tv-serier

Tulsa King regerar

Med dramakomedin Tulsa King har Sylvester Stallone äntligen hittat rätt !

 

Sylvester Stallone har i intervjuer berättat om hur han förgäves försökte få en roll i Sopranos och fortsatt drömma om att få spela gangster, men samtidigt undvika alla genreklichéer.

Med dramakomedin Tulsa King (SkyShowtime) har han äntligen hittat rätt – även om säsong ett är (mycket underhållande) klyschig.

Stallone spelar den 75-årige Dwight Manfredi som frigiven efter 25 år i fängelse tvingas inse att han är överflödig i dagens kriminella New York. Istället skickar maffiafamiljen honom till Tulsa för att bygga upp en egen verksamhet.

Men det är ingen räkmacka att vara en ”ex-capo” med ett brottsregister som ”sträcker sig bortom Beatles” mitt i Oklahomas bibelbälte. Dwight får snart FBI och både nya och gamla fiender på halsen.

Stallone är magnifik i en roll som är klippt och skuren för honom. Han lyckas vara både stenhård och rolig, rörande vemodig och vilsen i en värld som vägrar befatta sig med kontanter och med nymodigheter som Iphone, förvirrande könsbestämda personliga pronomen och att en kopp kaffe kostar 50 spänn. Tur då att Rolling Stones fortfarande turnerar, så att det åtminstone finns något som är som det brukar.

Snärtig dialog, fint driv och färgstarka karaktärer i en spänstig mix av Lilyhammer och Yellowstone.

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår