filmrecension tv-serier

MADE FOR LOVE

Svart humor i skruvad tech-satir.

Efter tio år har en olycklig Hazel (Cristin Milioti) fått nog av sitt destruktiva äktenskap, sin överkontrollerande man Byron (Billy Magnussen) och att leva instängd i en lyxig, högteknologisk fästning mitt ute i öknen.

Men maken, en störd tech-miljardär och chef för det globala Gogol-imperiet, vill inte höra talas om någon skilsmässa. I smyg planterar hans specialister ett chip (”Made For Love”) i Hazels hjärna som gör att han kan övervaka henne dygnet runt, både fysiskt och psykiskt - och till och med se och höra vad hon ser.

När Hazel lyckas rymma från ”The Hub” får hon nys om chippet via en avhoppad mellanchef. Panikslagen inser hon att Byron och hans stab enkelt kan spåra hennes minsta rörelse och nu är henne hack i häl.

I ett desperat rop på hjälp söker Hazel upp sin försupne far Herbert (Ray Romano) som hon inte haft kontakt med på åratal och som bor med en sexdocka i en sjaskig håla ute på vischan.

Underhållande skruvat drama med svart humor och bra skådisar, baserat på seriens skapare Alissa Nuttings egen bok med samma namn. Hela Hazels backstory skildras rappt och roligt i återkommande tillbakablickar.

Cristin Milioti (How I met Your Mother) är som klippt och skuren för den här rollen. Men säsong två (kommer 2022) kan jag nog klara mig utan. Det känns inte som om det finns så mycket mer att berätta för att rättfärdiga en fortsättning. Fast jag kan ha fel. 

 

MADE FOR LOVE

DRAMA/KOMEDI

Producerad: 2021

Format: SVOD 4k Ultra HD, Dolby Vision 5.1

Utgivare: HBO Max

Längd: Säsong 1, 8 x 25 min

Betyg: 6

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår