Film tv-serier

premiärer på C More i januari

Kika på vildmarksäventyr för unga i Wild Kids, storslagna visioner i Padeldrömmar och en hel drös nya filmer, serier och udda dokumentärer.

C More Originals

Wild Kids – premiär 6 januari
Lejonen och Björnarna möts i Järvsös vildmark med ett mål i sikte - att vinna årets Wild Kids och drömresan till Tanzania där en fantastisk safariupplevelse väntar. De tuffa tävlingarna börjar direkt, men i skogen lurar ytterligare ett lag. De blir bara starkare och starkare och de vill inget hellre än att få vara med i tävlingen. Låt äventyret börja!  

Padeldrömmar – premiär 20 januari
Fabian, 36, och Hasse, 53, är ett omaka kompispar som driver en halvdan badmintonhall i en sömnig svensk småstad. Plötsligt ser en unik möjlighet som kan ändra på allt. Padel! Med en egen padelhall skulle Hasse övervinna sin dåliga självkänsla och få bättre kontakt med sina barn. Och Fabian skulle kunna frigöra sig från sin överbeskyddande mamma, och kanske till och med få en flickvän? Premiär även på TV4 kl 21.30 och TV4 Play samma dag.

Walter Presents

Code 37, säsong 2 – premiär 9 januari
I den andra säsongen fortsätter Hannah Maes och hennes team att konfronteras med brutala och obehagliga sexualbrott begångna i den belgiska staden Gent. Den orädda Hannah är fast besluten om att lösa varenda fall, samtidigt som hon försöker att hitta den förövare som en gång våldtog hennes mamma, ett brott hon själv tvingades bevittna som liten.

Time is a Killer – premiär 23 januari
Sommaren 1989. Unga Clotilde och hennes familj firar semester som vanligt i en by på Korsika, men denna gång slutar resan i tragedi. Bilen de färdas i får plötsligt sladd och kraschar brutalt, med Clotilde som enda överlevande. Många år senare återvänder hon till ön för att bearbeta sorgen på nytt, men snart upptäcker hon att det ligger mer bakom dödsolyckan än hon tidigare trott. Höjdpunkter från BritBox

Hullraisers – premiär 4 januari
Välkommen till Hull! Den brittiska komediserien Hullraisers är baserad på den israeliska succéserien Little Mom, och handlar om några vänner i staden Kingston upon Hull i östra England. Toni (Leah Brotherhead) kämpar med sina skådespelardrömmar. Hennes syster Paula (Sinead Matthews, från Stolthet och fördom) kämpar med sina barn, och deras vän Rana (Taj Atwal) njuter av livet som barnfri.

The North Water – premiär 11 januari
I den brittiska dramaserien The North Water följer vi den före detta fältkirurgen Patrick Sumner (Jack O''''Connell) som år 1859 försöker fly sitt förflutna. Därför ansluter han sig till en valexpedition i Arktis för att tjänstgöra som skeppsläkare ombord. Men snart möts han av ännu större fasor än de han försöker lämna bakom sig. Serien är baserad på boken med samma namn skriven av Ian McGuire.

Stonehouse – premiär 17 januari
Ett drama i tre delar baserat på den brittiska parlamentsledamoten John Stonehouses extraordinära uppgång och fall. Som en högtflygande medlem av Harold Wilsons Labour-regering och en till synes hängiven familjefar, spricker fasaden i Stonehouses perfekta liv då rykten om bedrägeri och spionage börjar florera. Det visar sig att medan Stonehouse (Emmy-pristagaren Matthew Macfadyen – Succession, Pride and Prejudice, Spooks) har klättrat på den politiska stegen, har han också haft hemliga relationer – med sin sekreterare Sheila Buckley (Emer Heatley – Showtrial) och skuggfigurer i Prag – det kommer att hota honom personligen och professionellt.

En engelsk skandal – premiär 18 januari
Den prisbelönta brittiska serien En engelsk skandal är baserad på verkliga händelser. Under 1960-talets mitt är homosexualitet fortfarande olagligt i Storbritannien, och helt otänkbart för en politiker med ambitioner. Hugh Grant gör huvudrollen som Jeremy Thorpe, partiledaren som ställdes inför rätta för mordet på en före detta älskare som hotade att avslöja sanningen om parets förflutna.

 

Filmer och dokumentärer på C More i januari 

Savannens hjältar (2010) – premiär 1 januari
Tysk animerad familjekomedi från 2010. Lejonet Socrates och surikaten Billy lever ett lättsamt liv på Afrikas savann, men när vårfloden uteblir ger sig de två vännerna ut på ett äventyr för att ta reda på vad som hänt med det livsviktiga vattnet. Snart upptäcker de att människorna byggt en stor damm för sitt eget nöjes skull, vilket hindrar vattnets väg.

LasseMajas detektivbyrå - Tågrånarens hemlighet (2020) – premiär 1 januari
Lasse och Maja har fått sin detektivbyrå nedlagd av polischefen i närliggande Kristinelund. Men så behöver lilla Klara hjälp att bevisa att hennes pappa Ferdinand är oskyldig till det stora tågrånet han dömts för. Lasse och Maja ser nu sin chans att få upprättelse. Men snart ska ett nytt kassaskåp transporteras och samtidigt har Ferdinand rymt från finkan.

LasseMajas detektivbyrå - Det första mysteriet (2018) – premiär 1 januari
Hur gick det egentligen till när Lasse och Maja träffades för första gången? Följ med på det allra första fallet för LasseMajas detektivbyrå - ett spännande äventyr som börjar när en bok blir stulen från Vallebyskolan. Boken bär på en mystisk hemlighet och plötsligt är alla på skolan misstänkta, från vaktmästaren till bibliotekarien och självaste rektorn - men vem är egentligen tjuven?

På heder och samvete (1992) – premiär 1 januari
Dramathriller i rättegångsmiljö om advokaten Daniel Kaffee (Tom Cruise) som får i uppdrag att försvara två marinsoldater anklagade för mord på en kamrat. Det leder bland annat till en numera klassisk konfrontation med hårde överste Jessup (Jack Nicholson). För regin står Rob Reiner efter ett manus av Aaron Sorkin (Vita huset), och i övriga roller syns Demi Moore, Kiefer Sutherland och Kevin Bacon.

Måndag hela veckan (1993) – premiär 1 januari
Komediklassiker om den cyniske tv-meteorologen Phil Connors (Bill Murray) som motvilligt reser till småstaden Punxsutawney för att göra reportage om ett väder-siande murmeldjur, i sällskap med sin producent (Andie MacDowell) och kameraman (Chris Elliott). Men det blir ingen snabb tripp som förväntat. Här i småstaden ska Phil få genomleva samma dag om och om igen, tills han lärt sig något om livet.

Jakten på lycka (2006) – premiär 1 januari
Kring hemlöshet och hopp om en bättre framtid kretsar detta drama med verklig förlaga där Will Smith spelar en försäljare vars liv ställts på ända när han hamnar i svåra finansiella trångmål. Han måste nu göra sitt yttersta för att ställa saker tillrätta för sig själv och sin son. Smith nominerades till såväl en Oscar som en Golden Globe för sin insats i rollen som Chris Gardner.

Desperado (2005) – premiär 3 januari
Den mystiske revolvermannen El Mariachi (Antonio Banderas) anländer till en liten mexikansk stad för att ta hämnd på en lokal gangster och hans hejdukar. Han möter stort motstånd men får hjälp av bokhandlaren Carolina. Stilsäker actionwestern av Robert Rodriguez (Sin City, From Dusk till Dawn) som även markerade stort genombrott för Salma Hayek i den andra huvudrollen.

Queen Bees (2021) – premiär 5 januari
Pensionären Helen är fäst vid sitt hus och inte vill flytta, trots dotterns försök. Men när huset ska renoveras tvingas hon ändå bo en månad på Pine Grove, en tjusig resort för äldre. Här träffar hon snart en spännande man, men också Queen Bees - en trio översittare som styr och ställer som "Mean Girls med trygghetslarm". Dramakomedi med bland andra Ellen Burstyn och James Caan, i hans sista film.

Jean Paul Gaultier: Freak & Chic (2018) – premiär 11 januari
Dokumentär om modeskaparen Jean-Paul Gaultier och hans projekt att realisera en barndomsdröm - en revy på den anrika teatern Folies Bergère i Paris. Men det här är inte vilken föreställning som helst. Hans självbiografiska Fashion Freak Show är en extravagant kabaret som blandar sång, dans, teater och mode - här filtreras 50 år av populärkultur genom den färgstarke och lekfulle modevisionären.

Mysteriet i Saint-Tropez (2021) – premiär 12 januari
Fransk kriminalkomedi som utspelar sig på Rivieran 1970. Den rike baron Tranchant misstänker att någon mixtrat med bromsarna på hans frus bil. Han ringer sin mäktige vän Chirac i Paris och ber honom skicka någon av sina bästa poliser för att utreda mordförsöket. Tyvärr är alla de bästa upptagna med annat, så i stället går uppdraget till den klumpige otursfågeln inspektör Jean Boulin.

Police (2020) – premiär 12 januari
Franskt kriminaldrama om tre olika poliser i Paris - Virginie, Erik och Aristide - som på varsitt håll försöker hålla ihop sina privatliv samtidigt som de handskas med det dagliga våldet på gatorna. En kväll får de tre ett ovanligt uppdrag; att eskortera en illegal invandrare som ska utvisas. Men när de upptäcker att han sannolikt kommer att dödas i sitt hemland ställs de inför ett svårt dilemma.

Cinquième Set (2020) – premiär 14 januari
Franskt sportdrama om en tennisspelares sista satsning. Thomas beskrevs en gång i tiden som ett underbarn men han fick aldrig den tenniskarriär han drömde om. 37 år gammal bestämmer han sig för att göra ett sista försök att kvala in till Franska öppna mästerskapen, trots sin ålder och ett ömmande knä. Huvudrollerna i Ett sista set spelas av Alex Lutz, Kristin Scott Thomas och Ana Girardot.

Min stora penis – premiär 25 januari
Har storleken någon betydelse? En stor penis anses i allmänhet vara förknippad med maskulinitet och virilitet, och större ses ofta som bättre. Mindre än en procent av männen mäter längre än 20cm och många anser att det är en gåva. Men att vara välutrustad kan för vissa vara en förbannelse. Män med exceptionellt stora penisar avslöjar hur storleken har påverkat deras liv, från obehag när folk stirrar och svårigheter med kläder, till obekväm sex och tillfällen då storleken skadat ens partner.

Göta kanal 4 – Vinna eller försvinna (2021) – premiär 29 januari
Dags för en ny galen tur på Göta kanal! När ägarna till klassiska Anderssons varv ska skilja sig kan de inte komma överens om bodelningen. Lösningen blir en tävling på Göta kanal, ett fartfyllt race där allt är tillåtet och där vinnaren får varvet. Den fjärde Göta kanal-filmen i komediserien är regisserad av Emma Molin och i rollerna syns bland andra Eva Röse, Per Andersson och Tomas von Brömssen.

Serier på C More i januari

Alfons Åberg (2022) – premiär 1 januari
Alfons Åberg är en vanlig kille som bor med sin pappa i någon förort – var som helst i världen. Han är inte stor. Han är inte stark. Men han är modigare än du tror! Svensk serie med Jonas Karlsson, baserad på tio klassiska barnböcker av Gunilla Bergström, däribland Bara Knyt, Alfons!, Aja baja, Alfons Åberg och God natt, Alfons Åberg.

Djungelgänget, säsong 1-3 – premiär 1 januari
Här kommer Djungelgänget! Om du har problem, dra i snöret så kommer vi! Pingvinen Mårris tror att han är en tiger som lever i djungeln. Tillsammans med de andra djuren är de hjältarna som kommer till undsättning när någon är i fara.

Johan Falk, säsong 1-3 – premiär 1 januari
Svensk kriminaldramaserie. Om polisen Johan Falk och hans kollegor i specialstyrkan GSI, gruppen för särskilda insatser, i Göteborg.

The Exploits of Moominpappa – premiär 1 januari
Mumintrollet är sängliggande efter ett getingstick och Muminpappan tänker pigga upp honom med berättelser om sin äventyrliga ungdom. Han berättar om sin flykt från ett barnhem, mötet med uppfinnaren Fredriksson och sina upplevelser på båten Haffsårkestern, där han under en stormig kväll räddar Muminmamman ur havet. Animerad film efter Tove Janssons klassiker Muminpappans memoarer.

Mystery Road, säsong 1-2 – premiär 1 januari

Flerfaldigt prisbelönt kriminaldramaserie om den fåordige polisen Jay Swan (Aaron Pedersen) och hans kollegor som ställs inför snåriga fall på Australiens landsbygd. I sin jakt på sanningen avslöjas ständigt nya hemligheter och gamla oförrätter, skickligt dolda under ytan av småstadsinvånarna själva. Serien är en fortsättning på den populära filmen med samma namn från 2014.

Mystery Road: Origin – premiär 2 januari
Mystery Road: Origin spolar tillbaka tiden och följer händelserna som leder upp till den hyllade kriminalserien Mystery Road. Den unga Jay Swan är nybliven polis och tar ett jobb i småstaden där han växte upp på den australiska landsbygden. De krångliga fallen avlöser varandra och Jay är med om livsomvälvande händelser som kommer att förändra allt.

Desperate Measures – premiär 5 januari
Tonåringen Finn tar ett ödesdigert beslut när han en dag hoppar in i en bil med en gammal skolkompis. Några timmar senare står han i skuld till en våldsam gangster, och nu måste hans mamma Rowan snabbt skaka fram en stor summa pengar. I en desperat plan för att rädda Finns liv beslutar hon sig för att råna banken där hon jobbar. Desperate Measures är en brittisk dramathriller i fyra delar.

Återträffen (The Reunion) – premiär 10 januari
25 år har gått sedan gymnasieeleven Vinca försvann spårlöst från sin skola på Franska rivieran. Nu möts hennes gamla vänner på nytt, under en återträff, och känner att de måste gå till botten med mysteriet. Samtidigt visar sig en mörk hemlighet de burit runt på under alla dessa år vara farligt nära att avslöjas. Återträffen bygger på Guillaume Mussos bästsäljande roman med samma namn.

Agatha Christie - Varför bad de inte Evans? – premiär 10 januari
En man faller ner från en klippa och dör nästan genast av sina skador. På plats finns den före detta marinlöjtnanten Bobby som bestämmer sig för att följa upp mannens gåtfulla sista ord: "Varför frågade de inte Evans?". Serien bygger på en roman av Agatha Christie och är skapad av House-stjärnan Hugh Laurie. I rollerna syns bland andra Emma Thompson, Jim Broadbent och Hugh Laurie själv.

Fallet Christine Keeler – premiär 17 januari
Under tidigt 1960-tal offentliggörs en chockerande romans mellan Storbritanniens krigsminister John Profumo och den 19-åriga modellen Christine Keeler. Konsekvenserna blir enorma och leder sakta fram till ett tragiskt dödsfall för en av de inblandade. I den verklighetsbaserade dramaserien Fallet Christine Keeler får vi följa den historiska sexskandalen från början till slut.

Frankie Drake Mysteries, säsong 2 – premiär 30 januari
Frankie Drake Mysteries är en kanadensisk kriminalserie som utspelar sig i 1920-talets Toronto. Här får vi följa vi den brottsbekämpande duon Frankie och Trudy som tillsammans driver stadens enda kvinnoledda detektivbyrå. De tackar aldrig nej till ett äventyr och deras orädda attityd leder fram till alla möjliga knipor, men de lyckas på något sätt alltid ta sig ur dem med hedern i behåll.

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår