filmrecension

THE JESUS ROLLS

Många trodde först det här var en uppföljare till The Big Lebowski bara för att John Turturro repriserar sin karaktär, den excentriske bowlaren Jesus Quintana.

Annons:

Men istället är det en remake (med manus och regi av Turturro) av en helt annan film, den franska skandalfilmen Flörtkulorna (1974).

Samtidigt är det också något slags spin-off på bröderna Cohens gamla kultrulle, men utan någon som helst koppling till den filmen.

Jesus muckar från fängelset och blir upplockad av kompisen Petey (Bobby Cannavale). De stjäl en bil och sticker ut på en roadtrip. Först med hårfrisörskan Marie (Audrey Tatou), sedan med Jean (Susan Sarandon) som precis släppts efter ett långt fängelsestraff. De tjafsar, stjäl fler bilar och gör inbrott. Ibland har de sex. Bowlar gör de bara en enda gång.

Jaha, ja.

Det känns mest som man staplat en hög med fristående scener på varandra. Bra skådisar, men ingen får något vettigt att jobba med. Det är en riktigt dålig film. Som spin-off är den katastrofal. Platt, intetsägande och bedövande tråkig.

Men så blir det om man slarvar bort den kultförklarade Jesus genom att placera honom i en fånigt charmlös sexkomedi som stinker unket 70-tal.

 

*

THE JESUS ROLLS

 

DRAMA-KOMEDI

Producerad: 2019

Format: Dvd 16:9 DD 5.1

Utgivare: Universal Sony

Längd: 85 min

 

Filmen: 2

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår