filmrecension Hemmabio #5 2022

OUTER RANGE

Långtråkigt prettoflum om tidshopp.

Annons:

LÅNGTRÅKIGT PRETTOFLUM OM TIDSHOPP

Jag hade vissa förväntningar på det här.

Jag kan tänka mig att Prime Video hade ambitionen att göra en True Detective med en övernaturlig twist och Alice i Underlandet-estetik.

Men det fungerar inte alls.

Jag tröttnar snabbare än Chris Rock hann tänka ”Vafan var det som hände?” på Oscargalan.

Det första avsnittet är helt obegripligt.

Det andra gör mig inte mycket klokare.

Efter det tredje avsnittet hade jag gett upp om jag inte behövt recensera serien.

 

 

Det blir aldrig skruvat på ett bra sätt. Det är inte Twin Peaks-flummigt eller Lost-bisarrt. Bara konstigt, rörigt och ointressant om människor och berg (!) som spårlöst försvinner och sen dyker upp igen.

En av de som försvunnit är svägerskan till ranchägaren Royal Abbott (Josh Brolin). Hon har varit saknad i nio månader nu. Den lätt dysfunktionella familjen tvingas också stångas mot grannen Wayne Tillerson (Will Patton) som vill överta Abbotts gård och mark.

När en av Tillersons söner hittas mördad i den lilla hålan på Wyomings slättmarker tar ryktena fart och spänningen stegras mellan invånarna, inte minst mellan Abbotts och Tillersons.

Övernaturligheterna börjar när Royal möter den unga, kufiska slackern Autumn (Imogen Poots) som tältar på hans ägor. Då får vi också veta att han döljer en hemlighet som har med tidsresor att göra. Men någon spänning uppstår aldrig. Det är bara prettoflummigt kvasi-intellektuellt och bedövande långtråkigt. 

 

 

OUTER RANGE

 

SCI FI/DRAMA

Producerad: 2022

Format: SVOD 16.9 HD

Utgivare: Prime Video

Längd: 8 x ca 45 min.

Betyg: 3

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår