Film filmrecension

SWEET GIRL

Att göra en thriller om onda läkemedelsföretag som maximerar profit utan en tanke på det mänskliga lidande och död man orsakar kan tyckas vara att skjuta på öppet mål.

Annons:

 

ONÖDIGT INVECKLAT

Förra året närmade sig antalet avlidna till direkt följd av opiatkrisen, den andra stora epidemi som grasserar i delar av staterna för närvarande, svårgreppbara 100 000.

Även om Brian Andrew Mendozas regidebut bokstavligt talat tar sikte på en annan aspekt av amerikas trasiga sjukvårdssystem är det i slutändan samma korruption det handlar om. Lagstiftare kan ta emot stora summor från företag utan att jävlagstiftningen går igång per automatik.

Några av offren för dessa missförhållanden är Ray och Rachel Cooper (Jason Momoa och Isabela Merced). De kan bara maktlöst se på när fru respektive mamma tynar bort i en svårbehandlad form av cancer.
Ray bestämmer sig för att hämnas på de som drog tillbaka ett potentiellt räddande preparat från marknaden och som han anser vara direkt skyldiga till hustruns död: cheferna, riskkapitalisterna och politikerna som understödjer läkemedelseföretaget BioPrime.

Kombinationen visselblåsare/vigilante med en ung tjej i släptåg får såklart diverse varningsflagg att dyka upp för undertecknad. Som tidigare noterats i denna tidning är barnvaktsgenren inte någon favorit.
Tyvärr slutar det inte där, utan Mendoza bränner på med en del måttligt motiverade vändningar som man ser på långt håll.

De prövar trovärdigheten bortom bristningsgränsen och blåser bort det engagemang man ändå lyckas uppbåda för Momoas everyman underdog i ojämn kampen mot staten och kapitalet. 

 

SWEET GIRL

 

ACTION, THRILLER

Producerad: 2021

Format: SVOD 16:9 HD
Utgivare: Netflix

Längd: 110 min

 

Betyg: 3

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår