filmrecension

ON THE LINE

Skruvad thriller med älska eller hata-twist

 

Det var länge sedan det var självklart att en ny Mel Gibson-film skulle gå upp på bio.

Efter diverse skandaler var det länge inte ens självklart att han överhuvudtaget skulle få göra film igen.

Men i Hollywood är minnet kort och Gibson fick respass från frysboxen. Tyvärr har det efter fantastiska Hacksaw Ridge (2016) bara blivit urvattnat ”direkt-till-video”-skräp.

Den här thrillern, med manus och regi av Romuald Boulanger, är ändå ett fall framåt - även om Gibson långa stunder verkar rätt ringrostig och känns förvånansvärt svajig i skådespeleriet.

Han spelar Elvis, en provokativ nattradiopratare i Los Angeles (men filmen är inspelad i Paris) som bistår lyssnarna med personliga råd till deras problem.

En natt ringer Gary (Paul Spera). Han påstår sig ha brutit sig in i Elvis hus och tagit dennes fru och dotter gisslan. Orsaken är att Garys flickvän, som tidigare jobbat på samma radiostation, ska ha begått självmord för att Elvis ständigt utsatte henne för taskiga pranks. Nu vill Gary ha hämnd. Han tvingar Elvis att gå upp på radiostationens tak och hoppa, annars kommer han att döda Elvis familj.

Men sedan tar allt en mycket överraskande och skruvad vändning.

Det som jag först misstänker är en film som trampar i samma spår som Talk Radio (1988) och teveserien En röst i natten (1988–1991) övergår snart till att mer likna Michael Douglas-thrillern The Game (1997).

Mer kan jag inte avslöja utan att spoila vändningen. Men då har jag kanske ändå sagt lite för mycket.

Filmens twist är något man antingen älskar eller hatar. Logiken hänger kanske inte riktigt med i svängarna och ibland blir det lite väl osannolikt konstruerat. Men samtidigt är det faktiskt en rätt spännande och underhållande film som vågar utmana och leka med våra förväntningar. Det måste man lyfta på hatten för. 

 

ON THE LINE

THRILLER/DRAMA

Producerad: 2022

Format: BD 16:9, DTS-HD MA 5.1

Utgivare: Noble Entertainment

Längd: 104 min.

Betyg: 6

Annons:

Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår