Film Hemmabio #9 2020

Natalie Wood: What Remains Behind

Trefaldigt Oscarsnominerade Natalie Wood (West Side Story) är en av Hollywoods största ikoner. Wood var bara 43 år när hon under mystiska omständigheter omkom en dimmig novembernatt 1981.

Annons:

Natalie Wood antas ha fallit överbord från en lustjakt utanför Los Angeles kust.

Ombord fanns förutom skepparen Dennis Davern också maken Robert Wagner och kollegan Christopher Walken. Enligt den officiella versionen var Wood berusad, råkade ramla i vattnet och drunknade.

Innan dess hade hon grälat med maken som i sin tur bråkat med Walken. Båda männen var drogpåverkade, men ingen av dem misstänktes för något brott. Rykten om våldsamheter, svartsjuka och triangeldrama har dock levt kvar.

Natalie Wood: What Remains Behind (HBO Nordic) är gripande och fascinerande.

Första halvan skildrar skådespelerskans liv och karriär. Den andra tar upp mysteriet kring hennes död.

2011 återupptog LA-polisen fallet efter att Davern i en bok ändrat sitt vittnesmål och beskrivit ett helt annat händelseförlopp än det som Wagner och Walken berättat om.

Davern var övertygad om att Wagner var med när Wood föll i vattnet. Natalie Woods syster Lana Wood dyker upp i äldre nyhetsklipp. Hon hävdar att utredningen misskötts och att flera detaljer medvetet mörkats. Hon antyder också att Robert Wagner knuffade sin fru överbord.

2018 meddelade polisen att blåmärken på skådespelerskans kropp inte kan utesluta att hon blev misshandlad innan hon drunknade. Nu är utredningen nedlagd igen, trots att många frågetecken kvarstår.

Filmen är producerad av Woods dotter Natasha Gregson Wagner som också gör en rörande intervju med sin styvfar om den ödesdigra natten. Det hade varit intressant att höra Christopher Walkens syn på händelsen, men han medverkar bara i ett gammalt nyhetsklipp. Där säger han att ingen vet exakt hur Wood drunknade.

Walken blev tillfrågad om han ville medverka i dokumentären, men tackade nej. Han förklarade aldrig varför.

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår