filmrecension

NIGHT TEETH

Blodfattigt och såsigt vampyruppror på mer än ett sätt.

Annons:

 

Det var ett tag sen vampyrer var trendiga.

Den här såsiga Netflix-filmen kommer inte att ge genren någon nyrenässans.

Premissen är enkel: efter en vapenvila har vampyrer och människor levt i fred i tre generationer.

I Los Angeles har stans styrande en hemlig pakt med vampyrerna. Nattvarelsernas hemlighet är skyddad om de bara följer tre regler – låt inte människorna få veta att vampyrerna existerar, sug inte blod från de ovilliga och åk aldrig till (stadsdelen) Boyle Heights utan tillåtelse.

Det skiter sig förstås omgående. Annars hade det ju inte blivit någon film.

Victor (Alfie Allen) är en av vampyrernas fem mellanchefer. Han har tröttnat på vapenvilan och bestämmer sig för att göra uppror, döda klanens andra chefer och själv överta världsherraväldet.

Jay (Raúl Castillo) är ledare för vampyrjägargänget Nattlegionen och får nys om detta. Tillsammans med sitt crew ska han stoppa Victors planer. Då hinner Jay inte sköta sitt jobb som frilanschaufför. Istället hoppar hans halvbror, collegestudenten Benny (Jorge Lendeborg Jr.) in och tar hans körning.

När Benny plockar upp två snygga tjejer, Blaire (Debby Ryan) och Zoe (Lucy Fry), och får order om att köra dem runt till olika fester under natten anar han inte att de är vampyrer från Victors gäng och högst delaktiga i det pågående upproret mot vapenvilan.

En amerikansk recensent beskrev filmen som ”Blade möter Buffy, vampyrjägaren möter The Hunger”. Men jag ser väldigt lite av Blade och The Hunger i denna trötta, tröga och tråkiga soppa. Det är blodfattigt, på mer än ett sätt – och platt, styltigt och klyschigt. Dessutom känns filmens multikulturella fernissa bara ansträngt inställsam.

Nej, det här är en rulle som suger – och inte på ett bra sätt om man gillar vampyrer. 

 

NIGHT TEETH

SKRÄCK

Producerad: 2021

Format: SVOD 16:9 HD

Utgivare: Netflix

Längd: 108 min

 

Betyg: 3

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår