filmrecension

THE UNHOLY

Mirakelspektakel i klichéfylld skräckfilm.

 

MIRAKELSPEKTAKEL
Dekade journalisten Gerry Fenn (Jeffrey Dean Morgan) har ett par år efter att ha blivit påkommen med att fabricera nyheter fallit mycket långt från sin tidigare topposition på en stor dagstidning. Nu är det kaffekask till frukost och att skriva krattigt click bait för nätpublikationer som gäller.

Men på ett av dess uppdrag till en småstad i Massachusetts förnimmer han något som leder in på en historia med påstått kristna mirakel och annat djävulskap som ingredienser.

Är det verkligen Maria Guds moder som botat den unga flickan Alice (Cricket Brown) från dövhet och talar till henne? Eller har hon fått kontakt med något betydligt mer illavarslande med koppling till stadens mörka historia? Ledtråd: titeln!

Klichébingobrickan fylls upp oerhört fort under tittandet på denna katolska pekoral som ståtar med lånta fjädrar från första scenen knyckt från Mario Bavas Black Sunday till den sista. James Herberts roman Shrine, vilken manuset bygger på, känns det inte som att man plockat särskilt mycket från.

Men visst, är detta ens första tur på den kristna skräckkarusellen finns här kanske fullt tillräckligt med hoppa-till-skrämsel byggd på skränbas och fula datoranimationer. 

 

THE UNHOLY

SKRÄCK

Producerad: 2021

Format: BD 2.39:1, DTS-HD MA 5.1

Utgivare: SF

Längd: 99 min

 

Filmen 4

Bilden 8

Ljudet 8

Extramaterial -

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår