Film tv-serier

Nyheter på HBO Nordic i april

Helt nya serier blandas med nya säsonger som till exempel Knutby: I blind tro och Manifest.

Annons:

ZACK SNYDERS JUSTICE LEAGUE: JUSTICE IS GRAY
Den svartvita versionen av Zack Snyders Justice League blir tillgänglig 26 mars

 

MANIFEST
Säsong 3 - premiär 2 april

I den här thrillerserien försvinner ett flygplan och dyker upp flera år efter att det antogs ha försvunnit i havets djup. För passagerarna har det inte förflutit någon tid, men för deras anhöriga har det gått flera år. Serien följer deras liv, samt det större mysteriet som är deras öde. I rollerna ser vi Melissa Roxburgh, Josh Dallas, Athena Karkanis, J.R. Ramirez, Luna Blaise, Jack Messina och Parveen Kaur. 

 

KNUTBY: I BLIND TRO
Första svenska dokumentärserien från HBO Europe har premiär 4 april

Vad hände egentligen den där iskalla januarinatten 2004? Dramat i Knutbys slutna församling kom att bli ett av de största brottsfallen i svensk historia. I dokumentärserien Knutby: I blind tro undersöker de prisbelönade journalisterna Martin Johnson och Anton Berg, tillsammans med regissören Henrik Georgsson, fallet och får människor som inte tidigare pratat att berätta för första gången.

Samtliga sex avsnitt tillgängliga på premiärdagen.

 

EXTERMINATE ALL THE BRUTES
HBO-dokumentär - premiär 8 april

Exterminate all the Brutes är skapad av den hyllade filmregissören Raoul Peck (I Am Not Your Negro). Dokumentärserien i fyra delar ger en omfattande inblick i europeisk kolonialism, från Amerika till Afrika, och undersöker hur dåtidens utnyttjande och folkmord har påverkat samhället fram till i dag. Dokumentärserien blandar verklighet och fiktion, och Peck skrev själv manuset för de dramaturgiska elementen med Josh Hartnett i huvudrollen (Pearl Harbor, Black Hawk Down).

 

THE NEVERS
Säsong 1 - premiär 12 april


The Nevers utspelar sig under den viktorianska erans slutskede när London plågas av fenomenet ”de drabbade” - människor, mestadels kvinnor, som plötsligt utvecklar övernaturliga förmågor. Några charmiga, andra betydligt mer störande. Bland dem finns Amalia True (Laura Donnelly) och Penance Adair (Ann Skelly), två kvinnor som blir ledare för den nya underklassen och kämpar för dess rättigheter.

 

FEAR THE WALKING DEAD
Säsong 6b - premiär 12 april


Fear the Walking Dead utspelar sig i samma universum som hitserien The Walking Dead. Under den andra halvan av den sjätte säsongen följer vi Morgan (Lennie James, som också medverkade i The Walking Dead) och hans försök att rädda de återstående medlemmarna i hans grupp. Den här säsongen introducerar också ett antal nya, spännande karaktärer, spelade av John Glover (Smallville), Nick Stahl (Sin City) och Keith Carradine (Deadwood). Serien är skapad av Robert Kirkman och Dave Erickson.

 

OUR TOWNS
HBO-dokumentär - premiär 12 april


2011 uppmanade paret Jim och Deborah Fallow i ett blogginlägg på nyhetsmediet The Atlantic alla amerikaner att berätta om sin hemstad och de lokala berättelserna som aldrig blivit uppmärksammade av riksmedier. Inom en vecka fick de över 1000 svar och de närmaste fem åren reste de runt i USA för att utforska "småstads-Amerika". Baserat på deras erfarenheter skrev paret Fallow boken Our Towns, och den här dokumentären följer deras resa. De två Oscarsnominerade filmskaparna Steven Ascher och Jeanne Jordan står bakom dokumentären.

 

METALOCALYPSE
Adult Swim-serie, säsong 4 - premiär 16 april

Death Metal-bandet Dethklok har en stark inverkan på sina fans, som tar bandets låttexter på största allvar och gör allt som sägs i dem. Staten fruktar bandets makt och försöker förgöra medlemmarna i skymundan. Bland skådespelarna som gör röster till karaktärerna hör vi Brendon Small, Tommy Blacha, Mark Hamill, Victor Brandt och Malcolm McDowell. Adult Swim-serien är skapad av Brendon Small och Tommy Blacha. 

 

WELCOME TO UTMARK

Norsk originalserie från HBO Europe - premiär 18 april

 

Alla känner alla i detta öde hörn av civilisationens utkant. Utmark är en plats där stämningen är konstig och vild, och gästfriheten når inte alltid nykomlingar. När en optimistisk nyanställd skollärare anländer till byn i hopp om ett bekymmersfritt liv i natursköna omgivningar inser hon snart att den enda som uppför sig någorlunda moget är en 12-årig flicka. Welcome to Utmark är skriven av Kim Fupz Aakeson och regisserad av Dagur Kári. I huvudrollerna ser vi Tobias Santelman, Marie Blokhus, Alma Günther och Stig Henrik Hoff.

Samtliga åtta avsnitt tillgängliga på premiärdagen.

 

 

MARE OF EASTTOWN

Ny HBO-serie - premiär 19 april

 

Den nya miniserien i sju delar, skriven av Brad Ingelsby, regisserad av Craig Zobel och med Oscars-, Golden Globe- och Emmybelönade Kate Winslet i huvudrollen, följer Mare Sheehan (Winslet), en småstadsdetektiv från Pennsylvania som utreder ett lokalt mord medan livet faller samman omkring henne. Miniserien visar den mörka sidan av ett sammansvetsat samhälle och en autentisk skildring av hur familj och tidigare tragedier kan definiera vår nutid. På rollistan ser vi också Guy Pearce, Julianne Nicholson och Jean Smart.

 

 

THE HANDMAIDS TALE

Säsong 4 - premiär 19 april

 

I fjärde säsongen av den Emmy- och Golden Globebelönade dramaserien The Handmaid’s Tale slår June (Elisabeth Moss) tillbaka mot Gilead som rebellernas ledare. Men de risker hon tar innebär oväntade och farliga utmaningar. Hon är besatt av sin kamp för rättvisa och hämnd, vilket  hotar att förstöra hennes relation med dem hon bryr sig mest om. I rollerna ser vi förutom Moss, Joseph Fiennes, Yvonne Strahovski, Samira Wiley, Alexis Bledel, Ann Dowd, Max Minghella, Madeline Brewer, O-T Fagbenle, Amanda Brugel, Bradley Whitford och Sam Jaeger.


 

BLACK LADY SKETCH

Säsong 2 - premiär 24 april

 

Den Emmynominerade sketchserien från komikern, skådespelaren och författaren Robin Thede är tillbaka med sin andra säsong. Vi följer en grupp kvinnor som tillsammans med välkända gäster spelar ett brett spektrum av dynamiska roller i en magisk verklighet. De fasta medverkande är Robin Thede, Gabrielle Dennis och Ashley Nicole Black och de kommer att få sällskap av Laci Mosley och Skye Townsend den här säsongen. Bland gäststjärnorna syns Issa Rae, Gabrielle Union, Jesse Williams, Miguel, Skai Jackson, Laz Alonso, Omarion, Kim Wayans, Ayesha Curry och Lance Gross.

 

 

wk Down).

 

EXTERMINATE ALL THE BRUTES
HBO-dokumentär - premiär 8 april
 

Exterminate all the Brutes är skapad av den hyllade filmregissören Raoul Peck (I Am Not Your Negro). Dokumentärserien i fyra delar ger en omfattande inblick i europeisk kolonialism, från Amerika till Afrika, och undersöker hur dåtidens utnyttjande och folkmord har påverkat samhället fram till i dag. Dokumentärserien blandar verklighet och fiktion, och Peck skrev själv manuset för de dramaturgiska elementen med Josh Hartnett i huvudrollen (Pearl Harbor, Black Hawk Down).

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår