Nyhet tv-serier

Sløborn

När ett fågelinfluensaliknande virus sprids av duvor i norra Kina är det ingenting som berör människorna på en liten, idyllisk ö i Nordsjön. En dag spolas en segelbåt med mumifierade kroppar upp på land och med dem kommer viruset till ön.

Annons:

Den här tyska serien mixar ungdomsdrama med pandemithriller och följer människors vardag på en liten ö i Nordsjön samtidigt som ett dödligt virus hotar i bakgrunden och sakta delar samhället.

I början är alla så upptagna av sina egna problem att de inte upptäcker att den strandade segelbåten med två kroppar ombord är ett tecken på en förestående apokalyps.

 

 

Medan ungdomarna på ön kämpar med relationer, kärlek och oönskade graviditeter kämpar deras föräldrar med separation, medelålderskriser och existentiella maktkamper.

Det dödliga viruset sprider sig över den idylliska ön och infiltrerar långsamt karaktärernas dagliga liv och medvetande. Familjen, myndigheterna och samhället tappar sitt inflytande och makt över situationen. 

 

 

I  rollerna ser vi Wotan Wilke Möhring (Valkyrie), Emily Kusche (Cortex), Alexander Scheer (Sun Alley) och Roland Møller (R, Under Sandet, Papillon).

Sløborn (8x45 minuter) har premiär den 21 december på HBO Nordic. Alla avsnitt kommer att finnas tillgängliga på premiärdagen.

Kolla in trailer HÄR

HBO Nordic

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår