-Levy) under slutet av Rosornos krig, men den riktiga striden om tronen är fortfarande långt ifrån över.

Alla avsnitt finns tillgängliga på premiärdagen (8x60).

 

The Spanish Princess
Premiär 7 juli

Serien är baserad på Philippa Gregorys The Constant Princess och The King’s Curse. Catherine of Aragon (Charlotte Hope) är prinsessa av Spanien och har under hela sitt liv lovats den engelska tronen. När hon äntligen anländer till regniga England med sitt lysande hov, inklusive hennes hovdamer Lina (Stephanie Levi-John) och Rosa (Nadia Parkes), dör plötsligt hennes man. Tronen verkar vara förlorad för Catherine, men det kommer inte dröja länge innan hon ger all sin kärlek till den framtida kungen, Henry VII (Ruairi O’Connor).

Alla avsnitt finns tillgängliga på premiärdagen (8x60).

 

AT HOME: W Domu
Premiär 16 juli

16 av Polens mest begåvade regissörer i 14 berättelser om livet under Corona-pandemins påtvingade isolering. Principen för berättelserna är en och samma: alla måste vara här och nu under pandemin och berättelserna får inte vara längre än 10 minuter. Alla måste filma sitt eget material under fyra veckor men formatet och genre är upp till var och en. Berättelserna sammanflätas i ett 60 minuter långt avsnitt, producerad av HBO Europe.

 

Brave New World
Premiär 16 juli

Brave New World bygger på Aldous Huxleys berömda dystopiska roman från 1932. Handlingen äger rum i en tillsynes perfekt framtida värld där begreppen familj, pengar, monogami och integritet har avskaffats. Två invånare i New London, Bernard Marx och Lenina Crown, reser till The Savage Lands – en plats som inte är berörd av den strikta sociala ordningen. Här möter de John the Savage, en outsider vars ankomst hotar att vända det utopiska samhällets fred och stabilitet upp och ner. Serien är skapad av Owen Harris (Black Mirror), David Wiener, Grant Morrison och Brian Taylor. I rollerna ser vi bland andra Alden Ehrenreich (Solo: A Star Wars Story), Harry Lloyd (Game of Thrones) och Demi Moore.

9x60 – ett avsnitt i veckan.

 

A.P. Bio
Säsong 3 har premiär 16 juli

När den avskedade filosofiprofessorn från Harvard, Jack Griffin (Glenn Howerton), förlorar sitt drömjobb tvingas han återvända till Toledo i Ohio och jobba som biologilärare på high school. När Jack under buller och bång gör entré på Whitlock High School, är han tydlig med att han inte kommer att undervisa i biologi. Snart inser han att han har skolans smartaste elever och bestämmer sig för att dra nytta av det. I rollerna ser vi Patton Oswalt, Jacob McCarthy, Jean Villepique, Lyric Lewis, Mary Sohn och Tom Bennet.

Alla avsnitt av säsong 3 finns tillgängliga på premiärdagen (10x30).

 

Momma Named Me Sheriff
Premiär 17 juli

Momma Named Me Sheriff är en animerad sitcom skapad av Will Carsola och Dave Steward för Adult Swim. Serien är en spin-off på den populära animationsserien Mr. Pickles (finns också på HBO Nordic) och handlar om Old Towns dumma sheriff som fortfarande bor hemma hos sin mamma och har en docka som bästis. Bland de skådespelare som gör rösterna hörs Brooke Shields, Dave Stewart, Frank Collison, Jay Johnston, Kaitlyn Robrock och Will Carsola.

Alla avsnitt finns tillgängliga på premiärdagen (9x15).

 

AT HOME: Eristyksissä
Premiär 19 juli

Sju regissörer, sju historier, ett sammanhang: en period av isolering. I en ny antologiserie från Finland ger de finska regissörerna oss en inblick i hur de upplever den sociala effekten av den globala Covid-19-pandemin. I sju kortfilmer utforskar regissörerna effekterna av isolering ur ett nordiskt perspektiv. Varje avsnitt är knappt 20 minuter och valet av genre är fritt för varje regissör. Serien är HBO Europes första finska originalproduktion.

Ett avsnitt varje dag i sju dagar (7x15).

 

One Way Or Another (Por H o Por B)
Premiär 22 juli

Serien är skriven och regisserad av Manuela Burlo Moreno, baserad på hennes Goyanominerade kortfilm, Pipas (2013). Serien följer de två barndomsvännerna Hache (Marta Martin) och Belen (Saida Benzal) som efter att inte ha sett varandra på flera år, träffas igen i Madrids hipster-kvarter: Malasaña. På rollistan ser vi Brays Efe, Itziar Castro, Javier Bodalo och Fernando Albizu.

Alla avsnitt finns tillgängliga på premiärdagen (10x30).

 

The Night Manager
Premiär 22 juli

Susanne Bier har regisserat den prisbelönta miniserien The Night Manager som är baserad på bästsäljaren av John le Carré. Serien äger rum under den arabiska våren i Egypten och följer den tidigare brittiska soldaten Jonathan Pine (Tom Hiddleston) som nu arbetar som nattportier på ett hotell. Han rekryteras av agenten Angela Burr (Olivia Colman) för att infiltrera affärsmannen Richard Ropers (Hugh Laurie) inre cirkel och avslöja den oheliga alliansen som Roper har skapat mellan underrättelesevärlden och vapenhandeln. Bier vann både en Emmy och en Golden Globe för regi av serien.

Alla avsnitt finns tillgängliga på premiärdagen (8x45).

 

Room 104
Säsong 4 har premiär 25 juli

Antologiserie skapad av Jay och Mark Duplass där olika historier och karaktärer passerar genom samma rum på ett typiskt amerikanskt motell. Säsong 4 kommer att blanda olika genrer, bland annat komedi, sci-fi och ett helt animerat avsnitt. I rollerna i den nya säsongen ser vi Jillian Bell, Dave Bautista, Melissa Fumero, Kevin Nealon, Erinn Hayes, Linda Lavin, Jennifer Kim och Kevin McKidd.

12x30 – ett avsnitt i veckan.

 

SOMMARTIPS FÖR FILMÄLSKARE

Tillgängliga från 1 juli:
Notting Hill
Inglourious Basterds
The Adjustment Bureau
The Theory of Everything
Boyhood
The 40 Year-old Virgin
Gladiator

Tillgängliga från 22 juli:
Mulholland Drive 
The Others

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår