filmrecension

JACK RYAN, SÄSONG 3

Kalla krigare vrider upp värmen i ny säsong.

Annons:

 

Kalla krigare vrider upp värmen

Det senaste året har lärt oss att Rysslands ledning knappast behöver superavancerade reella hot för att ge sig själva anledning att invadera ett annat land i jakt på utökat livsutrymme och påhittade fiender. Man skapar sin egen version av världen som alla vi andra sedan får anpassa oss till.

Därför infinner sig snabbt en vag känsla att verkligheten återigen hunnit springa om dikten när man ser denna tredje säsong av äventyr med Tom Clancys supersmarte CIA-agent med hår på bröstet, stabilt porträtterad av John Krasinski.

Intrigen cirklar kring en återuppväckt plan från Kalla Krigets dagar. Slutmålet med Sokol är att driva fram en konfrontation mellan Nato och Ryssland.

Har man sett de föregående säsongerna (tvåan dök upp redan 2019, vilket är aningen overkligt) kommer man känna igen sig väl. På gott och ont. Actionsekvenserna sitter där de ska. En klar favorit är en väldigt snygg inbrytning på ett ryskt lastfartyg av Ryan och en grupp SEALs.

Samma sak gäller dynamiken mellan återkommande och nya figurer. Favoriter som James Greer (Wendell Pierce) och Mike November (Michael Kelly) är med igen och bjuder på trivsamt käftande och back up i tajta situationer. Allt är således så stabilt hemtrevligt det kan bli när det skramlas med kärnvapen och världens öde för okänd gång i ordningen ligger i händerna på några få beslutsamma män.

Till den fjärde och troligen avslutande säsongen får man dock gärna sätta mer fokus på karaktärer än krig för att detta ska nå de första säsongernas laddning.

 

JACK RYAN, SÄSONG 3

ACTION

Producerad: 2019

Format: SVOD 16:9 HD
Utgivare: Prime Video

Längd: Ca 50 min/avsnitt

Betyg: 6

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår