filmrecension tv-serier

INVASION – SÄSONG 1

Navelskådande diversion.

Annons:

 

Den utomjordiska invasionen är ett vanligt förekommande scenario inom Sci-Fi, men det berättas ofta utifrån ett givet mönster. Den tidiga föraningen, konstiga fenomen, första kontakten, strider, flykt och förödelse. Redan i H.G. Wells roman Världarnas krig från 1898 förekom upplägget.

Apples serie Invasion har också med det, men i bakgrunden. Vi får följa ett antal människor mitt i sina egna liv och existentiella kriser, när plötsligt något underligt börjar hända. En sheriff i Oklahoma, en japansk astronaut, några pojkar i London, en fåraherde i Jemen.

Här finns många kvaliteter, inte minst en påkostad produktion inspelad runt om i världen. Inledningsvis finns det också något som funkar med det splittrade perspektivet, där människor har helt olika kunskap om vad som händer. Vad blir viktigt i olika situationer? Vilka ger upp och vilka kämpar på?

Men allt eftersom serien fortgår blir denna Robert Altmanska approach allt mer ansträngd. Skulle gamla trivialiteter ältas när världen står i lågor och utomjordiska varelser klättrar runt på ruinerna?

Jag är egentligen mycket för filosofisk och introspektiv Sci-Fi, om det finns en bra historia som grund. Det saknar Invasion

 

INVASION – SÄSONG 1

 

SCIENCE FICTION

Producerad: 2021

Format: 16:9 HD, Dolby Stereo

Utgivare: Apple TV+

Längd: 505 min

Betyg: 6

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår