Nyhet pressrelease tv-serier

Europa från ovan

Det har blivit dags för den andra säsongen av dokumentärserien Europa från ovan tar National Geographic tittarna till sex länder i Europa, med start i Sverige.

Annons:

Under totalt sex timmar återvänder National Geographics kameror till skyarna över Europa för att fånga de föränderliga årstiderna över ett års tid i den andra säsongen av Europa från ovan med exklusiv åtkomst till intressanta platser i Sverige, Finland, Frankrike, Grekland, Ungern och Turkiet som avslöjar hur tradition, teknik och naturfenomen format denna episka kontinent.

Nya perspektiv kring dessa välbekanta länder målar upp ett levande porträtt av regionen och folket som håller den levande.Det första avsnittet ägnas åt Sverige och  visar landets historia, kultur, städer och naturfenomen samtidigt som de föränderliga årstidernas häpnadsväckande skönhet porträtteras ovanifrån. Serien ger liv åt  de visuellt fantastiska berättelserna runt om i Sverige.

Vi ska få se årstidsförvandlingar som till exempel kännetecknar rapsfälten i Uppsala, en inblick i uppförandet och rivandet av det världskända ishotellet i Jukkasjärvi, samt det ofantliga projekt som omger målandet av Öresundsbron, en av Europas högsta och längsta broar. Allt ur ett unikt fågelperspektiv.

Avsnittet tar sig även en närmare titt på den enorma, 40-åriga restaureringen av ett av Europas största kungliga palats, Kungliga slottet i Stockholm, och visar hur fyrarna i Göteborgs hamn underhålls.

Tittarna får även ett unikt perspektiv över byggandet av Sveriges största skyskrapa i trä i Skellefteå, samt får veta mer om timrets väg till de svenska pappersbruken i Östavall i Västernorrland.

 

Det första avnsittet av andra säsongen av Europa från ovan har premiär söndag 7 februari kl 21.00 på National Geographic.

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår