filmrecension

THE OLD GUARD

SNYGGT OCH VÅLDSAMT MED SNOPET SLUT

Annons:

 

Andromache (Charlize Theron) leder en grupp odödliga legoknektar som tillsammans dragit runt världen i årtusenden och slagits för mänsklighetens goda. Nu har de hittat en ny bundsförvant som inte kan dö i en ung amerikansk marinsoldat.

Samtidigt är ett mäktigt läkemedelsföretag dem på spåren, fast beslutna att fånga supersoldaterna och avslöja deras hemlighet för att skapa ett revolutionerande nytt läkemedel som kan stoppa åldrandet.

Filmen är baserad på en tecknad serie (med samma namn) av Greg Rucka som jag aldrig hört talas om. Efter Æon Flux, Atomic Blonde och Fate of the Furious har Charlize Theron vanan inne att spela våldsamma antihjältar.

Det klarar hon fint med trovärdig elegans och pondus. Som actionrulle håller det rätt bra. Hygglig story med snygga fighter. Men filmen är alldeles för lång. En hel timme hade lätt kunnat plockats bort utan att det hade märkts.

Det abrupta slutet kan förstås förklaras med att en (eller flera) uppföljare redan är på gång. Det kan jag köpa, men det blir ändå konstigt och känns rätt snopet, lite som om de sista sidorna saknas i en spännande bok. 

 

THE OLD GUARD

ACTION

Producerad: 2020

Format: SVOD 16:9 HD

Utgivare: Netflix

Längd: 125 min 

 

Betyg: 6

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår