filmrecension tv-serier

THE CLEANING LADY

Blodigt städjobb i las vegas

 

BLODIGT STÄDJOBB I LAS VEGAS

Thony (Élodie Yung) är läkare hemma i Filippinerna.

Nu befinner hon sig i Las Vegas i väntan på att hennes femårige son ska få en livsavgörande benmärgstransplantation, trots att deras uppehållstillstånd löpt ut. För att försörja sig jobbar Thony som städerska tillsammans med sin svägerska Fiona (Martha Millan) som också lever som papperslös med sina två barn.

En kväll råkar Thony bevittna ett mord i en gangsteruppgörelse. Enda orsaken till att hon själv undkommer med livet i behåll är att hon lyckas övertala mobstern Arman (Adan Canto) att hon som städexpert kan avlägsna vartenda spår av dådet. Thony håller sitt löfte och är så övertygande att hon blir anlitad att fortsätta göra rent efter varje blodigt maffiabrott.

Thony får också betalt för att agera maffians hemliga läkare. Det är pengar hon inte kan säga nej till, de betalar sonens mediciner och svindyra stamcellsbehandlingar. När FBI kommer syndikatet på spåren hamnar Thony mellan två sköldar och kräver att hon blir informatör för att slippa bli deporterad.

Även om det blir lite för mycket såpa-känsla mellan varven är det här en rätt underhållande remake på argentinska La Chica Que Limpia (2017). Samtidigt känns det också lite tunt. Jag har svårt att se att man kan dra ut händelserna till ytterligare en säsong utan att tappa den nerv och det driv som gör att jag vill se klart hela säsong ett. 

 

THE CLEANING LADY

DRAMA

Producerad: 2021

Format: SVOD 16:9 HD

Utgivare: HBO Max

Längd: 7 avsnitt x cirka 45 minuter

 

Betyg: 6

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår