Film tv-serier

Här är alla filmer, serier och dokumentärer som har premiär i januari.

Nu får vi se Beck-gruppen utmanas med ett nytt fall när nya Rage Room har premiär, den klassiska pusseldeckaren Dalgliesh som är baserad på P.D. James bästsäljande böcker, den politiska satirserien Braindead och prisbelönta filmen And Then We Danced.

 

Orginaltitlar från C More i januari

Beck 44 – Rage room – premiär 21 januari
En man hittas brutalt mördad vid ett löpspår i skogen. Alex, Steinar och Martin är på plats och påbörjar utredningen. Samtidigt återupptar Josef relationen med en tidigare flickvän från skoltiden vars pappa nyligen omkommit i en plötslig hjärtinfarkt vid ett rån. Josef går emot sin chefs direktiv och påbörjar en inofficiell utredning, vilket försätter honom i en komplicerad jävsituation.

Heartbeats – premiär 12 januari
Svensk dramaserie, baserad på den norska tittarsuccén med samma namn. Mio och Anders är båda i 20-årsåldern och bor i samma stad, men de lever helt olika liv. En varm sommarkväll går de hem ihop. Båda tror att de aldrig kommer att ses igen, men ödet vill annorlunda... Heartbeats är en vibrerande historia där en oskyldig flirt ställer våra huvudpersoner inför ett livsavgörande beslut.

 

Serier på C More i januari

Hemligt hav – premiär 3 januari
Svensk dokumentärserie. Året är 1984 och kalla kriget ligger som en tät dimma över öst och väst. I en roddbåt mitt ute på Ålands hav befinner sig två svenska tonårsflickor i sjönöd. Frusna och medtagna väntar de på räddning. Plötsligt hamnar de öga mot öga med en ubåt. Det blir ett möte som kommer förändra flickornas liv för alltid. Här berättar de om ett livslångt sökande efter sanningen.

BrainDead – premiär 5 januari
Följ med bakom kulisserna i Kapitoleum, där utomjordiska insekter i hemlighet har börjat angripa kongressledamöternas hjärnor. Den nytillträdde senatorsassistenten Laurel Healy är en av få som inser vad som pågår och snart vilar världens öde i händerna på en liten skara skräckslagna tjänstemän. BrainDead är en politisk satirserie av skaparna bakom The Good Wife och The Bite.

Sjuksystrarna på Fredenslund, säsong 3 – premiär 9 januari
Det är höst år 1953 och sammanslagningen mellan Fredenslund och Sankt Helene är ett faktum. Margrethe ser skeptiskt på när syster Elisabeth tar plats i sjukhusledningen, för bakom fasaden och hennes hövliga leende döljer sig allt annat än goda kristna värderingar. Från Sankt Helene kommer också Anna och Elses nya rumskamrat Marie, som visar sig bära på en stor hemlighet.

Law & Order: Organized Crime season 2 – premiär 11 januari
Amerikansk kriminalserie om New York-polisen Elliot Stabler (Christopher Meloni). Andra säsongen bjuder på tre större fall fördelade på åtta avsnitt vardera och först ut väntar ett tufft undercoveruppdrag för Elliot Stabler. Förutom att vi får fortsätta att följa Dylan McDermotts karaktär Richard Wheatley får vi även stifta bekantskap med nya bovar, däribland Albi som spelas av tuffingen Vinnie Jones (Lock, Stock and Two Smoking Barrels).

Professor T – premiär 13 januari
Brittiskt kriminaldrama. Den genialiske kriminologen professor Jasper Tempes råder polisen i brottsutredningar som tycks vara omöjliga att lösa. Men med sina säregna metoder och starka personlighet lyckas han ständigt gå polisen på nerverna och skaffa sig en hel del fiender. Samtidigt brottas professor T med jobbiga minnen från sin barndom och en excentrisk mamma som han behöver hantera.

Berlin Station, säsong 1-3 – premiär 14 januari
I den amerikanska spionserien Berlin Station möter vi Daniel Miller, en nutida agent som anländer till CIA-basen i Berlin, Tyskland. Millers hemliga uppdrag är att fastställa identiteten på en berömd visselblåsare som går under namnet Thomas Shaw. Under guidning av mentorn Hector DeJean inser Miller snabbt att agentlivet inte bara är farligt, utan också fullt av svek och moraliska kompromisser.

Dalgliesh – premiär 17 januari
Klassisk pusseldeckare, baserad på P.D. James bästsäljande böcker. Följ med till 1970-talets England där polisen och poeten Adam Dalgliesh (Bertie Carvel) löser ovanliga mord på den annars så pittoreska landsbygden. Samtidigt bär han på en stor sorg över sin nyligen bortgångna hustru. Varje mordmysterium i denna nyproducerade kriminalserie är fristående och spänner över två avsnitt vardera.

Summer House, säsong 6 – premiär 18 januari
I realityserien Summer House får vi följa en grupp unga livsnjutare som knyter nära band på en av den amerikanska östkustens mest exklusiva platser. Varje helg under sommarmånaderna lämnar de sina arbeten i storstaden för att bo tillsammans i en gemensam strandvilla i Hamptons. Detta sammansvetsade gäng vet hur man har det roligt och utnyttjar sitt lyxiga sommarställe till max. 

The Good Wife, säsong 1-3 – premiär 24 januari
När Alicias make Peter döms till fängelse i samband med en prostitutionshärva ändras hennes liv radikalt. Efter att ha övergett sin karriär för sin makes skull blir hon nu tvungen att ge sig ut i arbetslivet igen som advokat. Samtidigt påverkar Peters svek hela familjen och journalister gräver efter nya detaljer i skandalen. The Good Wife är en amerikansk dramaserie med Julianna Margulies.

Bäst före – säsong 1 premiär 24 januari, säsong 2 premiär 31 januari
Norsk komediserie. Lenas liv vänds uppochned när hon förlorar både jobbet och sin make på sin 40-årsdag och hon måste lära sig att stå på egna ben. Hon tar ett jobb på ett ålderdomshem och kastar sig ut i singeldjungeln. Men det blir inte helt enkelt när man levt familjeliv hela sitt vuxna liv, och allting försvåras ytterligare när hon tvingas samsas med exmaken och hans nya tjej.

Botched, Säsong 7b – premiär 26 januari
Den konstgjorda skönhetsindustrin blomstrar världen över, men för somliga patienter leder jakten på ytlig perfektion till katastrofala resultat. Följ dramatiken när missnöjda patienter vänder sig till de världsberömda plastikkirurgerna Paul Nassif och Terry Dubrow i hopp om att återkalla ingrepp som har gått fruktansvärt snett. Botched är en amerikansk realityserie från Hayu om plastikkirurgins baksida.  

Below Deck Down Under – premiär 28 januari
Below Deck är en realityserie om livet bakom kulisserna på ett lyxfartyg för den glamorösa överklasseliten. Här jobbar en grupp singelmänniskor som alla brinner för livet till havs och som ständigt kämpar för att tillfredsställa sina kräsna passagerare. Below Deck: Down Under är den första säsongen inspelad i Australien.

 

Filmer på C More i januari

The Hustle – premiär 1 januari
Sofistikerade Josephine (Anne Hathaway) och småfifflaren Penny (Rebel Wilson) är två svindlare som stöter ihop på Rivieran. Efter visst gruff om reviret bestämmer de sig för att göra gemensam sak, med siktet inställt på att lura pengar av en internetmiljonär. Komedin The Hustle är en nyinspelning av  Rivierans guldgossar (1988) som i sin tur byggde på Bedtime Story (1964).

Filmer från SF, 55 nya titlar – premiär 1 januari
Inkluderar bland annat titlar som Låt den rätte komma in, Flykten till framtiden, Känn ingen sorg, Tårtgeneralen, Så ock på jorden och Den blomstertid nu kommer.

Reclaiming Amy – premiär 2 januari
Tio år efter att Amy Winehouse så tragiskt gick bort kommer en dokumentär där de som kände henne bäst berättar om sin älskade dotter och vän. Hennes mamma Joan, som inte gett några längre intervjuer förut, har blivit sjuk i MS och vill nu ge sin version av dottern, som motvikt till medias bild. Här möter vi också pappa Mitch och Amys fyra närmaste vänner som inte heller pratat offentligt tidigare.

Booksmart – premiär 18 januari
De tonåriga vännerna Amy och Molly har pluggat hårt hela high school för att komma in på ett bra college. De har lyckats bra men det känns som att de missat något, så sista kvällen ska de ta igen allt festande från hela high school. Den hyllade komedin Booksmart markerar regidebut för Olivia Wilde, känd som skådespelare, och i rollerna syns Beanie Feldstein (Lady Bird) och Kaitlyn Dever (Justified).

Freddie – The Final Act – premiär 20 januari
Rosad dokumentär om superstjärnan Freddie Mercurys sista år och hur hans band Queen anordnade en stjärnspäckad minneskonsert på Wembley Stadium, för att både hylla hans liv och sätta ljus på de rådande fördomarna kring hiv och aids. I intervjuer möter vi såväl Queen-medlemmarna Brian May och Roger Taylor, som vänner, familj och flera av konsertens gästartister.

Mysteriet om herr Länk – premiär 20 januari
Äventyraren sir Lionel Frost anser sig vara världens främsta upptäckare av mytologiska varelser. Herr Länk å sin sida tror sig vara den sista av sitt slag. Tillsammans med den uppfinningsrika Adelina Fortnight beger sig denna trio ut på en resa för att söka herr Länks avlägsna släktingar i den sagolika dalen Shangri-La. Animerat äventyr av bolaget bakom filmer som Coraline och ParaNorman.

Playing with Fire – premiär 20 januari
Familjekomedi där vi möter Jake Carson (John Cena) som leder en grupp tuffa brandmän i specialstyrkan Smokejumpers som bekämpar eldsvådor i Kaliforniens oländiga skog- och bergstrakter. Men när de räddar tre barn från en stuga får det sitt tuffaste uppdrag någonsin - att vara barnvakt åt tre ungar som flyttar in på stationen.

And Then We Danced – premiär 21 januari
Merab är dansare och sliter hårt för att nå sin dröm om en plats i det georgiska huvudkompaniet. Men hans tillvaro vänds upp och ner den karismatiske Irakli dyker upp. Nykomlingen väcker Merabs längtan och åtrå. Känslor som innebär att han riskerar att förlora allt han har kämpat för. Levan Akins rosade drama belönades med fyra Guldbaggar - för bästa film, manlig huvudroll, manus och foto.

The Sun is Also a Star – premiär 28 januari
Blixtförälskelse uppstår under en magisk dag i New York, när romantikern Daniel möter pragmatikern Natasha. Gnistor flyger omedelbart mellan dessa två främlingar, som kanske aldrig hade träffats om inte ödet slagit till. Men kommer de två ungdomarna att kunna gå från blixtförälskelse till evig kärlek? Det romantiska dramat The Sun Is Also a Star bygger på boksuccén "Idag är allt" av Nicola Yoon.

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår