Nyhet pressrelease Film tv-serier

Serier på C More i oktober

C More har verkligen laddat ordentligt med filmer och serier för den som vill ha en bra blandning i höstmörkret!

Annons:

Serier på C More i oktober


Nashville, säsong 6b – premiär 1 oktober
I den sjätte säsongen fortsätter Maddie sin solokarriär och får en ny bekantskap i popstjärnan Jonah. Zach återvänder till Kalifornien medan Juliette blir involverad i en självhjälpsrörelse, vilket orsakar spänningar med Avery. Scarlett går vidare från uppbrottet med Gunnar. Will och Avery startar ett nytt band. 

Dr. Death – premiär 5 oktober
Verklighetsbaserad dramathriller med Joshua Jackson, Christian Slater och Alec Baldwin om Christopher Duntsch, en numera livstidsdömd neurokirurg med en mörk patienthistorik. När två läkarkollegor får upp ögonen för hur Dr. Duntsch arbetar i operationssalen inleds en utdragen kamp för att hindra hans framfart. Den rosade miniserien Dr. Death bygger på en populär amerikansk podcast med samma namn.

Dr. Death: The Undoctored Truth – premiär 5 oktober
Amerikansk dokumentärserie om den numera livstidsdömde neurokirurgen Christopher Duntsch. Med ett gott rykte och en egen praktik i Dallas, Texas, har han inga problem att locka patienter till operationsbordet, men allt som oftast lämnar de hans klinik med allvarliga skador. I Dr Death: The Undoctored Truth får vi inblick i läkarkollegornas dramatiska kamp för att få honom fälld för felbehandling.

LEGO Masters Australia, säsong 3 – premiär 8 oktober
Hamish Blake och Ryan “Brickman” McNaught är tillbaka igen med 16 nya deltagare som gör upp om 100 000 dollar och äran att kunna kalla sig Australiens bästa Lego-byggare. Säsongens tävlingar går bland annat ut på att ge liv åt fantastiska vidunder som utgör en mix av två verkliga djur, att skapa valfria kreationer att ta med till planeten Mars och att bygga spännande sagoslott.

Hotel Swan Helsinki – premiär 12 oktober
Hotel Swan Helsinki har precis genomgått en stor renovering, men lagom till nypremiären försvinner hotellets vd spårlöst. En före detta anställd, Ella Kallio, får besked om nyheten och kliver snabbt fram som ny hotellchef. Hon och hennes medarbetare får besök av den ena intressanta gästen efter den andra, samtidigt som polisens utredning om den gamla chefen pågår för fullt i bakgrunden. 

The Missing, säsong 4 – premiär 14 oktober
Hyllad kriminalserie om den franske polismannen Julien Baptiste som denna gång reser till Ungern för att assistera den brittiska ambassadören Emma Chambers. Hennes man och två söner har försvunnit spårlöst, mitt under en spänd familjesemester, och nu är hon desperat att finna dem. Baptiste inser snart att det inte rör sig om något vanligt kidnappningsfall...

Solsidan, säsong 7 - premiär 17 oktober
I Solsidans sjunde säsong får vi följa familjerna när de konfronteras med livskriser och livsstilsförändringar. Alex och Anna står åter inför en skilsmässa som leder Alex in i det digitala dejtandets värld medan Annas namn florerar i skvallerpressen efter en påstådd romans med en kollega. Mickan fyller 40 och påbörjar en karriär som influencer, Fredde återförenas med sin bakgrund inom synthrörelsen och Ove konfronteras till sist med sin egen snålhet och hans nyfunna generositet oroar Anette.

The Bite – premiär 21 oktober
Skräckkomedin The Bite är inspelad under coronapandemin och kretsar kring två New York-grannar som brottas med det dagliga livet i karantän. Samtidigt måste de kämpa för både sin och andras överlevnad när det visar sig att de i själva verket befinner sig mitt uppe i en pågående zombieapokalyps. I huvudrollerna syns Taylor Schilling (Orange is the New Black) och Audra McDonald (The Good Fight).

Winter house, säsong 1 – premiär 21 oktober
Winter House är en ny amerikansk realityserie med tittarfavoriter som vi känner igen från Summer House och Southern Charm. När de färgstarka karaktärerna möts i en mysig vinterstuga i Stowe, Vermont, utbryter såväl drama som ångande romanser.

Below Deck, säsong 9 – premiär 26 oktober
Below Deck är en amerikansk realityserie om livet bakom kulisserna på ett lyxfartyg för den glamorösa överklasseliten. Här jobbar en grupp singelmänniskor som alla brinner för livet till havs och som ständigt kämpar för att tillfredsställa sina kräsna passagerare. Varje avsnitt går nya resenärer ombord på yachten med förväntningar om en magisk resa till några av världens mest exotiska platser.

Chucky – premiär 31 oktober
Nyproducerad serie av Don Mancini som även ligger bakom den ikoniska filmserien Den onda dockan. Den utstötte tonåringen Jake hittar en gammal docka på en loppmarknad i sitt närområde och kort därefter börjar stadens medborgare falla offer för en iskall seriemördare. Samtidigt återvänder bekanta ansikten från Chuckys förflutna för att söka svar om den ökände mördardockans egentliga ursprung.

 

Exklusiva filmpremiärer i oktober


Berts dagsbok – premiär 22 oktober
Det är Berts första dag på högstadiet och han faller direkt pladask för skolans stjärna, Yoghurt-Leila, som går i nian och är cool reklammodell. Men hur ska han få henne att lägga märke till honom som bara går i sjuan? Här börjar en pirrig och snurrig historia om en pinsam skoltemadag, rawfoodbollar, ett oförutsett toalettbesök och, inte minst, två hemliga dagböcker.

The Invisible Man – premiär 22 oktober
När Cecilias våldsamma ex-pojkvän, en förmögen forskare, begår självmord misstänker hon att det är en bluff. Snart får en rad kusliga sammanträffanden dödliga konsekvenser och förtvivlat försöker hon bevisa att någon är ute efter henne - någon som ingen kan se. För regin står Leigh Whannell, medskaparen till Saw-serien, och i huvudrollen syns Elisabeth Moss (Mad Men, The Handmaid''''''''s Tale).

Queen & Slim – premiär 27 oktober
Efter att ha varit på sin första dejt blir ett svart par stoppade av en polis för en trafikförseelse. Situationen tar en oväntad vändning och de tvingas fly för sina liv. Men incidenten fångas på film, blir viral, och snart är paret en laddad symbol för människor över hela landet. Hyllad och omtalad filmdebut av Melina Matsoukas som gjort musikvideor åt artister som Beyoncé, Rihanna och Lady Gaga.

Emma – premiär 27 oktober
Ny version av Jane Austens älskade komedi om Emma Woodhouse, en älskvärd och vacker men något rastlös ung kvinna i 1800-talets England. Emma har en förkärlek att agera äktenskapsmäklerska åt sin omgivning, dock med en hel del romantiskt trassel som följd. Och sina egna känslor och en viss Mr Knightley är hon ännu mer oförstående om. I titelrollen syns Anya Taylor-Joy (The Queen''''''''s Gambit).

 

Fler filmer och dokumentärer på C More i oktober


Dolittle – Premiär 1 oktober
Den berömde Dr. Dolittle (Robert Downey Jr.), som kan tala med djur, har dragit sig tillbaka till sitt ensliga gods med sina många djurvänner. Men när drottning Victoria blivit förgiftad tvingas han ut på ett spännande äventyr i jakt på ett botemedel. På färden följer en brokig skara vänner, däribland papejojan Polynesia, gorillan Chee-Chee, ankan Dab-Dab, strutsen Plimpton och isbjörnen Yoshi.

The Kindness of Strangers – premiär 1 oktober
En förfallen, före detta glamorös restaurang i hjärtat av New York utgör ramen för ett ensembledrama där sex människoöden korsas. I osäkra tider ska våra huvudpersoner upptäcka att deras hopp och räddning kan ligga i mötet med nya människor. För regin står danska Lone Scherfig som gjort filmer som Italienska för nybörjare och An Education.

Birds of Prey – premiär 1 oktober
Efter händelserna i Suicide Squad återser vi Harley Quinn (Margot Robbie) efter att det har tagit slut med Jokern. Här slår hon sig ihop med Black Canary, Huntress och polisen Renee Montoya för att rädda Cassandra Cain, en ung ficktjuv som jagas av en av Gothams mest ökända skurkar, Roman "Black Mask" Sionis och hans hänsynslösa hantlangare Zsasz.

Crawl – premiär 6 oktober
En massiv orkan är på väg mot Florida men Haley ignorerar evakueringsråden för att leta efter sin pappa, Dave. Hon hittar honom avsvimmad i källaren till familjens hus vid Coral Lake. De är snart fast i huset när orkanen slår till, men den stigande vattennivån är inget mot alligatorerna som närmar sig. Skräckthriller av Alexandre Aja (Switchblade Romance) producerad av Sam Raimi (Evil Dead).

Echo in the Canyon – premiär 6 oktober
Dokumentär som skildrar musikscenen i området Laurel Canyon i Los Angeles, där en rad band samlades i mitten av 60-talet. Bland de många namnen märks The Byrds, The Beach Boys, Buffalo Springfield och The Mamas and the Papas. Här får vi både träffa de som var med, som David Crosby, Michelle Phillips och Stephen Stills, och de som inspirerats av dem då och nu - däribland Ringo Starr, Eric Clapton, Fiona Apple, Beck och Tom Petty.

Creed II – premiär 8 oktober
I uppföljaren till Rocky-spinoffen får tungviktsboxaren Adonis Creed en chans att hämnas sin far Apollo som dog under en match mot Ivan Drago. Under Rocky Balboas handledning ska han möta Ivans son Viktor Drago i en stor uppgörelse. I rollerna syns Michael B. Jordan, Sylvester Stallone, Tessa Thompson och Dolph Lundgren som är tillbaka som Ivan Drago.

Western Stars – premiär 13 oktober
Bruce Springsteen tar oss med till sin hundra år gamla lada i Colts Neck, New Jersey där vi under det katedralliknande taket får höra hela albumet Western Stars live, framfört av the Boss och hans band. Mellan låtarna får vi också ta del av inspirationen bakom musiken i denna filmversion av albumet som regisserats av legenden själv tillsammans med långtida filmkompanjonen Thom Zimny.

Peppermint – premiär 15 oktober
Riley Walker lever ett vanligt förortsliv i Los Angeles när hennes man och dotter blir mördade av medlemmar i en våldsam drogkartell. När hon inte kan få någon rättvisa i domstol försvinner Riley spårlöst. Men fem år senare är hon tillbaka, och har bara en sak i sikte - hämnd. Huvudrollen i actionthrillern "Peppermint" spelas av Jennifer Garner och för regin står Pierre Morel ("Taken").

Slumdog Millionaire – premiär 15 oktober
Feelgood-dramat "Slumdog Millionaire" plockade hem hela åtta statyetter på 2009 års Oscargala, däribland priserna för bästa film och regi. Dev Patel spelar gatpojken Jamal, som chockar alla när han briljerar i indiska ”Vem vill bli miljonär?”. När han anklagas för fusk berättar Jamal historien om sitt liv, och hur hans upplevelser har gett honom svaren på frågorna.

Larry Crowne – premiär 15 oktober
Tom Hanks har både regisserat och spelar huvudrollen som Larry Crowne i denna dramakomedi om en sympatisk man som kämpar med sin ensidiga vardag. Efter att ha fått sparken utan förvarning bestämmer han sig att börja studera igen, trots att han är skuldsatt. På föreläsningarna blir han vän med en grupp studenter, samtidigt som han får känslor för sin vackra föreläsare (Julia Roberts).

3:10 To Yuma – premiär 15 oktober
Russell Crowe och Christian Bale spelar huvudrollerna i denna spännande western som är en nyinspelning av 50-talsklassikern med Glenn Ford. Den skuldsatte ranchägaren Dan ingår i en liten grupp som får i uppdrag att eskortera den ökände revolvermannen Ben Wade till fångtåget till Yuma. De påbörjar en riskabel färd genom apachernas territorium, medvetna om att Wades män också är efter dem.

Det stora blå (Le Grand Bleu) – premiär 15 oktober
Bildskönt franskt verklighetsbaserat drama om den intensiva rivaliteten mellan fridykarna Jacques Mayol och Enzo Molinari, från barndomens Grekland på 1960-talet till de stora dykningstävlingarna ett par årtionden senare. Deras rivalitet och vänskap dras till sin spets när dykdjupen blir allt mäktigare. 80-talets största film i Frankrike, där den sågs av nästan tio miljoner biobesökare.

Mother’s Day – premiär 15 oktober
Den stjärnfyllda dramakomedin "Mother''''''''s Day" utspelar sig just på Mors dag och skildrar olika aspekter av moderskap utifrån några kvinnors liv. Vi får träffa frånskilda Sandy (Jennifer Aniston) vars ex-man är tillsammans med en yngre förmåga, den ambitiösa karriärkvinnan Miranda (Julia Roberts) som inte har några barn och Jesse (Kate Hudson) som har en komplicerad relation till sin mamma.

Sjätte sinnet (The sixth sense) – premiär 15 oktober
Psykologen Malcolm Crowe är tyngd av händelser från det förflutna när han tar sig an åttaårige Cole som lever i ständig rädsla. Cole får förtroende för Malcolm och berättar att han kan se och tala med döda människor som ber honom om hjälp. M. Night Shyamalans stämningsfulla thriller Sjätte sinnet blev en enorm succé och i rollerna syns Bruce Willis, Toni Collette och Haley Joel Osment.

Det femte elementet (The Fifth Element) – premiär 15 oktober
Fantasifull och färgsprakande sci fi-action av med Bruce Willis, Milla Jovovich och Gary Oldman. I en högteknologisk och fartfylld framtid hotas jorden av utomjordiska krafter. Den cyniske taxichauffören Korben Dallas hamnar mitt i konflikten när en mystisk ung kvinna kraschlandar i hans svävartaxi. Tillsammans måste de lösa krisen innan undergången är ett faktum. För regin står Luc Besson som gjort filmer som Nikita, Léon och Det stora blå.

Léon – premiär 15 oktober
Léon (Jean Reno) är en skicklig yrkesmördare som arbetar för ett maffiasyndikat i New York. När korrupta poliser mördar familjen i grannlägenheten känner han sig tvungen att ta hand om den enda som överlever, 12-åriga Mathilda (Natalie Portman, i sin filmdebut). Mathilda vill hämnas och snart lär han henne allt han kan. För regin står Luc Besson som gjort filmer som Det stora blå, Nikita och Det femte elementet.

Non-stop – premiär 15 oktober
Gastkramande amerikansk actionthriller med Liam Neeson och Julianne Moore. Bill Marks är en alkoholiserad polis som flyger inkognito på myndigheternas uppdrag för att upprätthålla säkerheten ombord. Mitt under en flight över Atlanten får Bill en rad SMS som tyder på att någon hotar planet och dess passagerare. Men vem? Bill kastas in i en dödlig kamp mot klockan.

Nikita – premiär 15 oktober
Fransk actionklassiker av Luc Besson med Anne Parillaud i titelrollen. Nikita är en strulig tonåring som är fast i missbruk och kriminalitet. När hon skjuter en polis döms hon till livstids fängelse, men väl bakom lås och bom blir hon uppsökt av en mystisk man som erbjuder henne utbildning och karriär som lönnmördare i franska statens tjänst.

District 9 – premiär 15 oktober
Det har gått 20 år sedan utomjordingarna kom till jorden. Internerade i ett slumområde i Sydafrika lever de i misär och människornas avsky för dem växer för varje dag. Eftersom myndigheterna inte lyckas finna en långsiktig lösning på situationen beslutar man att de en miljon besökarna ska tvångsförförflyttas. Sydafrikansk sci fi i regi av Neill Blomkamp (Elysium) och producerad av Peter Jackson.

Dredd (3D) – premiär 15 oktober
I en dystopisk framtid sträcker sig staden Mega City One över hela USA:s östkust där kriminella gäng styr gatorna. Befolkningen sätter sitt hopp till en fruktad grupp lagens väktare, Judges, som är polis, domare och bödlar i ett. Sci fi-action efter den brittiska kultserietidningen med samma namn. I rollerna syns Karl Urban, Olivia Thirlby och Lena Headey.

Warrior – premiär 15 oktober
Två bröder som inte har haft någon kontakt sedan tonåren återförenas under brutala förhållanden när de ställer upp i samma kampsportstävling. Konfronterade med sin trassliga familjesituation tvingas de att mötas både i och utanför ringen, samtidigt som en stor prissumma hägrar. Laddat actiondrama med Tom Hardy och Joel Edgerton. Deras far spelas av Nick Nolte som Oscarnominerades för bästa biroll.

Halvdan Viking – premiär 26 oktober
Svensk familjefilm om 11-årige Halvdan Viking som bor i Östbyn och har en pappa som gett sig av på plundringsfärd. Men Halvdan är ingen "riktig” viking. Han haltar, har dåligt självförtroende och saknar en vän. Men så en dag i skogen möter han plötsligt den orädda kungadottern Meia från fienderna i Västbyn. "Halvdan Viking" bygger på bokserien av Martin Widmark som också skapat "LasseMajas detektivbyrå".

Motherless Brooklyn – premiär 29 oktober
Kriminaldrama från 1950-talets New York där privatdetektiven Lionel Essrog letar efter de som ligger bakom mordet på hans mentor, Frank. Sökandet kompliceras av att Lionel lider av tvångssyndrom och Tourettes, men hans fotografiska minne är ett ess i rockärmen. Huvudrollsinnehavaren Edward Norton regidebuterar med detta kriminaldrama som bygger på Jonathan Lethems hyllade bok Moderlös i Brooklyn.

Erna i krig – premiär 29 oktober
Året är 1918, första världskriget rasar i Europa och tyskarna behöver mer folk. På södra Jylland bor Erna med sin 16-årige svagbegåvade son Kalle. När den sonen kallas in för att kämpa för tyskarna ser Erna inget annat val än att förklä sig till manlig soldat och följa med sonen hela vägen till frontlinjen. Danskt krigsdrama med Trine Dyrholm och Ulrich Thomsen.

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår