tv-serier

The Invisible Pilot

Historien om Gary Betzner är bevis på att verkligheten överträffar dikten och bara kan hända i Amerika.

 

"Historien om Gary Betzner är bevis på att verkligheten överträffar dikten och bara kan hända i Amerika”

Så inleds dokumentären The Invisible Pilot (HBO Max). Betzner är en våghalsig, extremt skicklig pilot och berömd i trakterna kring den lilla hålan Hazen i Arkansas.
Här försörjer han sig som besprutningspilot och lever ett stillsamt, välbärgat och lyckligt liv tillsammans med fru och barn.

En dag i september 1977 sätter de sig i bilen för att åka och köpa glass. Men mitt på bron över White River stannar Betzner plötsligt bilen och kliver ur. Sen hoppar han från bron och försvinner i flodens djup. Familj, vänner och bekanta är chockade. Ingen kan förstå varför Betzner plötsligt begick självmord – och på ett så märkligt sätt.

Ryktena går om att Betzner var insyltad i knarksmuggling och den lokala Dixie-maffian. Men polisen hittar inga bevis för det och hans kropp återfinns aldrig. Försvinnandet är ett enda stort mysterium.

Men redan halvvägs in i det första avsnittet av miniserien tar historien en lika förbluffande som bisarr vändning. Det är en galen, tragisk och underhållande berättelse som rullas upp.

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår