filmrecension

SMAKEN AV HUNGER

Ojämnt, men finstämt restaurangdrama med Nikolaj Coster-Waldau.

 

OJÄMNT, MEN FINSTÄMT RESTAURANGDRAMA

Äkta paret Carsten (Nikolaj Coster-Waldau) och Maggie (Katrine Greis-Rosenthal) driver tillsammans den nyöppnade lyxrestaurangen Malus, samtidigt som de sliter för att få ihop vardagspusslet med barn, ekonomi och äktenskapstrassel.

Drömmen om att få en stjärna i den prestigefulla Michelin-guiden knackar på dörren när ryktet når dem att en representant är i stan och provsmakar sig runt på krogarna. Samtidigt får Carsten ett anonymt brev. Chockad läser han: ”Din fru älskar en annan.”

Det är ett finstämt, men ojämnt triangeldrama serverat av Thomas Vinterberg som regisserat och skrivit manus ihop med Tobias Lindholm. Här finns en del logiska luckor som stör, men som revanscheras av främst Coster-Waldau och Greis-Rosenthal. Det sprakar verkligen om paret och båda briljerar med inlevelse och passion för sina karaktärer.

Det stora problemet är Charlie Gustafsson (Vår tid är nu) som drar ned hela filmen. Han ser ut som han är femton år och är totalt malplacerad i rollen som den svenske kocken Fredrik och Maggies älskare. Han är på tok för valpig och för dålig som skådis för att övertyga om känslorna som blossar upp mellan Fredrik och Maggie.

Jag köper inte alls deras kärlekshistoria. Den känns avslagen och övertygar inte för fem öre. Annars är det ett välspelat och trivsamt drama med precis det rätta danska ”hygget”. 

 

SMAKEN AV HUNGER

DRAMA

Producerad: 2021

Format: Dvd 16:9 DD 5.1

Utgivare: Studio S

Längd: 99 min

 

Filmen: 6

Ljudet: 8

Bilden: 8

Extra: -

 

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår