Nyhet pressrelease tv-serier

Knutby: I blind tro

Vad hände egentligen den där iskalla januarinatten 2004? Dramat i Knutbys slutna församling då en ung kvinna mördades och hennes granne skottskadades kom att bli ett av de största brottsfallen i svensk historia.

Annons:

I dokumentärserien Knutby: I blind tro tar journalisterna Anton Berg och Martin Johnson, tillsammans med regissören Henrik Georgsson, ett helt nytt grepp om vad som egentligen hände.

 

Trots erkännanden och fällande domar har mycket förblivit osagt och outrett och många pusselbitar har saknats. Efter att församlingen upplöstes har flera tidigare medlemmar vittnat om den fysiska och psykiska misshandel de utsatts för, vilket ledde fram till rättegången i fjol.


Anton Berg och Martin Johnson – välkända för sin grävande krimpodd Spår – ger i Knutby: I blind tro en unik inblick i fallet genom intervjuer med flera nyckelpersoner som aldrig uttalat sig tidigare och genom tillgång till aldrig tidigare offentliggjort material.

”För mig handlar fallet och vad som verkligen hände i Knutby om något jag finner extremt provocerande: maktmissbruk”, säger Anton Berg och Martin Johnson tillägger; ”genom vårt arbete med dokumentären är det just maktmissbruk som utgör det centrala temat – både det inom Knutbysekten och inom det svenska rättssystemet.”

”Vi har kommit över material som polis och åklagare valt att inte offentliggöra, som visar att det här fallet är mer komplicerat än vad vi trodde när vi påbörjade vårt arbete”, avslutar Anton Berg.

Knutby: I blind tro är regisserad av mångfaldigt prisbelönade Henrik Georgsson (Bron, Tsunami, Marcella, Stieg Larsson – mannen som lekte med elden) och har premiär på HBO Nordic senare i vår.

Annons:

Foto: Julia Mård,

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår